Verslag VKW - sc Emmeloord

VKW Westerbork  -  sc Emmeloord   4 - 0  (  4 - 0 )

Een onthutsend zwak, machteloos en ongeinspireerd sc Emmeloord gaat in een teleurstellende wedstrijd met 4 - 0 onderuit bij VKW Westerbork.
De polderboys begonnen dramatisch aan deze wedstrijd en keken na twintig minuten al tegen een kansloze 3 - 0 achterstand aan.
Toen vlak voor rust ook nog de 4 - 0 viel stonden de gezichten bitterzuur op onweer en was de malaise compleet in het blauwe kamp.
Na een gigantische donderspeech in de rust probeerden de polderboys in de tweede helft terug te komen, maar zelfs een eretreffer zat er niet in waarna deze wedstrijd als een nachtkaars uitging.
Een voetbalverslag over een collectieve wanprestatie in het Drentse moeras.

De opstelling van VKW Westerbork:
Martijn Mulder, Robin Gerding, Robert Veen, Erwin Willems, Tim Baardink, Frits Nijstad ( 72e Ynse Oosterhof ), Frits Vermeulen ( 88e Bart Bouwmeester ), Anjo Willems, Mart van Zwieteren, Frank Giesselbach ( 88e Ivo Juffermans ) en Durk de Jong.
Wissels: Ynse Oosterhof, Bart Bouwmeester, Ivo Juffermans en Wilfred Zeewuster.
Gele kaart: Tim Baardink
Trainers: Jan Wielink en Roald Gils
Teammanagers: Rene Voulon en Rene Waninge
Verzorger: Jan Meijering
Assistent scheidsrechter: Dhr. N. Eefting uit Westerbork

Ruben Doorn, Rick Sliep, Harm van Wieren, Wouter Spit, Maarten Ebbers, Guido Vissers ( 65e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Jeroen Sipma, Gerke Schaap ( 60e Hans Langedijk ), Bastian Tabak ( 70e Robin Elsinga ) en Emiel de Vries.
Wissels: doelman Tim Schaafsma, Hans Langedijk, Robin Elsinga en Wiebe Koopmans.
Afw: Niels Boomsma, Remco Jonkman, Gokhan Pala, Rik Beekman en Mark Staal.
Gele kaarten: Harm van Wieren en Mart Matthijssen.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos.
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.

De scheidsrechter: Dhr W.J.M. van Delden uit Jelsum.
Toeschouwers: 150

Slechte voortekenen!
De spelersbus van sc Emmeloord liep meteen vertraging op nadat er een spelerstas zoek was geraakt en een andere speler wegens autopech niet eerder aanwezig kon zijn.
Na een intense zoektocht van enkele minuten kwam de zoekgeraakte spelerstas weer boven water waarna de bus dan eindelijk kon vertrekken richting Westerbork waar het aan de late kant arriveerde.
Bij aankomst in Westerbork bleek een andere speler zijn spelertas in Emmeloord te hebben omgewisseld met een identieke tas van een clubscheidsrechter waarna in allerijl nog voetbalschoenen en spullen moesten worden geregeld.
De trainer kon deze wedstrijd niet over zijn architect Gokhan Pala en mister blue sky Remco Jonkman beschikken.
Voorafgaand had het tweede elftal zeer knap met 0 - 0 gelijkgespeeld bij Be Quick Groningen.

De wedstrijdbespreking!
Ondanks het late tijdstip was er een allerhartelijkst ontvangst bij het supergezellige en gemoedelijke VKW in Westerbork waar wij twee ruime kleedkamers tot onze beschikking kregen en Trainer Arnold Roossien aan zijn wedstrijdbespreking kon beginnen.
In een uitgebreide heldere en duidelijke wedstrijdbespreking maakte onze trainer de opstelling en het tactisch spelconcept bekend.
Tijdens de warming up oogden de spelers fanatiek en supergemotiveerd waarna de supporters vol verwachting naar het eerste fluitsignaal uitkeken.

Een aftastende beginfase!
Na een aftastende en afwachtende beginfase moest doelman Ruben Doorn in actie komen om een schot van VKWer Frits Vermeulen te pareren.
In de 8e minuut ging de doelman van VKW in de fout door de bal pardoes bij Gerke Schaap in de voeten te leggen waarna het schot van Gerke Schaap met moeite tot corner werd verwerkt.
Deze indraaiende corner van Gerke Schaap leverde een scrimmage op waar niemand wist te profiteren.
Hierna werden inzetten van Jeroen Sipma en Guido Vissers geblokt en weggewerkt waarna de Drenten weer van zich lieten horen.

Een ongekende foutenfestival!
De thuisploeg speelde net iets scherper en feller dan de Emmeloorders en kwamen er via Frank Giesselbach, Anjo Willems, Frits Nijstad en Frits Vermeulen dreigend uit.
Bij een snelle doorbraak van VKWer Frank Giesselback moest Emmeloord verdediger Wouter Spit alle zeilen bijzetten om met een perfecte sliding deze aanval te onderscheppen.
In de 12e minuut kwam VKW via Anjo Willems op een 1 - 0 voorsprong toen doelman Ruben Doorn een verraderlijke indraaiende corner van Mart van Zwieteren niet goed kon wegwerken.
In de rebound scoorde Anjo Willems met een schitterende halve volley de snelle 1 - 0 voor VKW.
Plotseling ging alles mis wat er mis kon gaan en was de chaos compleet in de Emmeloordse verdediging.
In de 17e minuut was Mart van Zwieteren iedereen te snel af en werd zijn voorzet van dichtbij door Frits Nijstad binnengetikt voor de 2 - 0 voorsprong voor VKW.
De polderboys oogden aangeslagen en werden nu helemaal overrompelt en zoekgespeeld.
In de 20e minuut was de malaise helemaal compleet toen VKWer Robin Gerding van ver mocht opkomen om vervolgens met een rake strakke schuiver doelman Ruben Doorn te verrassen voor de 3 - 0 voorsprong voor VKW.

Trainer Arnold Roossien!
De trainer probeerde nu met felle en fanatieke coaching het team weer op de rails te krijgen.
Hier had niemand rekening mee gehouden en zijn teleurgestelde blik met doffe ogen zeiden genoeg.
Het team van sc Emmeloord was zoekende en dolende en konden geen vat krijgen op het ontketende VKW Westerbork.
Tot aan de 30e minuut gingen de aanvalsgolven van VKW door waarbij er schoten van Robin Gerding, Frits Nijstad en Anjo Willems met moeite werden geblokt en doelman Ruben Doorn in actie moest komen om inzetten van Frits Nijstad en Frits Vermeulen onschadelijk te maken.
Gaandeweg ging de storm liggen en kropen de Emmeloorders weer uit hun schulp, maar verder dan enkele plaagstootjes van Guido Vissers, Jeroen Sipma en Emiel de Vries kwamen de blauwen niet.

Een nieuwe mokerslag!
Net op het moment dat sc Emmeloord zich leek te herstellen en onder de druk uit leken te komen sloegen de Drenten in de snelle counter opnieuw meedogenloos toe.
In de 37e minuut glipte Frits Nijstad op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging waarna doelman Ruben Doorn zijn spijkerharde schot niet onder controle kreeg.
In de rebound scoorde VKW topscorer Anjo Willems met een intikker de onthutsende 4 - 0 voor VKW.
De polderboys probeerden voor rust nog eens aan te zetten waarbij Jeroen Sipma en Emiel de Vries de doelman van VKW op hun weg vonden en een kopbal van Jeroen Sipma naast het doel verdween, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet.
Met een teleurstellende 4 - 0 achterstand gingen we rusten.

De donderspeech!
Trainer Arnold Roossien zag het schouwspel teleurgesteld en verbitterd aan en zat enige tijd doodstil met gefronste wenkbrouwen voor zich uit te kijken.
Hij kwam niet meteen naar de kleedkamer om zijn emoties en gevoelens een plekje te geven, maar met een gelaten doffe blik stond zijn gezicht op onweer.
In de kleedkamer kwam de vulkaan tot uitbarsting en maakte de trainer met weinig woorden duidelijk hoe hij erover dacht.

De tweede helft!
In de tweede helft probeerde sc Emmeloord terug te komen en gingen de blauwen op zoek naar een eretreffer, maar echte grote kansen wisten de polderboys nauwelijks te creeeren.
De Emmeloorders hadden de gehele tweede helft het meeste balbezit, maar de handelingssnelheid lag te laag en het team speelde zonder enige overtuiging en scherpte.
Trainer Arnold Roossien observeerde zijn manschappen en liet het coachen nu aan zijn assistenten Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi over.
Pogingen van Bastian Tabak, Jeroen Sipma en Emiel de Vries leverden niets op waarna VKW weer kansjes kreeg.
Met name Anjo Willems, Frits Nijstad en Mart van Zwieteren doken telkens dreigend en gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel waar doelman Ruben Doorn zijn team enigszins overeind hield.
Een verraderlijke voorzet van Frits Vermeulen zeilde rakelings voorlangs en een venijnig schot van Anjo Willems zeilde over.
In de 65e minuut kreeg middenvelder Guido Vissers nog een bal tegen zijn hoofd waarna hij enige tijd dizzy op het veld bleef liggen en na behandeling moest worden gewisseld.
De wisselspelers Wiebe Koopmans, Robin Elsinga en Hans Langedijk zouden nog in actie komen.

The man of the match!
Er zat in de tweede helft meer lijn en organisatie in het spel bij sc Emmeloord waar het blauwe opperhoofd Harm van Wieren en de verdedigers Wouter Spit, Maarten Ebbers en Rick Sliep het team op sleeptouw probeerden te nemen.
Het slotakkoord gaat niet over Bananarama Wouter Spit en de blauwe Farao Maarten Ebbers met zijn mysterieuze sphinx, maar eindigt met een ode aan het blauwe beest Rick Sliep.
The Blue Beast Rick Sliep bleef overeind in het Drentse drijfzand en probeerde met de moed der wanhoop het tij te keren.
Het was ontroerend om te zien hoe The Blue Beast de strijd aanging en zich vol overgave in het Drentse moeras staande hield, maar de hardwerkende en zwoegende Rick Sliep kon ook deze nederlaag niet voorkomen.
Volgende week zullen de polderboys uit een ander vaatje moeten tappen als vv Lemelerveld op bezoek komt.
Man of the match bij VKW Westerbork: Anjo Willems
Man of the match bij sc Emmeloord: Rick Sliep

Volgende week zondag speelt sc Emmeloord de superbelangrijke thuiswedstrijd tegen vv Lemelerveld om uit de onderste regionen te kunnen komen.
Deze wedstrijd begint dan om 14:00 uur op De Ervenbos en de voorbeschouwing volgt later deze week!