Verslag sc Emmeloord - ONB

sc Emmeloord  -  ONB Drachten   3  -  1   (  1  -  0  )

In een matige en rommelige wedstrijd heeft sc Emmeloord met 3 - 1 gewonnen van laagvlieger ONB Drachten.
Door deze belangrijke 3 - 1 overwinning op ONB blijft de top drie van de tweede klasse in het vizier voor sc Emmeloord.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor onze oud voorzitter Harm van Wieren senior.
Vorige week overleed deze clubicoon op 69 jarige leeftijd.
Het was desalniettemin uiterst verrassend om zijn zoon en sc Emmeloord aanvoerder Harm van Wieren in de basis te zien starten.
De manier hoe deze hechte familieclub met deze trieste gebeurtenis omgaat is hartverwarmend en gaat door merg en been.

De gehele eerste helft hadden de Emmeloorders het initiatief en creeerden de blauwen een enorme veldoverwicht.
Het team maakte weliswaar een gretige en fanatieke indruk, maar leek wel enigszins verlamd vanwege de gebeurtenissen van afgelopen week.
In een te laag tempo waren de Emmeloorders zoekende naar de juiste openingen en grossierde het team in onzuivere passes en veelvuldig balverlies.
Tegenstander ONB loerde vanuit de verdedigende stellingen op de snelle counter, maar kon ook nauwelijks gevaarlijk worden.
Een prachtige crossbal van Wouter vd Velde bereikte net niet de inkomende Sander Heimens en een vrije trap van Gokhan Pala zeilde over.
In de 15e minuut werd Gerke Schaap in stelling gebracht, maar het rolletje was veel te zacht en eenvoudige prooi voor ONB doelman Marnick Dam.
Kort hierop leken de Emmeloorders uit een rommelige scrimmage alsnog op voorsprong te komen, maar het doelpunt van uitgerekend Harm van Wieren werd wegens een overtreding afgekeurd.
In de 28e minuut lieten de gasten zich voor het eerst voorin zien, maar de poging van Marco Biegel belandde op het dak van het doel.
De Friezen zakten daarna weer terug waarbij de middenvelders Marco Biegel, Andre Landman & Abdallah Fathi in de snelle omschakeling hun spitsen Alexandre Namgalauri en Filip Radenkovic probeerden te bereiken.
De verdediging van sc Emmeloord gaf geen krimp en hield eenvoudig stand.
Vlak voor rust kwamen er weer kansen voor sc Emmeloord, maar pogingen van Rik Beekman, Sander Heimens en Maarten Dekkers leverden niets op.
In de 45e minuut kwamen de blauwen uit een razendsnelle counter alsnog op een dikverdiende 1 - 0 voorsprong.
Het was Gerke Schaap die vanuit zijn ooghoeken Maarten Dekkers op avontuur stuurde waarna de bal doorschoot richting Sander Heimens.
Op randje buitenspel ging Sander Heimens alleen op de doelman af om vervolgens koelbloedig af te ronden voor de 1 - 0 ruststand.

De Emmeloorders begonnen fel, gedreven en fanatiek aan de tweede helft waarbij Sander Heimens een mooie voorzet op het hoofd van Gerke Schaap afleverde, maar diens kopbal ging over.
Kort hierop glipte Maarten Dekkers op volle snelheid door de Frieze verdediging waarbij de doelman van ONB buiten het strafschop hands leek te maken, maar de scheidsrechter liet doorspelen waardoor ook deze kans verloren ging.
De thuisploeg had nu het meeste balbezit en probeerde ONB de duimschroeven aan te zetten, maar het oogde allemaal onzuiver en rommelig.
In de 64e minuut kwam ONB uit het niets langszij toen een vrije trap van Filip Radenkovic strak diagonaal in de hoek verdween voor de 1 - 1 gelijkmaker.
De Emmeloorders lieten het hier niet bij zitten want het team wilde deze wedstrijd perse winnen.
Er kwam een wanhopig offensief waarbij Gerke Schaap en Maarten Dekkers de doelman van ONB op hun weg vonden.
In de 68e minuut was Gerke Schaap iedereen te snel af, maar helaas bereikte zijn voorzet vanaf de achterlijn niet de inkomende Ronald Kleiker.
In de 70e minuut kwam sc Emmeloord via een schitterende volley van invaller Hans Langendijk opnieuw op voorsprong.
Hier ging een perfecte voorzet van Sander Heimens aan vooraf waarna Hans Langendijk deze bal vanuit de lucht op zijn pantoffel nam voor de 2 - 1 voorsprong voor de blauwen.
In de 75e minuut stonden Hans Langendijk en Maarten Dekkers aan de basis van de 3 - 1 van Gokhan Pala.
Met een subtiel steekballetje lanceerde Hans Langendijk in alle vrijheid Maarten Dekkers, maar het blauwe diamant had zijn vizier niet op scherp staan en vond de doelman van ONB op zijn weg.
In de rebound legde Maarten Dekkers de bal opzij op de inkomende Gokhan Pala die bal strak in de hoek schoot voor de 3 - 1 voorsprong voor de blauwen.
Kort hierop glipte Hans Langendijk door de Frieze verdediging, maar helaas zag hij de vrijstaande Ronald Kleiker over het hoofd en ging ook deze kans verloren.
In de slotminuten probeerde ONB nog wat plaagstootjes uit te delen, maar pogingen van Filip Radenkovic en Edwin Veenstra leverden niets meer op.
In de 88e minuut ging iedereen staan en klonk er een luid applaus over  sportpark De Ervenbos toen aanvoerder Harm van Wieren op een publiekswissel werd getracteerd.
De talentvolle jeugdspeler Olav Sieljes kwam voor hem in de ploeg om de laatste minuten vol te maken.
Nadat de omroeper Harm van Wieren als Man of the Match had uitgeroepen beeindigde scheidsrechter Dhr. Kloetstra deze wedstrijd.

Vrijdagavond speelt sc Emmeloord om 20:00 uur de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Alcides op de Ervenbos.
Helaas kan deze verslaggever wegens werk hier niet bij zijn, maar er volgt later wel een voorbeschouwing.
Op zondagmiddag 14 Februari spelen de Blauwen een uitwedstrijd bij VKW in Westerbork. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Perkenslag te Westerbork.

Hieronder volgen de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de Tweede Klasse K.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren ( 88e Olav Sieljes ), Guido Vissers, Ronald Kleiker, Gokhan Pala,  Maarten Dekkers, Gerke Schaap, Sander Heimens & Rik Beekman ( 60e Hans Langendijk )
Wissels: Niels Boomsma, Denny vd Zee, Bastian Tabak, Olav Sieljes & Hans Langendijk.
Geblesseerd: Abdul Boundati, Brahim Boundati, Remco Jonkman, Martin Holtmaat & Bilal Kebdani.
Gele kaart: Guido Vissers
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.