De voorbeschouwing sc Emmeloord - CVV Germanicus Coevorden

Deze zondagmiddag is om 14:00 uur de aftrap van het nieuwe seizoen  op sportpark De Ervenbos.
De aftrap zal worden verricht door onze pupil van de week de dribbelaar Jazzley Berghmans van het jeugdteam sc Emmeloord JO11-1.
In deze openingsouverture in de Tweede Klasse L kruizen de blauwen de degens met het roemrijke CVV Germanicus uit Coevorden.
Deze tegenstander is een totaal onbekende voor sc Emmeloord want beide teams kwamen nog nooit eerder tegen elkaar in actie.
Wij heten onze gasten uit de Ganzenstad Coevorden van harte welkom in het Blauwe Bastion.

Zijn de Blauwen klaar voor de competitiestart?
Na drie forse bekernederlagen houden de blauwe supporters hun adem in want is dit team wel klaar voor de competitie?
Afgelopen dinsdagavond boekten de polderboys in een oefenwedstrijd bij het tweede team van Harkemase Boys een nuttige 2-5 overwinning.
Deze 2-5 overwinning kwam precies op het juiste moment en heeft het getergde team een enorme boost en vertrouwen gegeven richting de competitiestart.
Als je eerlijk en objectief bent dan moet je erkennen dat deze bekerpoule bijzonder zwaar was en dat teams zoals West Frisia, Asv Dronten en Lelystad'67 net een maatje te groot waren.
De blauwen hebben scherp en fanatiek getraind en kijken uit naar de competitiestart tegen Germanicus.

Hoe liggen straks de krachtsverhoudingen in de Tweede Klasse L?
Er zitten veel nieuwe tegenstanders in deze competitie en daarom kan dit weleens een interessant en zeer leerzaam seizoen gaan worden.
Na drie seizoenen in de grijze middenmoot te zijn geeindigt hopen de Blauwen dit seizoen aansluiting met de subtop te kunnen krijgen.
Alle spelers van het vorig seizoen zijn gebleven en de nieuwkomers Emiel de Vries, Wouter Spit, Jeroen Sipma en Rick Sliep voelen zich al helemaal thuis in het Blauwe Bastion.
Sinds het team op 20 augustus aan de voorbereiding is begonnen heeft het teamproces al enorme stappen gemaakt.
Ondanks de drie grote bekernederlagen heeft de teamspirit de overhand en voel je de harmonie en saamhorigheid tussen de spelers.
Hoofdtrainer Arnold Roossien hamert constant op de eenheid waarbij spelvreugde, plezier en prestatie hand in hand samen gaan.
Het is moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhoudingen in deze tweede klasse liggen omdat de meeste clubs totaal nieuw zijn, maar de Blauwen zijn supergemotiveerd om er een mooi seizoen van te maken.

Onze tegenstander CVV Germanicus uit Coevorden!
De geel zwarten kenden een moeizame en wisselvallige voorbereiding waarbij Germanicus in de beker werd uitgeschakeld.
Het eerste duel werd nog met 1-2 bij Gramsbergen gewonnen, maar daarna gingen de geel zwarten thuis met 0-1 en 0-3 onderuit tegen MVV'29 en ASC'62.
De oefenwedstrijden thuis tegen WKE'16 en sc Erica werden vrij eenvoudig met 3-1 en 3-0 gewonnen, maar in Hoogeveen bleek hoofdklasser HZVV met een ruime 6-0 veel te sterk voor Germanicus.
Vorig seizoen verloor het tweede team van sc Emmeloord thuis met 2-3 van het tweede team van Germanicus, maar de eerste teams speelden nog nooit eerder tegen elkaar!

Vorig seizoen was Germanicus een subtopper!
De geel zwarten eindigden vorig seizoen met 45 punten op een verdienstelijke derde plek in de Tweede Klasse L.
Er werden 13 wedstrijden gewonnen, zes keer gelijkgespeeld en er gingen vijf wedstrijden verloren met een doelsaldo van 56 voor en 40 tegen voor de Coevorder Voetbal Vereniging.
De topscorers waren Patrick Kreeft, Marco Kremer en Marco Verhoef met twaalf, elf en acht doelpunten.
Hoofdtrainer Eric Prins staat al sinds 2013 aan het roer bij Germanicus en is tevens op de zaterdag als hoofdtrainer actief bij stadgenoot CSVC.
In het verleden was deze trainer actief bij vv Raptim en Noordscheschut.
Deze trainer heeft een enorme staat van dienst en staat als een sluwe tacticus bekend die als geen ander een team naar zijn hand kan smeden.
De selectie van Germanicus heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij Harm Hindriks, Marco Verhoef en Marco Cremer de oudste spelers zijn met daaromheen de jonge talenten Gio Mendes da Silva, Kain Hoogeveen, Bram Weerink en Pim van der Veen.

De roemrijke geschiedenis van de volksclub CVV Germanicus!
Deze oude en historische volksclub speelde jarenlang op het hoogste amateurniveau en won in 1960 de KNVB districtsbeker en werden in 1974, 1976, 1986 en 1995 kampioen.
In deze periode was Weber Germanicus een begrip in de wijde omgeving en trok het gigantisch veel publiek in de Hoofdklasse.
De Coevordense Voetbal Vereniging Germanicus werd op 2 september 1911 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht en dankt zijn naam aan een Romeins veldheer.
Deze club heeft ongeveer 800 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Pampert.
Vanaf 1970 tot aan 2006 timmerde Weber Germanicus aan de weg en kwam het jarenlang in de Hoofdklasse en eerste klasse uit.
In 2006 degradeerde de club naar de tweede klasse om vervolgens in 2008 weer terug te keren en in 2010 opnieuw te degraderen.
Vanaf 2010 t/m 2015 was Germanicus een stabiele tweedeklasser.
In 2015 werd Germanicus kampioen van de tweede klasse, maar helaas wil het Germanicus niet meer lukken om in de eerste klasse aan te sluiten en degradeerde de club in 2016 weer naar de tweede klasse.
Bekende clubmensen van Germanicus zijn Bas Dost, Jan Streuer en Jan de Jonge.

De Ganzenstad Coevorden ligt in zuid oost Drenthe en heeft ongeveer 15000 inwoners.
In de volksmond wordt Coevorden ook wel Koevern of Koevoorde genoemd.
Het dankt zijn naam aan een doorwaatbare plek in de rivier Koevoorde waar de koeien altijd mochten baden.
Er zijn met Germanicus, vv Raptim en CSVC drie voetbalclubs actief en dit seizoen staat ook weer de stadsderby tegen vv Raptim op het programma.
De wedstrijd sc Emmeloord - CVV Germanicus begint zondagmiddag om 14:00 uur en uiteraard volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Alle voorspellingen van de eerste speelronde in de Tweede Klasse L:
sc Emmeloord  -  CVV Germanicus  Een 1.
sc Erica  -  vv Heerde Een 3.
vv Raptim Coevorden  -  sc Dedemsvaart  Een 1.
vv Lemerleveld  -  vv Zuidwolde  Een 1.
sc Valthermond  -  sv Olyphia Noordwolde Een 3.
vv Stadskanaal  -  vv Ruinerwold Een 1.
VKW Westerbork  -  vv Beilen  Een 3.

Verslaggever: Klaas Huisman.