SC Emmeloord - Zwaagwesteinde

30-01-2012 - SC Emmeloord - Zwaagwesteinde 5-2

De contouren van de tribune en kantine zijn al zichtbaar. Zo ook het eerste elftal van Jan Boxum met zijn technische staf. Ondanks het gemis van Stephan Maarten Jordy Arjan en Brahim kan Jan een elftal neerzetten die in de top mee kan draaien. Met als dirigenten de gebr Pala en Martin Holtmaat, D lanters en R Kleiker voor de doelpunten L Rasing en Harm van Wieren als controleurs. de snelle buitenspelers D v/d Zee en B Steffens voor de voorzetten en de nieuwe keeper P Vonk (welkom) om als sluitpost het doel schoon te houden R Willemse M Bouhayouf die overal inzetbaar zijn de jonkies Joran Patrick Adri Leon die regelmatig meedoen om ervaring op te doen. en dan als laatste maar zeker niet de minste Jaap en Bjorn waar je altijd een beroep op kan doen om waar nodig een elftal compleet te maken. Natuurlijk mogen de reserve keepers Vincent en Nico niet ontbreken in dit geheel. Als je met deze spelers weer de competitie hervat komen de tegenstanders al met knikkende knieĆ«n naar het Ervenbos, zo ook Zwaagwesteinde. De start was goed, mooi voetbal heerlijke combinaties en al binnen 5 minuten 1-0 door D Lanters die vanaf links naar binnen komt en de keeper kansloos laat. Nog geen 5 min later komt M Holtmaat door het midden op en lost een schot die op de lat belandde maar D Lanters was ter plekke om hem simpel in te tikken 2-0.  In de 14 min wordt R Kleiker neergelegd in de zestien en de goed leidende scheids wees naar de stip waar L Rasing al klaar stond en met een bekeken schot de keeper naar de verkeerde hoek stuurde 3-0. Inplaats van door te stomen nam Sportclub een laconieke houding aan en liet Zwaagwesteinde terug komen in de wedstrijd. Een keurig uitgespeelde kans werd ingekopt door de spits en Patrick kon voor het eerst de bal uit het doel halen 3-1. Voordat het rust werd had Sportclub de wedstrijd al definitief moeten beslissen. Maar pas in de 55 ste min was het Gokan die twee man voorbij gaat  en R Kleiker helemaal vrij zet voor een leeg doel en de 4-1 was gemaakt. D Lanters maakte in de 80min een mooi doelpunt die uit een passes van R Kleiker alleen op de keeper afgaat en beheerst de 5-1 maakt. Dat R Kleiker binnen een minuut drie keer een 100% kans krijgt en D v/d Zee nog een kans onbenut laat is een teken dat er velen kansen zijn die ook nog een keer afgemaakt moeten worden. Een verdwaalde lob van een van de gasten betekende een eindstand van 5-2. Genoten van deze wedstrijd en Heereveen die twee punten laat liggen geef alleen maar vertrouwen in deze competitie voor een goed eindresultaat.