Het verslag Lelystad'67 - sc Emmeloord 3 - 0

Lelystad'67 - sc Emmeloord  3  -  0  (  1  -  0  )

In bekerpoule 26 heeft sc Emmeloord zijn eerste wedstrijd terecht, maar ook een tikkeltje geflatteerd met 3 - 0 van Lelystad'67 verloren.
De andere wedstrijd in Enkhuizen tussen West Frisia en ASV Dronten werd met 2 - 3 door ASV Dronten gewonnen.
Trainer Arnold Roossien kon deze wedstrijd nog niet over zijn vaste krachten Mart Matthijssen, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Mark Staal en Rik Beekman beschikken en dit was in het eerste half uur goed te zien. Ook Marcel Westerhof was niet van de partij.
Het team had het moeilijk tegen het technisch superieure en zeer aanvallend ingestelde Lelystad'67.

Bij sc Emmeloord stond Ruben Doorn op doel en begonnen Gokhan Pala met Koen Boneschansker centraal in de verdediging.
Op de backs mochten Remco Jonkman en Rick Sliep hun opwachting maken met daarvoor op het middenveld Guido Vissers, Wouter Spit en Jeroen Sipma. In de frontlinie moesten Wiebe Koopmans, Hans Langedijk en good old Gerke Schaap voor de doelpunten gaan zorgen.
Op de bank zaten Robin Elsinga, Emiel de Vries en Bastian Tabak.
Onderaan het verslag de opstellingen van beide teams.

Lelystad zet meteen de toon in de beginfase!
De Lelystedelingen begonnen ontketend en furieus aan dit duel met veel beweging en variatie in de voorhoede.
In de tweede minuut moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om met zijn vingertoppen een inzet van Shaquile Williams onschadelijk te maken.
Kort hierop zeilde een venijnig schot van Rychendly Richards rakelings voorlangs het doel en moest verdediger Gokhan Pala ingrijpen om een snelle uitbraak van Youssof Tokhi te onderscheppen.
In de 5e minuut verdween een harde kopbal van Lelystedeling Shaquile Williams rakelings naast het doel.
In deze beginfase was het spitsuur in de Emmeloordse verdediging waar de blauwen met moeite stand konden houden.
Het eerste doelpunt viel in de 10e minuut door een enorme geklungel in de Emmeloordse verdediging.
Nadat een te korte terugspeelbal op doelman Ruben Doorn werd onderschept scoorde van dichtbij Jethro Degraav de snelle 1 - 0 voor de rood witten.

De eerste tegenstoten en speldenprikjes van sc Emmeloord.
Rond de 15e minuut ging de rood witte storm liggen en konden de Emmeloorders enkele kleine plaagstootjes uitdelen.
Met een bekeken steekbal van Hans Langedijk werd op randje strafschopgebied Jeroen Sipma in stelling gebracht, maar diens inzet zeilde rakelings voorlangs.
In de 18e minuut trof Gerke Schaap met een verraderlijk schot uit de tweede lijn de paal waarna het weer lang rustig bleef.

Gevaarlijke snelle counters van Lelystad'67!
Doordat sc Emmeloord uit alle macht probeerde aan te zetten ontstonden er in de omschakeling ruimte's voor Lelystad'67.
Bij een gevaarlijke tegenstoot glipte Jethro Degraav op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging, maar zijn schuiver ging rakelings voorlangs.
Kort hierop doken ook Rychendly Richards, Youssof Tokhi en Mohamed Hammouchi gevaarlijk op voor het blauwe doel waar doelman Ruben Doorn enkele keren in actie moest komen.
De verdedigers van sc Emmeloord hadden grote moeite om de snelle behendige aanvallers van Lelystad in toom te houden waar vooral Remco Jonkman, Gokhan Pala en Rick Sliep volop aan de bak moesten.

Omzettingen en tactische wijzigingen bij sc Emmeloord!
Tot aan de 30e minuut stond het niet goed en haperde de organisatie waardoor Trainer Arnold Roossien zich genoodzaakt voelde om aanpassingen en omzettingen te gaan doen.
Hij bracht nu aanvaller Bastian Tabak voor verdediger Koen Boneschansker in de ploeg.
De middenvelder Wouter Spit ging nu centraal in de verdediging naast Gokhan Pala spelen waardoor er iets meer rust in de achterhoede kwam en de linies beter op elkaar aansloten.
Vlak voor rust vond Wouter Spit met een spijtende pass Bastian Tabak, maar zijn poging werd onderschept.
Een schot van Gerke Schaap zeilde nog naast het doel waarna de rood witten via Jethro Degraav nog een mogelijkheid kregen en doelman Ruben Doorn nog eens zijn klasse mocht laten zien.
Met een 1 - 0 stand voor Lelystad gingen we rusten.

In de rust haperde de trainer op de organisatie en dat het team meer moet doorbewegen en feller de duels in moeten gaan.
De linies moeten korter op elkaar komen te staan en hij hamerde erop dat de speler elkaar onderling beter moeten coachen.
De trainer sprak het team bemoedigend toe en eiste meer scherpte en concentratie in de tweede helft.

Een nieuwe tegenvaller in de tweede helft!
Ondanks alle goede bedoelingen kregen de rood witten de eerste kansen in de tweede helft.
Direct na de aftrap kwamen de Emmeloorders goed weg toen de behendige en snelle Mohamed Hammouchi vogelvrij voor het doel opdook, maar met een katachtige reflex ranselde doelman Ruben Doorn diens inzet uit de korte hoek.
Kort hierop waren er kansen voor Youssof Tokhi en Shaquile Williams te zien waarbij Emmeloord verdediger Gokhan Pala redding op de doellijn bracht.
In de 55e minuut kwam Lelystad via een harde geplaatste kopbal van invaller Kelvin van Langen op een 2 - 0 voorsprong.
Hier ging bij de zijlijn een slimme actie van Mohamed Hammouchi aan vooraf die twee verdedigers in de luren legde en de bal bij de eerste paal panklaar op het hoofd legde van Kelvin van Langen die raak kopte voor de 2 - 0 voor Lelystad.

Betere fase van sc Emmeloord!
Gaandeweg ging het beter lopen bij sc Emmeloord waar met name Rick Sliep, Remco Jonkman en Gokhan Pala de gaatjes dichtliepen.
Via Wouter Spit en Jeroen Sipma werd nu ook de aanvoer tussen de linies hersteld waardoor er meer rust in de organisatie kwam.
Trainer Arnold Roossien bracht nu aanvaller Emiel de Vries voor de leeggespeelde Wiebe Koopmans in de ploeg en deed opnieuw wat omzettingen om het tij te keren.
Vanaf de 60e minuut stond het organisatorisch stukken beter en kwam er ook meer voetbal in het blauwe team.
De blauwe polderboys probeerden uit alle macht iets terug te doen en kregen via Emiel de Vries en Gerke Schaap kleine kansjes.
In de slotfase zou ook nog Robin Elsinga voor de uitgebluste Guido Vissers in de ploeg komen.
Het was een moeilijke en loodzware wedstrijd voor Guido Vissers.
De blauwen gingen op zoek naar een eretreffer, maar moesten in de omschakeling steeds oppassen voor de counters van Lelystad.

De deksel op de neus in de slotfase!
Ondanks het betere veldspel van sc Emmeloord bleven de rood witten gevaarlijk in de snelle counters en moest doelman Ruben Doorn twee keer in actie komen om Youssof Tokhi en Kelvin van Langen van het scoren te houden.
In de 85e minuut kwam sc Emmeloord nog dichtbij een treffer, maar Lelystad doelman Martijn Dekker bracht redding op een vrije trap van Gokhan Pala. De daaropvolgende corner zou niets meer opleveren.
Met nog een laatste poging probeerden Jeroen Sipma, Emiel de Vries en Bastian Tabak nog iets te forceren, maar in de 90e minuut viel het doelpunt toch nog aan de andere kant en kreeg sc Emmeloord de deksel op zijn neus.
In de 90e was de organisatie helemaal weg en gaf Mohamed Hammouchi de assist op de vogelvrijstaande Jethro Degraav voor de uiteindelijke ietsje geflatteerde 3 - 0 eindstand voor Lelystad'67.
Man of the match bij Lelystad'67: Mohamed Hammouchi
Man of the match bij sc Emmeloord: verdediger Rick Sliep

In Enkhuizen won ASV Dronten de uitwedstrijd met 2 - 3 bij West Frisia.
Volgende zaterdag speelt Lelystad'67 een uitwedstrijd bij ASV Dronten en zondagmiddag 10 september komen de Emmeloorders thuis in actie tegen West Frisia. De voorbeschouwingen volgen later!

De opstelling van Lelystad'67:
Martijn Dekker, Daimy Leeuwendal, Andy van Beveren, Rychendly Richards, Jethro Degraav, Youssof Tokhi ( Roberto Potocco ), Mohamed Hammouchi, Shaquile Williams, Boyd Besselink, Yarredzon Izijl (  Kelvin van Langen ) & Marthijn Knippenberg ( Bram Kok ).
Wissels: Bram Kok, Noddie Brants, Kelvin van Langen & Roberto Potocco.
Trainer: Burak Yargan
Overige Staf: Wim Beerman & Martijn Bos
Gele kaart: Kelvin van Langen

Ruben Doorn, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Koen Boneschansker ( Bastian Tabak ), Rick Sliep, Wouter Spit, Jeroen Sipma, Guido Vissers ( Robin Elsinga ), Gerke Schaap, Hans Langedijk & Wiebe Koopmans ( Emiel de Vries ).
Wissels: Robin Elsinga, Bastian Tabak & Emiel de Vries
Gele kaart: Jeroen Sipma
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
Afwezig: Mart Matthijssen, Harm van Wieren, Maarten Ebbers, Mark Staal, Marcel Westerhof, Rik Beekman, Niels Boomsma & Tim Schaafsma.

Het deed mij goed om in Lelystad weer de nodige bekenden tegen het lijf te lopen en om doelman Martijn Dekker, keeperstrainer Martijn Bos en de clubmannen Rieks Grootjans, Martin vd Jagt en vele anderen de hand te schudden. Dit kleine voetbalwereldje verbindt mensen met elkaar!!!!