wedstrijdverslag sc Emmeloord 2

sc Emmeloord 2  -  Germanicus Coevorden 2  2  -  1  (  1  -  0  )

Het tweede elftal van sc Emmeloord heeft met een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Germanicus goede zaken gedaan in de reserve hoofdklasse en staan nu met zes punten uit vier wedstrijden op een zevende plek.
Een mooiere verjaardagskado kon de Blauwe Chinees Laurens Fu Yong Hai Rasing zich niet wensen.
Met deze tweede overwinning op rij ligt de blauwe spaceshuttle keurig op koers en zitten de astronauten nog steeds met hun hoofd in de wolken.
Toch kwam deze 2-1 overwinning niet zomaar tot stand en moesten de polderboys uiteindelijk diep gaan om deze drie punten over de streep te trekken.
Het was trouwens voor de allereerste keer ooit dat het tweede team van Germanicus wist te winnen.

Niels Boomsma, Leon Pater, Justin van der Poel, Joris Vermaat ( 75e Niels van Gerner ), Kenneth Olaer ( 72e Norman van der Plas ), Laurens Rasing, Marcel Westerhof, Bilal Boundati, Danny de Graaf, Mark Staal ( 45e Hans Langedijk ) en Rik Beekman.
Wissels: Hans Langedijk, Norman van der Plas en Niels van Gerner.
Afw: Denny van der Zee, Koen Boneschansker, Luuk Kappers, Mike Schuller, Wiebe Koopmans, Tim Schaafsma en Robin Elsinga.
Trainer: Douwe Boomsma
Teammanagers: Duco Pater en Edwin Berende
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende.

Een moeizame en haperende beginfase!
Trainer Douwe Boomsma kon deze wedstrijd niet over zijn centrale verdediger Luuk Kappers beschikken en moest Wiebe Koopmans, Robin Elsinga en Tim Schaafsma aan het eerste elftal afstaan.
Bij de blauwen maakte De Boom Niels Boomsma weer zijn rentree tussen de palen en stonden Joris Vermaat en Justin van der Poel centraal in de verdediging met op de backs Kenneth Olaer en Leon Pater.
In de eerste tien minuten stond de Emmeloordse verdediging onder zware druk en waren er drie kansen voor Germanicus te noteren.
Bij een indraaiende corner stond Niels Boomsma op de goede plek om een harde kopbal onschadelijk te maken.
In de vierde minuut was er een gevaarlijke uitbraak van Germanicus over de rechterflank te zien, maar het schot zeilde rakelings voorlangs.
Even later belandde een vrije trap van Germanicus recht in de armen van doelman Niels Boomsma die in deze fase zeer attent stond te keepen.
Met name bij de corners en hoge voorzetten maakte Niels Boomsma een zeer gedegen en betrouwbare indruk.

De intense strijd op het middenveld!
Gaandeweg ging het offensief van Germanicus liggen en kwamen de polderboys beter in deze wedstrijd.
Op het middenveld werden er pittige fysieke duels uitgevochten waarbij het boegbeeld Marcello Bambino Westerhof en Chinaboy Laurens Fu Rasing voorop in de strijd gingen.
In de frontlinie zorgden de goochelaar Bilal Alaadin Boundati, blonde torpedo Rik Beekman, sniper Danny de Graaf en Mark Tata Steel Staal voor een constante dreiging.
Plotseling vond Bilal Boundati met een splijtende pass op Rik Beekman een opening, maar diens inzet werd fraai gepareerd door de doelman.

Het openingsdoelpunt van Milky Boy Joris Driepinter Vermaat!
Iedere ochtend drinkt Joris Driepinter Vermaat drie glazen melk om zijn witte motor draaiende te houden.
Deze trainingsbeest is de ultieme look a like van Kevin de Bruyne en ging in de 18e minuut mee naar voren om zijn melktank in de strijd te gooien.
Nadat een voorzet van Rik Beekman op Mark Staal ternauwernood werd weggewerkt belandde deze afvallende bal voor de voeten van Joris driepinter Vermaat die verwoestend hard uithaalde en de bal snoeihard tegen de touwen joeg voor de bevrijdende 1-0 voorsprong voor de blauwe astronauten.

Een elastische koorddanser tussen de linies!
Er waren na deze voorsprong een paar plaagstootjes van Germanicus te zien waarbij doelman Niels Boomsma twee keer in actie moest komen.
Gaandeweg ontstonden er grote ruimte's tussen de linies en golfde het spel in een hoog tempo op en neer.
Op de linksbackpositie had Filipinoboy Kenneth Olaer een lastige middag en moest onze Asiansurprise alle zeilen bijzetten om de rappe aanvallers van Germanicus af te kunnen stoppen.
Er hing een zijden draadje tussen de linies waar Leonardo Da Vinci Pater, Blue Bandito Justin van der Poel en Milky Boy Joris Vermaat de aansluiting met het middenveld probeerden te vinden.
De elastische koorddanser Bilal Boundati balanceerde enige tijd tussen hoop en vrees, maar zorgde wel voor enige opleving.

Kleine kansjes!
Vanaf het middenveld zorgden Laurens Fu Rasing en Marcel Westerhof voor de juiste balans waardoor er weer kansjes kwamen.
Vlak voor rust waren er kleine kansjes voor sc Emmeloord te zien waarbij Mark Tata Steel Staal en breaker Marcello Bambino Westerhof de doelman op hun weg vonden en een poging van Marcel Westerhof naast het doel zeilde.
Een onvervalste houdini circusact van Mark Staal leverde geen strafschop, maar wel een gevaarlijke corner op.
Deze indraaiende corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Germanicus doel waarbij de zwevende koelkast Danny de Graaf iets moois in zijn gedachten had, maar het leverde allemaal niets meer op.
Met een 1-0 stand gingen we rusten.

Een scherp begin van de tweede helft!
Trainer Douwe Boomsma was er niet helemaal gerust op en bracht nu mister Airforce La Giraffe Hans Langedijk voor Mark Staal in de ploeg en deed wat omzettingen om meer controle op deze wedstrijd te krijgen.
In de beginfase van de tweede helft kregen de polderboys een paar goede mogelijkheden waarbij Rik Beekman de doelman op zijn weg vond en Hans Langedijk zijn schot in het zijnet zag belanden.
In de 52e minuut veerde iedereen overeind in het gezellige Max Soccer Ervenbos Arena toen een venijnig schot van Danny de Graaf tegen de lat uiteen spatte.
Nadat een ziedend schot van Rik Beekman rakelings over zeilde kwamen de gasten uit Coevorden weer opzetten.

Gevaarlijke tegenstoten van Germanicus!
Halverwege de tweede helft moest Emmeloord doelman Niels Boomsma drie keer in actie komen om zijn team er doorheen te slepen.
De Boom zag een gevaarlijke vrije trap van Germanicus rakelings naast gaan en bracht redding op twee schoten en een harde kopbal.
In de 70e minuut ranselde Niels Boomsma met een uitstekende reflex een verraderlijk afstandsschot uit zijn doel waarna de rust weer even terug keerde en de blauwe astronauten weer van zich lieten horen.
Trainer Douwe Boomsma liet zich nu regelmatig horen om het team weer in het gareel te krijgen.

Een weergaloze torpedoinslag van Rik Beekman!
In de 75e minuut lieten invaller Norman van der Plas en Bilal Boundati een vloeiende oogstrelende aanval over de rechterflank zien waarna de goochelaar Bilal met een vlijmscherpe pass de Blonde Torpedo in stelling bracht.
Met een verwoestende uithaal in het dak van het doel scoorde Rik Beekman de verlossende 2-0 voor sc Emmeloord.
Trainer Douwe Boomsma bracht nu met Niels van Gerner voor Joris Driepinter Vermaat een extra joker in.
Onder luid applaus kreeg Joris Vermaat zijn terechte en dikverdiende publiekswissel want hij verving uitstekend Lucky Luke Kappers.
De invallers Norman Sharky van der Plas en Niels Icemen van Gerner kenden beide een sterke invalbeurt.

Spannende slotfase!
In de 82e minuut kwam de spanning toch nog even terug nadat Germanicus uit een vrije trap toesloeg voor de 2-1 aansluitingstreffer.
Doelman Niels Boomsma was volstrekt kansloos op deze geplaatste vrije trap die zomaar binnen zeilde waarna het team vergat te voetballen.
Er sloop onverwachts angst in het team waardoor de astronauten achteruit liepen en het onheil over zich afriepen.
Trainer Douwe Boomsma zag tot zijn ontzetting dat Germanicus twee grote kansen op de gelijkmaker kreeg.
Met twee fraaie reddingen sleepte Niels Boomsma zijn team door deze moeilijke fase heen waarna Danny de Graaf en Rik Beekman het duel helemaal hadden kunnen beslissen.
Het vizier stond niet meer op scherp en de spanning was tot de laatste seconde om te snijden, maar tot ieders opluchting klonk daar het laatste fluitsignaal en hadden de astronauten deze wedstrijd met 2-1 gewonnen.
Man of the match: doelman Niels Boomsma.

Volgende week speelt het tweede in Groningen een uitwedstrijd bij het historische Be Quick 1887.