Verslag sc Emmeloord 2 - VENO 2

sc Emmeloord  2  -  VENO 2    1  -  2   (  1  -  2  )

Het tweede elftal van sc Emmeloord heeft zich in de beker compleet laten verrassen door het tweede team van VENO.
De reservehoofdklasser liet zich lelijk het kaas van de brood eten en ging totaal onverwachts met 1 - 2 onderuit tegen de reserve tweedeklasser uit Vollenhove.
Nadat de eerste bekerwedstrijd uit bij vv RENADO nog met 0 - 6 werd gewonnen hield iedereen vooraf al rekening met een easy walkover en waren de telramen al uit de kast gehaald, maar het pakte allemaal totaal anders uit tegen het taaie, stugge en felle VENO.

Trainer Douwe Boomsma kon deze wedstrijd nog niet over Martin Holtmaat, Robbin Willemsen, Sjors Hendrikse, Laurens Rasing, Adri Nugter en Denny van der Zee beschikken, maar had met Robin Elsinga, Marcel Westerhof, Koen Boneschansker, Rik Beekman en Wiebe Koopmans goede troeven achter de hand.
Onderaan het verslag staat de opstelling van sc Emmeloord 2.

Een dramatische start van deze wedstrijd!
Meteen vanaf de aftrap werd de bonkige spits van VENO met een diepe bal op avontuur gestuurd en stond het binnen 30 seconden al 0 - 1 voor de rood witten uit Vollenhove.
De manier hoe deze spits de bal in de loop kon meenemen en in alle vrijheid met een harde schuiver doelman Tim Schaafsma wist te passeren was veelzeggend en kenmerkend voor deze wedstrijd.
Het team van sc Emmeloord was nog niet wakker en oogde in die beginfase slap, gemakzuchtig en inspiratieloos.

Een stormloop op het doel van VENO!
Gaandeweg volgde het herstel en gingen de Emmeloorders vol goede moed in de achtervolging.
Er volgde een belegering en omsingeling van het doel van VENO die alle zeilen moesten bijzetten om de blauwen in toom te kunnen houden.
Mooie pogingen van Danny de Graaf, Rik Beekman en Wiebe Koopmans leverden allemaal niets op, maar sc Emmeloord werd nu sterker en sterker.
Uit een strakke voorzet van Rik Beekman verdween de harde kopbal van Danny de Graaf rakelings naast het doel.
Gevaarlijke schoten van Wiebe Koopmans, Danny de Graaf en Koen Boneschansker werden geblokt en weggewerkt.
De doelman van VENO moest drie keer in actie komen om Wiebe Koopmans, Danny de Graaf en Rik Beekman van het scoren te houden.

De bevrijdende gelijkmaker van sc Emmeloord!
In de 15e minuut kwamen de polderboys via een torpedoinslag van Rik Beekman op een 1 - 1 gelijke hoogte en leek de schade gerepareerd.
Hier ging een strakke voorzet van Robin Elsinga aan vooraf die door Rik Beekman op zijn pantoffel werd genomen en vervolgens snoeihard strak in de hoek werd geschoten voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Het blauwe publiek ging nu massaal achter de ploeg staan want het volgende doelpunt leek nu een kwestie van tijd.
De Emmeloorders omsingelden het rood witte strafschopgebied en kregen een handvol kansen om het duel op slot te gooien, maar vergaten te scoren.
De doelman van VENO hield met fraaie reddingen Rik Beekman, Danny de Graaf en Wiebe Koopmans van het scoren af.
Een kopbal van Marcel Westerhof zeilde naast terwijl even later ook een kanonskogel van Marcel Westerhof niets zou opleveren.

Vlak voor rust komt VENO weer op voorsprong!
Doordat het doelpunt uitbleef werd het voetbal slordig en onnauwkeurig bij sc Emmeloord.
De Emmeloorders grossierden in onnodig balverlies en het tempo lag veel te laag waardoor de gasten uit Vollenhove uit hun schulp kropen en plaagstootjes begonnen uit te delen.
In de 35e minuut spatte een hard schot uiteen op de vuisten van sc Emmeloord doelman Tim Schaafsma en in de 38e minuut kregen de rood witten een gigantische mogelijkheid uit een indraaiende corner.
Deze corner draaide gevaarlijk voor het doel en veroorzaakte een scrimmage waarbij doelman Tim Schaafsma twee maal in actie moest komen.
Met name bij de corners en dode spelmomenten waren er hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel te zien.
In de 42e minuut sloegen de rood witten uit Vollenhove meedogenloos toe voor de verrassende 1 - 2 voorsprong.
Een zondagsschot vanuit de tweede lijn viel pardoes zomaar in de korte hoek binnen en gaf doelman Tim Schaafsma het nakijken voor de verbluffende en onthutsende 1 - 2 voorsprong voor VENO.
Met een uiterste wanhoopspoging zetten de polderboys nog even aan, maar met een onverwachtse 1 - 2 achterstand gingen we rusten.

Een donderspeech en omzettingen in de rust!
Trainer Douwe Boomsma liet er geen gras over groeien en sprak het team indringend en vermanend toe want deze achterstand is natuurlijk onwaardig voor een reservehoofdklasser.
Hij bracht met Leon Pater en Joris Vermaat voor Wiebe Koopmans en Kenneth Olaer nieuwe frisse impulsen in het team.
Het publiek had nog steeds het volste vertrouwen in een goede afloop want er waren nog 45 minuten om deze schade te repareren.

Een ontketend offensief van sc Emmeloord!
De gehele tweede helft gingen de Emmeloorders in de achtervolging op zoek naar de gelijkmaker en eerherstel, maar het wilde eenvoudigweg niet lukken.
De reservehoofdklasser kon deze taaie stugge en felle reservetweedeklasser niet onder de knie krijgen.
Tot aan de 75e minuut volgde er met diverse aanvalsgolven een omsingeling van het VENO doel, maar de strijdvaardige rood witten uit Vollenhove hielden dapper stand.
Het tempo bleeg veel te laag waardoor de verdediging van VENO zich hierop kon instellen en anticiperen.
Er waren kopballen van Marcel Westerhof en Robin Elsinga te zien en en Joris Vermaat en Luuk Kappers vonden de doelman van VENO op hun weg, maar het wilde niet lukken.
In de 72e minuut leek Robin Elsinga te worden neergelegd in het VENO strafschopgebied, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.

Een gevecht tegen de bierkaai en een onneembare rode vesting.
De rode bus van VENO stond stevig geparkeerd en hield stand.
Met een uiterste radeloze wanhoopsoffensief zetten de Emmeloorders nog eens aan waarbij fraaie voorzetten van Rik Beekman en Leon Pater niet werden begrepen.
De doelman van VENO stond een puike partij te keepen en ook pogingen van Marcel Westerhof en Luuk Kappers ( Lat ) leverden niets meer op.
De rode bus stond deze wedstrijd stevig geparkeerd en hield stand waardoor de underdog VENO deze bekerwedstrijd verrassend met 1 - 2 weet te winnen.
Over twee weken wacht de eerste competitiewedstrijd in de reservehoofdklasse voor het tweede team van sc Emmeloord, maar er is nog veel werk aan de winkel voor de technische staf Douwe Boomsma en Duco Pater.
Zondag 24 september speelt het team om 11:00 uur thuis tegen vv Drachten 2 en is deze verslaggever er ook weer bij.