DESZ VR1 - SC Emmeloord VR1

Vandaag stond de allereerste wedstrijd op papier tegen 4e klasser DESZ. Een team wat we dit seizoen ook tegen komen in de competitie. Vanaf dit seizoen hebben we 2 elftallen en vandaag speelden we met een gecombineerd elftal aangezien niet iedereen er was door blessures, werk, vakantie, etc. Maar dat mocht de pret niet bederven dat we eindelijk weer een wedstrijd mochten spelen.

We begonnen echt heel chaotisch aan de wedstrijd. We kwamen er niet uit, ballen kwamen niet aan en we waren niet scherp. We moesten echt weer inkomen en met 3 nieuwe speelsters in de basis en een keepster die haar eerste wedstrijd speelde was dat ook wel een beetje te verwachten. DESZ kreeg in de begin fase dus de beste kansen alleen maakte ze deze niet af. Na ongeveer 20 minuten begonnen we een beetje te voetballen. Paar goede acties over de flanken door Marina en Fleur maar helaas kwam het niet verder tot 2x schieten op doel.

Ook al hadden de dames uit Zwartsluis de meeste kansen ze gingen er niet in door het harde werken van de Ichelle, Emke, Annelies in de verdediging en op doel Sandra die aardig wat ballen heeft moeten pakken. Dus in de eerste helft werd er niet gescoord.
In de tweede helft sloeg de vermoeidheid wel een beetje toe maar we gingen wel steeds beter voetballen. We gingen verder waar we in de eerste helft mee bezig waren, proberen te tikken en via de flanken een voorzet geven. DESZ had eindelijk door dat hier iets te halen was dus ze gingen meer druk zetten op de bal maar ook op de man. Hier en daar kregen we een tik en kreeg een speelster van DESZ zelfs een gele kaart van de scheidsrechter.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door DESZ. Maar gezien de omstandigheden aan onze kant kunnen we daar wel tevreden mee zijn. Op naar volgende week met weer een bekerwedstrijd op het programma, dit keer thuis tegen Dwingeloo.