De voorbeschouwing Lelystad'67 - sc Emmeloord

Aanstaande zaterdagmiddag om 17:00 uur staat op sportpark Langezand te Lelystad de grote bekerkraker tussen Lelystad'67 - sc Emmeloord op het programma.
Deze onvervalste polderderby tussen de Rooien en de Blauwen houdt de gemoederen bezig in het polderland.
Tevens is deze bekerwedstrijd de eerste echte serieuse testcase voor sc Emmeloordtrainer Arnold Roossien en zijn blauwe Tornado's.
Hoe staan de blauwen ervoor en hoe leeft het Blauwe Bastion naar deze polderklassieker en bekerkraker toe?
Kunnen we straks spitsuur en lange files op De Ketelbrug verwachten?
Zijn de hanekammen weer uit de kast gehaald?

De Blauwen gaan in Lelystad op zoek naar revanche en eerherstel!
Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar ook in de beker tegen.
Het thuisduel eindigde toen in een gigantische deceptie en anticlimax voor sc Emmeloord want Lelystad'67 wist deze wedstrijd met maar liefst 0 - 6  te winnen en liet De Ervenbos wanhopig in diepe treurnis achter.
Tot de 55e minuut was er nog niets aan de hand waarna het plotseling gigantisch misging en de rood witte bugattiboys dankzij twee keer Youssof Tokhi, twee keer Joshua Tijdens, Daimy Leeuwendal en Jethro Degraav naar een ruime 0 - 6 bekeroverwinning uitliepen.
Het jaar daarvoor in 2015 kwamen beide teams elkaar in een oefenwedstrijd op sportpark Langezand tegen en wonnen de blauwen nog met 2 - 3 in Lelystad.
Ook de jeugdteams van beide clubs stonden regelmatig tegenover elkaar.

Helaas is het team van trainer Arnold Roossien bij lange na nog niet compleet en kunnen we een verrassende opstelling verwachten.
Gelukkig heeft de trainer de beschikking over een brede selectie waardoor er meerdere spelers op diverse posities goed uit de voeten kunnen.
In ieder geval zullen de nieuwe spelers Wouter Spit, Jeroen Sipma, Rick Sliep en Emiel de Vries meereizen naar Lelystad en is ook het blauwe skiep Gerke Schaap weer van de partij.
Hoe zal sc Emmeloord voor de dag gaan komen? wordt het blauwe bastion helemaal dichtgespijkert? of gaat trainer Arnold Roossien gewoon lekker volop de aanval spelen in Lelystad? wat zal het tactisch plan zijn?
Pas over twee weken zal het team op volle oorlogssterkte zijn, maar dit is ook een mooie gelegenheid voor andere spelers om zich te laten zien.
Na de 7 - 1 oefenwinst op RENADO hebben de blauwen goed en zeer intensief getraind en lijkt het team klaar voor deze bekerkraker.

Onze tegenstander Lelystad'67 had een wisselvallige en matige voorbereiding, maar lijkt zich weer sterk te herstellen.
De rooien wonnen met 1 - 2 in Zeewolde en thuis met 2 - 1 van derdeklasser Zwart Wit'63 waarna het in de Flevocup gigantisch misging.
In de Flevocup verloren De Lelystedelingen zeer verrassend met maar liefst 1 - 4 van derdeklasser Swift'64 en met 1 - 4 van hoofdklasser sv Urk.
Afgelopen dinsdag volgde het herstel en wonnen de rode bugattiboys zeer knap met 0 - 2 bij eersteklasser KHC Kampen.
Het eerste elftal van Lelystad'67 staat bekend om zijn snelheid en technisch vernuft. Met name over de flanken is er een constante dreiging waarbij diverse spelers zomaar uit het niets kunnen scoren.
Met Joshua Tijdens, Youssof Tohki & Jethro Degraav heeft Lelystad'67 drie snelle goaltjesgetters binnen de geledingen en kunnen de verdedigers van sc Emmeloord hun borst nat maken
Er staat sc Emmeloord zaterdag een enorme uitdaging te wachten om deze typische straatvoetballers in toom te houden.

De hoofdtrainer Burak Yargan is aan zijn tweede seizoen bezig en was hiervoor drie jaar assistenttrainer in Lelystad.
Vorig seizoen was Joshua Tijdens met 21 doelpunten de onbetwiste clubtopscorer bij de rooien, maar ook Youssof Tokhi, Dylan vd Anker, Jethro Degraav en Mohamed Hammouchi pikken regelmatig een goaltje mee.
Voor mij persoonlijk is er een weerzien met doelman Martijn Dekker die ik nog ken uit mijn ASV Dronten periode.

De Lelystedelingen eindigden vorig seizoen op een 3e plek in de Tweede Klasse G en wisten in de nacompetitie net niet te promoveren.
Deze grote ambitieuse club heeft met zijn ruim 1300 leden een gigantische uitstraling in de regio, maar kan telkens net niet dat stapje omhoog zetten.
Tegenwoordig is de gemiddelde leeftijd van de selectie van Lelystad'67 slechts 22 jaar oud met veel jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding.
Deze club is een kweekvijver voor grote talenten en heeft altijd goede en technisch zeer begaafde voetballers grootgebracht.

De roemrijke en beruchte volksclub Lelystad'67 werd op 1 November 1967 in de clubkleuren Rood Wit in het oude Lelydorp opgericht en speelt zijn thuiswedstrijden op het Sportpark Langezand.
Deze grote volksclub heeft inmiddels ruim 1300 leden en er liggen zeven voetbalvelden op het Langezand waarvan een kunstgrasveld op veld twee.
Langs het hoofdveld staat een tribune met ruim 350 overdekte zitplaatsen.

Deze volksclub geldt als een kweekvijver en opleidingsinstituut voor profvoetballers.
Elke zomer wordt hier het Lesley Boerebach toernooi gehouden met profclubs uit binnen en buitenland.
Deze ambitieuze volksclub droomt al jarenlang over de Hoofdklasse, maar het heeft deze sprong nog niet kunnen maken.

In 2012 kwamen de rood witten nog in de eerste klasse uit, maar sindsdien speelt het in de subtop van de tweede klasse G.
Naast Lelystad'67 timmeren tegenwoordig ook Unicum Lelystad en Batavia'90 aan de weg om de Hoofdklassedroom in stand te houden.
Wie van deze drie clubs zal in staat zijn om uiteindelijk de hoofdklasse te kunnen bereiken?
Lelystad is met zijn ruim 77000 inwoners de hoofdstad van Flevoland en staat bekend om zijn Bataviawerf, Bataviastad en ingenieur Lely die hoog boven het centrum over zijn stad uitkijkt.

Zaterdagmiddag 17:00 uur is op Langezand de aftrap van de polderderby en bekerkraker tussen Lelystad'67 en sc Emmeloord.
In de loop van de avond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Verslaggever: Klaas Huisman.