Scharnegoutum VR1 - SC Emmeloord VR2

Vol goede moed werd er naar Scharnegoutum afgereisd, na het vorige succes van vr2. Toch was de wedstrijd pittiger dan vooraf door enkele werd verwacht. Binnen tien minuten stond het twee-nul door snelle aanvallen van Scharnegoutum. In die tijd had SCE al een aantal kansjes gehad.
Er moest na de snelle achterstand geschakeld worden, en Lonneke bracht de achterstand terug naar 1 doelpunt binnen de vijf minuten. De gelijkmaker volgde echter niet, hoewel de kansen er wel waren. Regelmatig werd Emmeloord buitenspel gezet door de slimme verdediging en minder slimme grensrechter. De tegenstanders appelleerde op van alles.
De beste kans was voor Rosan, maar die bal belandde op de paal. Nog voor rust wist Scharnegoutum uit een op het oog onschuldige corner te scoren door een mislukte vangbal van onze keeper.

Na rust ging SCE door met het creƫren en missen van de kansen. Hoewel er beter gelet werd op buitenspel was de keeper ijzersterk. Regelmatig wist ze de inzetten van Emmeloord te keren. Na een diepe bal van SCE speelde Lonneke de bal iets te ver voor zich uit en kwam in botsing met de keeper. Het doel was leeg en Emke kon de bal afronden. De marge was terug naar 1. Een aantal malen verscheen Ashley in de tweede helft alleen (of in een twee tegen een situatie) voor de keeper, maar de Friezin gooide zich er met haar hele ziel en zaligheid voor de bal. Uit zo'n aanval van Ashley kwam helaas ook de fatale tegenstoot die direct leidde tot de 4-2. De kansen van Scharnegoutum waren nihil, maar ze blonken uit in het afronden. Ashley kon nog wel de keeper alleen passeren wat de eindstand tot 4-3 bracht.
Qua kansen en voetbal was de eindstand niet terecht, maar zo gaat het soms eenmaal.