Verslag GAVC - sc Emmeloord

GAVC Grou - sc Emmeloord 0 - 2 ( 0 - 1 )

In de 2e klasse Noord heeft het eerste elftal van sc Emmeloord in het Frieze Grou een vrij eenvoudige 0 - 2 overwinning geboekt op GAVC.
Beide teams waren in de eerste helft zoekende naar de juiste openingen en spelpatronen.
De winterstop heeft het wedstrijdritme en automatismes dusdanig verstoord waardoor deze wedstrijd stroef en moeizaam op gang kwam.
De polderbewoners hadden het meeste balbezit en creeerden een groot veldoverwicht, maar de passing was erg onzuiver en het voetbal oogde rommelig en chaotisch.
In de snelle omschakeling kregen de Grouwsters twee goede mogelijkheden, maar doelman Niels Boomsma bracht redding.
Toen vlak voor rust Bastian Tabak met een rake kopbal de Emmeloorders op voorsprong had gezet was de ban gebroken.
Direct na rust profiteerde Gerke Schaap van een slordige verdedigingsfout bij de Friezen waarna sc Emmeloord deze wedstrijd freewheelend en controlerend kon uitspelen.
De thuisploeg probeerde nog iets terug te doen, maar doelman Niels Boomsma reageerde attent op pogingen van Gerlof Koopmans en Ramon Smits waarna sc Emmeloord niet meer in gevaar kwam.
In de slotfase kreeg sc Emmeloord grote mogelijkheden om de score op te voeren, maar helaas waren deze kansen niet aan de blauwen besteed.

De opstelling van GAVC Grou:
Robert Jelsma, Bram Tilon, Wouter vd Meulen, Menno ter Heegde ( J. Visser ), Gerlof Koopmans, Yannick de Wit ( Nick vd Wal ), Niels Heitbrink ( Magiel Nsilu ), Pim Kriege, Guido Cnossen & Ramon Smit.
Wissels: Nick vd Wal, J.Visser & Magiel Nsilu.
Gele kaarten: Gerlof Koopmans & Niels Heitbrink.
Technische staf: Andre Onclin, Bart Reitsma & Henk Zijlstra
Assistent scheidsrechter: Dhr. S. van der Meulen

Niels Boomsma, Sven Goos, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Denny vd Zee ( Guido Vissers ), Gokhan Pala ( Laurens Rasing ), Sander Heimens, Abdul Boundati, Gerke Schaap, Ronald Kleiker & Bastian Tabak.
Wissels: Frank vd Werf, Laurens Rasing, Joris Vermaat, Guido Vissers & Koen Boneschansker.
Gele kaart: Denny vd Zee
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Assistent scheidsrechter: Dhr. Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. B. Stundebeek.

Bij sc Emmeloord ontbraken doelman Stefan vd Werff, Maarten Ebbers en Martin Holtmaat. Daarnaast kampt Brahim Boundati nog steeds met een hardnekkige blessure.
De Emmeloorders probeerden met veel pressie de Friezen onder druk te zetten, maar het werd al snel duidelijk dat er zand in de motor zat.
Het liep stroef bij de Emmeloorders die duidelijk nog wedstrijdritme tekort komen. De polderbewoners hadden het meeste balbezit en een groot veldoverwicht, maar het voetbal oogde rommelig en chaotisch.
In de 5e minuut deed zich de eerste kans voor toen Abdul Boundati aan de basis stond van een snelle uitbraak.
De voorzet van Abdul Boundati werd door Gerke Schaap op zijn pantoffel genomen, maar GAVC doelman Robert Jelsma bracht redding.
Vanaf dit moment bleef het akelig stil en worstelden de Emmeloorders lange tijd met zichzelf.
De Friezen probeerden met steekballetjes hun voorhoede te bereiken, maar met hangen en wurgen wisten de Emmeloorders deze pogingen te onderscheppen en onschadelijk te maken.
Bij de thuisploeg veroorzaakten Ramon Smit & Yannick de Wit veel gevaar vanaf de flanken.
Doelman Niels Boomsma reageerde attent bij een indraaiende voorzet van Yannick de Wit.
In de 15e minuut stond doelman Niels Boomsma opnieuw op de goede plek om een inzet van Ramon Smit onschadelijk te maken.
Hier ging een splijtende dieptepass van Guido Cnossen dwars door het centrum aan vooraf waarna Ramon Smit in alle vrijheid kon aanleggen.
De Emmeloorders waren nu goed wakker geschrokken en namen het initiatief over. Met name Ronald Kleiker, Gerke Schaap en Harm van Wieren probeerden het team op sleeptouw te nemen.
Gaandeweg werd het voetbal iets beter en kwamen er ook kansjes.
Mooie pogingen van Abdul Boundati en Gerke Schaap zeilden naast het Frieze doel en een hard schot van Abdul Boundati werd ternauwernood gepareerd door GAVC doelman Robert Jelsma.
Kort hierop leek sc Emmeloord op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Bastian Tabak werd wegens buitenspel afgekeurd.
In de 35e minuut lieten de Friezen zich weer voorin zien en was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.
Een vrije trap van GAVC speler Niels Heitbrink veroorzaakte een scrimmage en werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Deze corner werd afgeslagen en belandde voor de voeten van GAVC speler Bram Tilon, maar doelman Niels Boomsma bracht eenvoudig redding.
De polderbewoners reageerden meteen en kwamen in de 38e minuut uit een perfecte aanval op een 0 - 1 voorsprong.
Een prachtige voorzet van Denny vd Zee kwam precies op maat op het hoofd van Bastian Tabak.
Met een rake kopbal strak in de hoek scoorde Bastian Tabak de verlossende 0 - 1 voor sc Emmeloord. Dit was tevens de ruststand.

De Emmeloorders begonnen goed aan de tweede helft en waren furieus en fanatiek uit de kleedkamer gekomen.
Dit offensief leverde onmiddelijk een mooie kans op voor Abdul Boundati, maar de doelman van GAVC lag in de weg.
De thuisploeg werd nu teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
In de 49e minuut wist Gerke Schaap te profiteren van een gruwelijke verdedigingsfout en sc Emmeloord op een 0 - 2 voorsprong te zetten.
De thuisploeg probeerde nog eens aan te zetten en kreeg via Gerlof Koopmans & Ramon Smit twee mogelijkheden om nog iets terug te doen, maar beide keren stond doelman Niels Boomsma op de goede plek om redding te brengen.
Vanaf dit moment domineerde het oppermachtige sc Emmeloord deze 2e helft.
De verdediging van sc Emmeloord gaf niets meer weg wist eenvoudig stand te houden
Er kwamen kansen voor Sander Heimens, Ronald Kleiker en Bastian Tabak, maar het leverde geen doelpunten meer op.
De Emmeloorders konden deze wedstrijd nu freewheelend en controlerend uitspelen.
In de 84e minuut was Bastian Tabak iedereen te snel af om vervolgens Gerke Schaap in stelling te brengen, maar oog in oog met de Frieze doelman wist Gerke Schaap niet tot scoren te komen.
Kort hierop lieten Gerke Schaap en Bastian Tabak een schitterende aanval zien waarna het harde schot van Laurens Rasing met moeite tot corner werd verwerkt door GAVC doelman Robert Jelsma.
In deze laatste minuten had sc Emmeloord de score moeten opvoeren, maar Abdul Boundati en Gerke Schaap troffen geen doel.
Na een moeizaam en stroef begin wint sc Emmeloord vrij eenvoudig met 0 - 2 van GAVC Grou.
Man off the Match: Abdul Boundati.

Door deze overwinning staat sc Emmeloord keurig op een 5e plek in de subtop van de tweede klasse.
Zondag 15 Februari speelt sc Emmeloord de belangrijke uitwedstrijd bij LAC Frisia 1883 in Leeuwarden.
Deze inhaalwedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Magere Weide te Leeuwarden.
De bus vertrekt rond 11:30 uur vanaf Sportpark De Ervenbos.

Vrijdagavond speelt sc Emmeloord om 20:00 uur een oefenwedstrijd thuis tegen tweedeklasser VVI uit het Frieze Idskenhuizen.