10 Dorpentoernooi 2012

08-01-2012 - SCE/Intersport Boomsma heeft meegedaan aan het zaalvoetbaltoernooi op 8 januari 2012. Het welbekende  10 dorpentoernooi. Evenals vorig jaar een loodzware loting met oa de 2 finalisten van vorig jaar, Ens en Bant en het altijd lastige TONEGO in de poule.  De selectie was niet geheel compleet door vakanties en blessures maar toch stond er een sterke selectie.
De  1e wedstrijd was tegen Ens. Een zeer sterke tegenstander maar iedereen is te bestrijden. De 1e 12 minuten gaan redelijk gelijk op, hoewel Ens wel iets sterker lijkt. Ze scoren dan ook 2 keer en de kansen van  SCE treffen geen doel. De laatste 10 minuten wordt het slapper en worden de afspraken minder nagekomen. Ens, met een dodelijk koppel van Abdel Boundati en Gerke Schaap maakt gretig gebruik van de geboden ruimte en scoort nog 3 keer.
Een flinke tegenvaller, duidelijk was dat Ens beter was en nog niet iedereen helemaal wakker. Dit moest de 2e wedstrijd tegen Creil dus anders. Een tegenstander van een ander kaliber maar zeker niet te onderschatten. De wedstrijd verloopt volgens plan en we winnen met 6-0, doelpunten van oa Jos, Laurens, Stephan geven ons weer een positief doelsaldo.
De opdracht van de technische leiding (Gerard, Ivor en Frank) was verder duidelijk: Alle wedstrijden winnen en zo toch enigszins probleemloos de halve finale halen. De volgende tegenstander was TONEGO, altijd lastig door de vele snelheid en routine in de ploeg. Toch komen we snel 2-0 voor, we maken het ons toch nog moeilijk door te snel de 2-1 tegen te krijgen maar trekken dit wel over de streep.
De 4e poulewedstrijd is vervolgens tegen Bant wat net een puntje heeft afgesnoept van Ens, dit is erg in ons nadeel, hierdoor is winst verplicht maar we hebben het nog steeds in eigen hand. We komen Bant de laatste 4 jaar al tegen op het toernooi en elke keer is het een garantie voor spanning. We beginnen met een tegenvaller en komen snel 1-0 achter, vervelend want Bant countert graag en kan nu nog meer achterover leunen. We hebben nog wel voldoende tijd en gelukkig scoort Martin mooi de 1-1. De wedstrijd gaat op en neer maar de beste kansen zijn echt voor SCE, 2 keer staat de paal in de weg en de uitstekende keeper weet de rest uit z’n doel te werken. Bant lijkt op rozen te zitten als het  7 minuten voor tijd op fraaie wijze 2-1 maakt. Echter, Sander weet met een mooie individuele actie snel de stand weer op 2-2 te brengen. Hevig aandringen in de laatste 5 minuten helpt helaas niet meer en Bant plaatst zich hiermee voor de halve finale.
De laatste wedstrijd is voor de statistieken tegen RKO en deze pakken we nog met 3-0 mee. Ens wint verdiend het toernooi  door een ongrijpbare Abdel en Gerke. Bant wordt 2e gevolgd door Kraggenburg dat wint van Nagele in de kleine finale.