Vandaag stond de inhaal wedstrijd tegen Emmeloord 6 op het programma.
Donderdagavond hadden toch nog 7 van de 15 man de moeite genomen om weer te komen trainen.
Het was goed te zien dat het nog even wennen was voor iedereen.
Het was niet alleen bitter koud, maar ook erg vroeg (10 uur) voor ons doen.
Met 12 man begonnen we aan de wedstrijd .

Ik wil vooraf zeggen dat iedereen de nieuwe regels van de KNVB ten aanzien van de scheidsrechter goed hebben nageleefd.
De scheidsrechter had wat nieuwe regels.
Bij twijfel was de bal altijd voor de tegen partij.
Als onze grensrechter aangaf dat de bal voor ons uit was besliste hij exact anders.
In geval met corners besliste hij ook steevast zo.
Zelfs de tegenstander die hem hierop wezen kon dit niet veranderen.
Een prachtig doelpunt van Adil keurde hij eerst af voor buitenspel, terwijl Adil voor de man de bal op de borst nam.
Toen dat buitenspel geen stand hield keurde hij hem maar af voor hands.
Ik moet de mannen dan ook echt complimenteren met het feit dat niemand er zelfs maar iets van gezegd heeft en
het geeft maar aan hoe sterk we zijn.

De man of the match is zonder meer Younes, die onze vaste keeper Riaz verving omdat deze nog op trainingskamp in Cuba is.
Alleen in de eerste helft haalde Younes er zeker 5 ongelofelijke ballen uit.
Een vrije trap die hard over de muur ging tikte hij echt uit de uiterste hoek.
Een kopbal vanaf de 5 meter lijn tikte hij er met een vermeer reflex uit.
En zo bleef hij ons verbazen en de tegenstander ontmoedigen met de ene na de andere prachtige redding.

Het was onze topscoorder Adil die halverwege de eerste helft op links zijn man voorbij ging en in het strafschop gebied nog een man uitkapte
en de bal strak voor gaf aan Abdul Hakim, die weer op de goede plek stond en zijn achtste doelpunt al weer binnen tikte 0-1.
In het laatste kwartier van de eerste helft waren we het spoor een klein beetje bijster en we konden blij zijn dat we zonder verdere kleerscheuren de rust haalde.

In de rust is Abdul Hakim uitgevallen met een blessure aan de knie en is marcel gaan voorstoppen en is peter meer voorin gaan spelen.
Het was Mo die na een minuut of 15 een ongelofelijk mooi doelpunt maakte.
Op Rechts ging hij een man of twee voorbij en besloot toen ergens op de rand 16 ter hoogte van een meter of 3 voor de achterlijn de bal echt bewust
in de korte hoek te schieten.
Dit verwachte de keeper absoluut niet meer en die kon net als wij verbaasd toe kijken dat die bal er zo loep zuiver inging 0-2.

Mo heeft trouwens de nieuwste Adidas schoenen, met ingebouwde chip.
Hij kan dan later thuis op de computer alle wedstrijd gegevens aflezen.
De afstand in (kilo)meters die hij gelopen heeft en zelfs via Google Earth exact zien op welke delen van het veld hij het meest gelopen heeft.

Na het doelpunt van Mo nam Emmeloord 5 misschien onbewust wat gas terug en mede door een serie vreemde beslissingen van de scheidsrechter
zoals bewust het niet toepassen van de voordeel regel en nog wat vreemde, of zoals hij het later zelf noemde spannende, beslissingen, bleef
Emmeloord 6 gevaarlijk drukken, wat 10 minuten voor tijd nog in de 1-2 resulteerde.
Het was Farid die alle hoop bij Emmeloord 6 wegnam met een rush vanaf eigen helft.
Hij ging op de zijn kenmerkende wijze wel 4 of 5 man voorbij en schoot de bal simpel langs de keeper en tekende onze 1-3 aan.

We hebben nu 11 wedstrijden gespeeld en 28 punten.
We hadden deze overwinning echt nodig want MSC heeft nu 9 wedstrijden gespeeld en 24  punten.