Verslag sc Emmeloord - Groninger Boys

sc Emmeloord - Groninger Boys 3 - 2 ( 0 - 2 )

Het eerste elftal van sc Emmeloord heeft in een indrukwekkende en bloedstollende thriller met 3 - 2 gewonnen van Groninger Boys.
Door deze zwaarbevochten overwinning hebben de Emmeloorders de koppositie overgenomen in de 2e Klasse K.
In een ongekend spektakelstuk waren de Groningers in de eerste helft heer en meester en voetbaltechnisch de bovenliggende partij.
Met vlotte combinaties en een snelle balcirculatie bepaalden de Groninger Boys het tempo van deze eerste helft.
Aan de 0 - 1 van Earl Erwin Perre zat overduidelijk een buitenspelluchtje, maar nadat Fahim Bellghroub de ruststand op 0 - 2 bepaalde leek deze wedstrijd gespeeld. De Blauwe supporters hadden de hoop al opgegeven.
In een magische en spannende 2e helft kantelde deze wedstrijd en vochten de Emmeloorders zich uit een kansloze situatie terug.
Het talrijke publiek ging massaal achter het team staan waarbij er mysterieuze krachten vrij kwamen.
In een mum van tijd zorgden een kopbal van Ronald Kleiker, een enorme pegel van Abdul Boundati en een wereldgoal van Sander Heimens voor de ommekeer. Er volgde een hectische Gronings slotoffensief, maar de Emmeloorders hielden stand en leverden een teamprestatie van formaat.

Hieronder het wedstrijdverslag over: Een indrukwekkende warming up, wedstrijdspanning, adrenaline, ijzige stilte, technische hoogstandjes en het verschil tussen teamspirit en individuele kwaliteiten.

De opstelling van sc Emmeloord:
Niels Boomsma, Sven Goos, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Sander Heimens, Abdul Boundati, Gerke Schaap ( 78e Denny vd Zee ), Ronald Kleiker ( 86e Laurens Rasing ) & Bastian Tabak.
Wissels: Denny vd Zee, Laurens Rasing, Guido Vissers & Stefan vd Werff.
Gele kaarten: Gokhan Pala & Wouter vd Velde
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Gerard Visser
Assistent scheidsrechter: Herman Vos

De opstelling van Groninger Boys:
Roy Bardewee, Serlou Bah, Fahim Bellghroub, Ruben Bermudez, Maikel Hoting, Gio Slijngaard, Albert Nout, Clemencia Pong ( 86e Joey Schaaphok ), Chris Reineta, Earl Erwin Perre & Broertje Cadeau.
Wissels: Joey Schaaphok, Ghemiss Bakkati, Daniel Postema & Dennie Mooibroek.
Gele kaart: Ruben Bermudez
Technische staf: Pascal Mulder, Dennis Bootsman & Barry vd Leij.
Overige staf: Edwin Beekhuis & Gregory Everts
Verzorger: Cor Poort
Assistent scheidsrechter: Piet Imbos

De scheidsrechter: Dhr. V.S. Ris.
Toeschouwers: 300

Vooraf aan deze wedstrijd was de spanning om te snijden op sportpark De Ervenbos. De nummer 2 van de ranglijst vv Heerenveen had op zaterdagavond verrassend met 0 - 4 verloren van sv Olyphia.
In een ijzige stilte staarden de beide hoofdtrainers in gedachten voor zich uit terwijl beide teams bezig waren aan een indrukwekkende warming up.
Aan deze warming up kon je het belang van deze wedstrijd van de gezichten aflezen. De Groningers waren met een bus vol supporters naar de polder gekomen, maar er waren ook veel Blauwe supporters op deze drukbezochte wedstrijd afgekomen.
De spelers betraden het veld begeleid door het traditionele ritmische countdown muziek waarna het spektakel in alle hevigheid losbarstte.

Meteen vanaf de aftrap namen de Groningers het initiatief en probeerde men met vlotte aanvalsgolven een snelle treffer te forceren.
Op het middenveld zorgden Albert Nout en Broertje Cadeau voor de aanvoer richting de snelle buitenspelers Gio Slijngaard en Clemencia Pong. Met een razendsnelle balcirculatie werden de Emmeloorders teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Het was alle hens aan dek voor de Emmeloordse verdediging om zich te wapenen tegen het technische vernuft van de Groninger Boys.
Bij spaarzame uitvallen probeerde sc Emmeloord via Abdul Boundati de flanken te bereiken, maar de hoge voorzetten van Sander Heimens waren een eenvoudige prooi voor de Groningse verdedigers.
Met name de boomlange laatste man van de Groninger Boys Maikel Hoiting wist menig voorzet te onderscheppen en onschadelijk te maken.
In de snelle omschakeling wisten de Groningers elkaar met one touch voetbal eenvoudig te vinden en kreeg het al snel de eerste kansen.
Uit een corner van Broertje Cadeau belandde een harde kopbal van Fahim Bellghroub op de lat.
In de 15e minuut kwamen de Groninger Boys via een buitenspeldoelpunt van Earl Erwin Perre op een 0 - 1 voorsprong.
Hier ging een slim steekballetje van Fahim Bellghroub aan vooraf waarbij Earl Erwin Perre deze bal in overduidelijke buitenspelpositie mocht meenemen om vervolgens doelman Niels Boomsma te omspelen voor de snelle 0 - 1 voorsprong voor de Groninger Boys.
De assistentscheidsrechter Herman Vos hield zijn vlag omhoog, maar de scheidsrechter had zijn beslissing al genomen en keurde het doelpunt goed.
De Emmeloorders waren even van slag en gingen een moeilijke fase tegemoet. Met veel beweging, variatie en een flitsende balcirculatie bepaalden de Groninger Boys het tempo van deze eerste helft.
Gaandeweg herpakten de Emmeloorders zich weer en kroop het een beetje uit zijn schulp. Met name Abdul Boundati probeerde de juiste openingen te vinden door Sander Heimens te bedienen.
Een prachtige voorzet van Sander Heimens kwam net niet aan bij de inkomende Gerke Schaap en de doelman van Groninger Boys moest eenmaal in actie komen om een kopbal van Ronald Kleiker onschadelijk te maken. In de 38e minuut lieten Abdul Boundati en Sander Heimens een prachtige aanval zien die ternauwernood door de Groningse verdediging tot corner werd verwerkt. Mooie pogingen van Gerke Schaap en Abdul Boundati zeilden naast het doel.
Vlak voor rust kwamen de Groningers via een razendsnelle omschakeling op een 0 - 2 voorsprong.
Het was Broertje Cadeau die met een splijtende pass Clemencia Pong op avontuur stuurde. De Emmeloordse verdediging stond hier te slapen want de voorzet van Clemencia Pong werd bij de eerste paal door Fahim Bellghroub tegen de touwen geschoten voor de 0 - 2 ruststand.

Er heerste een stilte bij de teleurgestelde Blauwe supporters die eigenlijk de hoop al hadden opgegeven. Iedereen was onder de indruk van het technische hogeschoolvoetbal van de Groningers.
Toch zou het allemaal heel anders gaan uitpakken want in de tweede helft bleek uiteindelijk teamspirit de doorslag te geven.
De Groningers hebben individueel veel betere voetballers dan sc Emmeloord, maar werden op strijd, inzet en pure wilskracht totaal afgetroefd door een ontketende sc Emmeloord.
In de 50e minuut belandde een strakke voorzet van Maarten Ebbers precies op maat op het hoofd van Ronald Kleiker.
Met een rake kopbal zorgde Ronald Kleiker voor de 1 - 2 aansluitingstreffer.
De rapen waren nu gaar en het hek was van de dam, want de Emmeloorders roken nu bloed.
In de 52e minuut lag Serlou Bah van de Groninger Boys geblesseerd op het veld maar ging het spel gewoon door.
De voorzet van Sander Heimens werd niet goed weggewerkt waarna de afvallende bal snoeihard door Abdul Boundati op zijn slof werd genomen voor de 2 - 2 gelijkmaker.
De wedstrijd kantelde en het talrijke publiek ging nu massaal achter het team staan.
Met opportunistisch voetbal gingen de Emmeloorders op zoek naar meer, maar Sander Heimens en Abdul Boundati vonden de Groningse doelman op hun weg.
In de 62e minuut kregen de Groninger Boys een goede mogelijkheid uit een snelle counter. Met een subtiel lobje passeerde Gio Slijngaard doelman Niels Boomsma, maar op de doellijn bracht Sven Goos redding.
De Emmeloorders moesten nu weer terug in de verdedigende stellingen waarbij doelman Niels Boomsma pogingen van Gio Slijngaard, Fahim Bellghgroub en Clemencia Pong onschadelijk wist te maken.
Onder aanvoering van Maarten Ebbers, Sven Goos, Harm van Wieren en uitblinker Wouter vd Velde hielden de Emmeloorders knap stand.
Een inzet van Gio Slijngaard verrastte doelman Niels Boomsma, maar werd heldhaftig door Wouter vd Velde van de lijn gehaald.
In de 66e minuut was daar het magische moment van snelle jelle Sander Heimens. Met een fluwelen pass wist de sterk spelende Sven Goos de rechterflank te bereiken waar Sander Heimens op volle snelheid door de Groningse verdediging heen glipte.
Vanuit een onmogelijke hoek verwachtte iedereen een voorzet, maar op onnavolgbare wijze belandde het schot van Sander Heimens bovenin de verre winkelhaak voor de 3 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord.
Een wereldgoal van formaat die je maar zelden ziet bij een amateurwedstrijd. De Emmeloorders kregen via de hardwerkende Bastian Tabak, breekijzer Ronald Kleiker en opnieuw Sander Heimens kansen op meer, maar de Groningse doelman lag in de weg.
Er brak nu een hectische en superspannende slotfase aan waarbij de Groningers het blauwe strafschopgebied belegerden.
Het werd even billenknijpen voor de Emmeloorders want de Groningers kwamen dichtbij de gelijkmaker.
Het Groningse slotoffensief leverde twee grote kansen op, maar verdediger Wouter vd Velde wist op het nippertje een inzet van invaller Joey Schaaphok te onderscheppen en doelman Niels Boomsma bracht stijlvol redding op een boogballetje van Fahim Bellghroub.
De Emmeloorders winnen deze bloedstollende thriller met 3 - 2 van Groninger Boys en zijn nu de nieuwe koploper van de 2e Klasse K.
Man off the Match: Wouter vd Velde.

Als sc Emmeloord op zondag 15 maart de inhaalwedstrijd van GRC Groningen weet te winnen mag het zich ook periodekampioen noemen, maar zover is het nog niet. Er is nog steeds een lange weg te gaan!
Volgende week speelt sc Emmeloord in Noordwolde de lastige uitwedstrijd bij sv Olyphia. Deze ploeg wist zaterdagavond met 0 - 4 bij vv Heerenveen te winnen en kan weleens een moeilijke obstakel zijn.
De voorbeschouwing volgt later deze week.