Verslag sc Emmeloord - DTD

sc Emmeloord  -  DTD Jelsum     2  -  2   (   1  -  0  )

In de Tweede Klasse heeft sc Emmeloord verzuimd om dichterbij de top drie te komen.
Eerder deze week werd bekendgemaakt dat hoofdtrainer Dick Schuurman zijn contract met een seizoen heeft verlengd terwijl zijn assistent Rob Nugter de blauwen gaat verlaten om als assistenttrainer bij DESZ in Zwartsluis een nieuwe uitdaging aan te gaan.

De Emmeloorders begonnen stroef en afwachtend aan deze wedstrijd en leken al met hun hoofd met de bekerderby tegen Flevo Boys bezig te zijn.
Na een aftastende beginfase met weinig hoogtepunten namen de Emmeloorders het initiatief.
De blauwen probeerden uit alle macht openingen te forceren, maar het tempo lag veel te laag.
Tegenstander DTD had zich goed ingesteld op het spel van sc Emmeloord en hield de linies dicht op elkaar.
De stugge en taaie Friezen hanteerden een compacte veldbezetting en stonden positioneel goed te verdedigen.

In de 12e minuut ontsnapte Emmeloord aanvaller Maarten Dekkers aan zijn directe bewakers toen een verre uittrap van doelman Stefan vd Werff precies achter de linies terecht kwam.
Het blauwe diamant wist deze verre uittrap op te vangen en in de loop mee te nemen en een perfecte voorzet op Rik Beekman af te geven.
De inzet van Rik Beekman werd met de nodige moeite door de doelman van DTD gepareerd.
Plotseling gooiden de Emmeloorders alle schroom van zich af en moest de doelman van DTD in actie komen om Gerke Schaap en Sander Heimens van het scoren te houden.
Uit een perfecte voorzet van Maarten Ebbers had Sander Heimens iets moois in zijn gedachten, maar zijn kopbal verdween naast het doel.

In de 28e minuut werd de ban gebroken en kwam sc Emmeloord dikverdiend op een 1 - 0 voorsprong.
De voorzet van Rik Beekman was precies op maat en werd tegendraads door Ronald Kleiker tegen de touwen gekopt voor de verlossende 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Kort hierop liet Maarten Dekkers een fraaie soloactie zien, maar zijn inzet rolde langzaam voorlangs het doel.
Trainer Dick Schuurman wilde voorin iets meer forceren en bracht de jeugdige Bastian Tabak voor Sander Heimens in de ploeg.
Vlak voor rust lieten de gasten uit Jelsum zich voor het eerst dreigend voorin zien.
Op aangeven van Thys de Jong werd Berend Zondervan tot tweemaal aan toe in stelling gebracht, maar beide pogingen leverden niets op.
De Emmeloorders kwamen er via Maarten Dekkers, Bastian Tabak en Rik Beekman gevaarlijk uit, maar de afwerking liet te wensen over.
Met een 1 - 0 ruststand voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de kantine namen de Blauwe supporters alvast een voorproefje op de bekerderby van komende zaterdag, maar in de kleedkamer probeerde Trainer Dick Schuurman zijn mannen weer op scherp te zetten.

De Friezen begonnen sterk en ontketend aan de tweede helft en drongen de Emmeloorders terug in de verdedigende stellingen.
Een gevaarlijk schot van DTD aanvaller Thomas Dijkstra werd door Emmeloord doelman Stefan vd Werff uit de korte hoek geranseld.
De gasten namen nu het initiatief over en verschenen een aantal keren dreigend voor het Emmeloordse doel.
Pogingen van Ybele Reitsma, Thys de Jong & Thomas Dijkstra leverden niets op en gingen naast of over het doel.
Gaandeweg herpakte sc Emmeloord zich weer en leken de Blauwen deze wedstrijd alsnog te beslissen.
De doelman van DTD moest volop aan de bak om een vrije trap van Gokhan Pala onschadelijk te maken waarna een steekballetje op de snelle Maarten Dekkers ternauwernood werd onderschept.

In de 58e minuut lieten Bastian Tabak en Maarten Dekkers een vloeiende aanval zien waarbij Maarten Dekkers op randje buitenspel iedereen achter zich liet om een perfecte voorzet op Rik Beekman af te geven.
Heel even leek Rik Beekman deze bal verkeerd te raken, maar tot opluchting van de Blauwe supporters verdween zijn inzet in het doel voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
De wedstrijd leek nu een gelopen koers, maar toch zou het allemaal anders lopen en kwam DTD weer terug in deze wedstrijd.
Met een flinke dosis strijd, inzet en opportunisme knokten de Friezen zich weer terug en ging sc Emmeloord een benauwde slotfase tegemoet.
In de 66e minuut werd een voorzet van Thomas Dijkstra bij de tweede paal teruggelegd op de inkomende Thys de Jong die van dichtbij met een strakke schuiver Emmeloord doelman Stefan vd Werff kansloos liet voor de 2 - 1 aansluitingstreffer.
Plotseling was de geest uit de fles bij het ontketende DTD en moest doelman Stefan vd Werff een aantal keren in actie komen om inzetten van Patrick Zondervan & Thys de Jong onschadelijk te maken.
Een gevaarlijke kopbal van DTD aanvaller Ybele Reitsma ging maar rakelings over.

In de 75e minuut liet sc Emmeloord zich weer voorin zien en leek Rik Beekman onderweg om deze wedstrijd definitief te beslissen.
Oog in oog met de doelman van DTD probeerde Rik Beekman met een boogballetje te scoren, maar het lobje verdween naast het Frieze doel.
Kort hierop kreeg DTD een dubieuze strafschop te nemen nadat de scheidsrechter een vermeende overtreding van Emmeloord verdediger Wouter vd Velde op een DTD aanvaller had gezien.
Deze strafschop werd in de 78e minuut door Ybele Reitsma snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 2 - 2 gelijkmaker.
In een spannende en zinderende slotfase moesten de Emmeloorders alle zeilen bijzetten om overeind te kunnen blijven.
Een rommelige scrimmage voor het Emmeloordse doel liep op het nippertje goed af waarna Emmeloord doelman Stefan vd Werff met drie knappe reddingen zijn team overeind hield.
Het ijzeren gordijn kraakte en piepte en leek te bezwijken onder de inmense druk, maar met kunst en vliegwerk hield sc Emmeloord stand.
Met deze 2 - 2 eindstand blijven de Emmeloorders weliswaar op een vierde plek staan in de tweede klasse, maar is het gat met de nummer drie opgelopen tot vijf punten.
Man of the Match: Emmeloord doelman Stefan vd Werff !

Volgende week staat de moeder aller derby's op het programma als sc Emmeloord voor de beker op bezoek gaat bij de grote rode buurman Flevo Boys.
Deze bekerwedstrijd houdt de gemoederen bezig in Emmeloord en omstreken en begint zaterdagmiddag 27 Februari om 17:00 uur aan de rode kant van sportpark De Ervenbos.
Vooraf is er een Blauwe Mars vanaf de kantine van sc Emmeloord.
Op zondagmiddag 6 Maart gaan de Emmeloorders op bezoek bij de rode lantaarndrager sv Olyphia.

Hieronder volgen de opstellingen van beide teams en alle overige uitslagen van de tweede klasse K:

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Harm van Wieren, Guido Vissers, Ronald Kleiker, Gokhan Pala, Gerke Schaap ( 78e Abdul Boundati ), Sander Heimens ( 32e Bastian Tabak ), Maarten Dekkers & Rik Beekman.
Wissels: Tim Schaafsma, Abdul Boundati, Bastian Tabak, Marcel Westerhof & Denny vd Zee.
Geblesseerd: Hans Langendijk, Remco Jonkman & Brahim Boundati.
Gele kaart: Ronald Kleiker
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanager: Peter Post
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos uit Marknesse.