Urk VR1-SC Emmeloord VR1

Vandaag de tweede competitiewedstrijd en dit keer was het tegen Urk. Om 14:45 stond de wedstrijd gepland alleen was Urk toen nergens te bekennen, de netten zaten nog vast, geen cornervlag te bekennen en de scheidsrechter was ook nog niet aanwezig. En dit voor een thuis club. Niet zo denderend dus. Urk daar eindelijk aangekomen op het veld waren er nog geen reserve shirts dus die moesten dan nog gehaald worden en de scheidsrechter was ook nog eens zijn vlaggen vergeten. Een valse start.
Als je dan na nog geen 10 minuten gespeeld te hebben ook al 2-0 achter staat heb je een dubbele valse start, diskwalificatie? De wedstrijd begonnen we echt slecht. Het eerste tegendoelpunt kwam rechtstreeks uit een corner, de bal vloog iedereen voorbij en belande in het doel. Het tweede doelpunt voor Urk kwam niet veel later. We wisten van te voren dat deze wedstrijd moeilijker werd dan de vorige want dit was wel 4e klasse niveau. Na wat geschreeuw van de zijlijn begon het eindelijk een beetje te lopen. Paar kansen aan onze kant, paal geraakt, maar de bal wil er weer eens niet in. En het fysieke spel van Urk werd ook steeds harder. Ja, we zagen en voelden de duwtjes in de rug ook maar de scheidsrechter deed daar in de eerste helft vrij weinig aan. Urk scoorde in de eerste helft ook nog een 3e doelpunt en gingen we met 3-0 de kleedkamer in. Een dikke peptalk van de trainer en coach in de kleedkamer en we waren weer helemaal opgepept voor de tweede helft want ook al was de stand 3-0 we konden hier echt nog punten halen.
We gingen er ook echt voor. We speelden veel beter dan de 1e helft. Er werd gekeken, goed over gespeeld en we stonden eindelijk ons mannetje. We begonnen duels te winnen. Conditioneel waren we weer stukken beter en dat was te merken bij Urk. Ze waren op een gegeven moment helemaal zoek in het veld. Wij waren nu aan de beurt en dat resulteerde in een aantal kansen en een doelpunt van Marina, 3-1! Nog ruim tijd om het gelijk te trekken. Wij kwamen gelukkig nog een paar keer goed weg met bal op de lat en een gemiste kans voor een leeg(!) doel. Maar we bleven druk zetten en druk zetten. En de 3-2 viel door Suus. We hebben tot het einde gevochten maar helaas konden we niet nog een doelpunt maken. Maar na zo'n valse start als vandaag en nog tot zo'n tweede helft te komen kunnen we enigszins tevreden zijn. Het zat er vandaag alleen niet in.