De voorbeschouwing sc Emmeloord - VVI

Komende vrijdagavond speelt sc Emmeloord om 20:00 uur zijn eerste thuiswedstrijd van 2016 tegen het Frieze VVI uit Idskenhuizen.Het is alweer de tweede oefenwedstrijd voor de Emmeloorders want vorige week speelden de blauwen in Joure zeer verdienstelijk met 2 - 2 gelijk bij de eersteklasser sc Joure.
In deze nuttige oefenwedstrijd zorgden Maarten Dekkers & Hans Langendijk voor de Emmeloordse doelpunten.
Tijdens de winterstop kwamen de spelers van sc Emmeloord regelmatig in de zaal in actie en waren de blauwen van de partij bij zaalvoetbaltoernooien in Meppel, Emmeloord & Vollenhove.
De toernooien in Emmeloord & Vollenhove werden glansrijk en overtuigend gewonnen door sc Emmeloord.
In de finale van het tiendorpentoernooi wist sc Emmeloord in een zinderende spektakelstuk met 2 - 1 van sv Ens te winnen waardoor de blauwen zich als beste zaalvoetbalploeg van de noordoostpolder lieten kronen.
Vorige week werd ook het zaalvoetbaltoernooi bij VENO in Vollenhove gewonnen waardoor de prijzenkast weer aardig is gevuld.

Halverwege de competitie staat sc Emmeloord met 24 punten uit 13 wedstrijden op een verdienstelijke 4e plek in de tweede klasse K.
De Emmeloorders wisten tot nu toe zeven wedstrijden te winnen, speelden drie keer gelijk en er gingen drie wedstrijden verloren met een doelsaldo van 33 voor en 16 tegen.
Daarnaast zijn de Emmeloorders ook verder in de beker waar het in de derde knockout ronde tegen hoofdklasser Alcides zal gaan uitkomen.
Vanaf deze week ligt de focus weer op de competitie en beker voor sc Emmeloord.

Hoe zijn de Blauwen de winterstop doorgekomen? waar liggen de ambities voor sc Emmeloord? blijven de Polderbewoners bovenin meedraaien en gaat het nog een rol van betekenis spelen in de top van de tweede klasse K?
Trainer Dick Schuurman legt de lat hoog en ziet nog veel rek en mogelijkheden in dit talentvolle en ambitieuze team.
De Emmeloorders zijn het nieuwe jaar veelbelovend begonnen door in Joure de plaatselijke eersteklasser op een 2 - 2 gelijkspel te houden.
Vrijdagavond komt het Frieze VVI uit Idskenhuizen op bezoek op de Ervenbos waarna volgende week zondag de competitie weer van start zal gaan met een uitwedstrijd bij het vv Steenwijk van trainer Jan Boxum.

Het Frieze VVI uit Idskenhuizen staat op een 5e plek in de zaterdag tweede klasse I. De oranje witten behaalden tot nu toe 24 punten uit 13 wedstrijden door acht wedstrijden te winnen en er gingen vijf wedstrijden verloren voor de oranje hemden.
Tijdens de winterstop werd VVI zaalvoetbalkampioen van de Friese Meren wat deze oefenwedstrijd een extra tintje meegeeft.
Deze gezellige frieze dorpsclub heeft ongeveer 200 leden verdeeld over vier seniorenteams en een damesteam.
Men heeft geen jeugdafdeling en kent zijn oorsprong in de Frieze voetbalbond en schommelde vervolgens jarenlang tussen de 4e en 5e klasse.
Door twee kampioenschappen in 2008 en 2010 promoveerde het kleine knusse VVI naar de tweede klasse waar het sindsdien aardig goed meedoet.
Vorig seizoen eindigde VVI op een 10e plek in de tweede klasse I en momenteel staan de Friezen halverwege op een 5e plek.
De gemiddelde leeftijd van de selectie is ongeveer 25 jaar oud waarbij de good old Johannes Kuperus met zijn 35 jaar de oudste speler is.
De jeugdige talenten Jelle Jelsma en Jelle de Lange zijn met hun 19 en 20 jaar de jongste spelers binnen de selectie van VVI.
Hoofdtrainer Andre Semplonius is aan zijn eerste seizoen bezig en was hiervoor als trainer actief bij vv Oudehaske en QVC Stavoren.

De voetbalclub VVI werd op 16 Juni 1946 in het Frieze dorp Idskenhuizen opgericht.
De clubkleuren van VVI zijn Oranje Wit en het speelt zijn thuiswedstrijden onderaan de stripedijk op sportpark De Stripe.
Het dorpje Idskenhuizen heeft ongeveer 400 inwoners en ligt ten westen van Sint Nicolaasga in de gemeente De Friese Meren.
Aan de oostoever ligt het beroemde Idskenhuistermeer, maar het dorp kreeg met name veel bekendheid dankzij de koffiemagnaat Egbert Douwes.
De wieg van deze grondlegger van koffiehandel Douwe Egberts stond ooit in Idskenhuizen.

De oefenwedstrijd sc Emmeloord - VVI begint vrijdagavond om 20:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.
De bal gaat weer rollen in Emmeloord en ik verheug mij erop om iedereen weer te zien.
We gaan de Blauwen weer intensief volgen!

Verslaggever: Klaas Huisman.