verslag competitiewedstrijd 02/02/2013

Na de knappe prestatie vorige week tussen de sneeuwduinen van MSC te Meppel
waar we met 2-1 verloren tegen een ploeg die twee klassen hoger speelde als ons,
was dit een wedstrijd waar we naar uitkeken. Bij SCE thuis hadden we verloren van deze
ploeg, dus een revanche was het motto.  Gelijk al een aantal geblesseerden, Jason was er
niet, Stefan geblesseerd voet, Jeroen liesblessure( wel inzetbaar), Ian vandaag er niet bij, begonnen we aan de wedstrijd.

Na 6 minuten over een weer gebald te hebben, krijgt Balk de 1e corner van de wedstrijd.
Deze bal gaat rakelings voor de goal langs. Tot de 20e minuut was er niet echt sprake
van een voetbalwedstrijd, er gebeurde domweg niet te veel. Pas na 20 minuten krijgt
SCE een kansje, Marc miste de kans(of Lucas). Dan toch even later een goeie pass  van Olav op Otis,
helaas werd er voor buitenspel gevlagd. De scheidsrechter fluit af en toe een beetje vreemd.
In de 23e minuut een bijna kans voor Justin, komt tegen de doelman aan en raakt een beetje
geblesseerd, maar een corner viel ons wel ten deel. De druk van SCE wordt toch steeds groter
vervolgens een hachelijke situatie achterin bij SCE  wordt uiteindelijk netjes opgelost
door Olav. Dan vlak voor tijd weet Irene ook achterin een voortreffelijke redding te maken.
2 minuten voor tijd spat een bal van Balk tegen de paal, maar gaat gelukkig naast.
een speler van Balk en Justin maken samen een sliding, waarbij Justin iets te ver door schiet,
gevolg is dat Justin gespaard blijft, maar speler van Balk hinkend het veld afgaat.
Hoorde achteraf, dat de jongen voor behandeling in het ziekenhuis is geweest.

Rust 0-0

de 2e helft begint en nu hopen op een beetje beter voetbal.  Het is de 4e minuut. Balk
schiet de 1-0 binnen. En of het nog niet genoeg was, moet Irene het veld verlaten, ze
was namelijk kotsmisselijk, Jeroen komt met zijn liesblessure binnen het veld.
In de 7e minuut een scherpe voorzet van Olav op Luuk, de keeper loopt uit, en
Luuk omzeilt deze en weet simpel en beheerst de 1-1 binnen te schieten.
Net bekomen van het gejuich, is het Balk, dat slechts een halve minuut later de 2-1 binnenschiet.
Een hoekschop van SCE komt bij Otis deze passt klasse door op Luuk , maar de bal
gaat net over. Zonde.
In de 12e minuut wordt Justin dan voor 5 minuten van het veld verwijderd, na herhaaldelijk
gewaarschuwd te zijn. Hij zij niks maar zijn hoofd sprak boekdelen, en zo zag de scheids het ook.
In de 17e minuut krijgt Balk weer een kans, maar dit keer gaat de bal rakelings over de goal
van Tim heen. In de 19e minuut maakt Olav een nuttige overtreding vlak voor strafschopgebied
van SCE. Een vrije trap wordt voortreffelijk gestopt door Tim. In de 21e minuut weer
een weergaloze kans voor Balk, maar ook dit keer treft de bal niet het net.
SCE had niet meer de nodige veerkracht de gelijkmaker uit het vuur te slepen, en alsof
het nog niet genoeg was bedacht de scheidsrechter de wedstrijd 2 minuten voor het einde
af te blazen. Eindstand 2-1 Balk.
De uitslag biedt zeker perspectief voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen C1 volgende week,
en dan maar hopen, dat er wat minder geblesseerden zijn.