Verslag sc Emmeloord/ Mar Seafood 1 - Blauw Wit '34  1

Vanavond stond de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit '34 op het programma. Inzet winst voor de 1e periode wat aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden voor de Topklasse!

Emmeloord begon wat gespannen aan de wedstrijd wat gezien de inzet, het binnenhalen van de 1e periode een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.
Zonder de geschorste Bram maar met verder een fitte selectie begon Emmeloord stroef.

Blauw Wit liet al snel zien erg goed te kunnen voetballen, met name de spits was erg gevaarlijk. Het was Blauw Wit dat de score ook vrij snel opende waardoor Emmeloord al snel tegen een achterstand opkeek. Emmeloord was er dusdanig van geschrokken dat het tijd koste om de achterstand te verwerken. Blauw Wit wat goed druk zette en met brutaal aanvallend spel de fouten bij de Emmeloorders afstrafte kwam verdiend op een 0-2 voorsprong.

Het was Emmeloord wat zorgde voor de aansluitingstreffer. Met de geschorste Bram op de bank maar toch waardevol als 'coach' op de bank pakte Emmeloord het initiatief weer naar zich toe. Door slecht verdedigen en dom balverlies was Blauw Wit zeer effectief in de counters wat resulteerden in een 1-3 voorsprong. Wil Emmeloord de 1e periode vanavond pakken dan zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Met Gokhan, Appie, Nouafal, Daniël en Nabil werden de duimschroeven voorzichtig aangedraaid en kon Blauw Wit goed onder druk worden gezet. In deze fase werd het échte Emmeloord steeds beter zichtbaar, de stand werd teruggebracht naar een 4-3 voorsprong voor Emmeloord.

Blauw Wit raakte door een discutabele beslissing van de scheidsrechter hun beste speler kwijt, omdat hij met rood werd heengezonden. Na de rode kaart was Blauw Wit geen schim meer van het team voor de rode kaart. Emmeloord liep ook eenvoudig uit naar een ruime voorsprong door goals van Gokhan, Nouafal en Nabil.

Eindstand 9-5 en Emmeloord pakt de 1e periode!