Bekerwedstrijden steenwijkerboys 3 en VV Lemmer 3

25 augustus startte voor Emmeloord 5 het nieuwe seizoen met de bekerwedstrijd tegen Mildam om 10 uur, Aldus onze reserve leider Riaz.
Ik stond er om 9.30 uur in de pissende regen met mijn motor en er was nog niemand.
Toen er tegen kwart voor 10 uur eindelijk iemand aan kwam keek hij wat vreemd…
jullie moeten pas om half elf.
Daarna ging alles in een rap tempo verkeert.
we moesten eigenlijk tegen VV Lemmer en Riaz voelde de bui al hangen en zat daar ergens in een hoekje met zijn telefoon.
Uiteindelijk konden we naar huis en onderweg werden we door Riaz gebeld of we misschien tegen Emmeloord 3 een oefenwedstrijd wilde spelen.
Dit werd uiteindelijk een oefenwedstrijd tegen Emmeloord 8 , maar daar keek niemand geloof ik meer echt van op.
Uiteindelijk was het volgens Riaz de schuld van de KNVB dus we nemen hem niets kwalijk, ook omdat hij naar hij heeft gezegd, persoonlijk
schade vergoeding voor ons gaat regelen bij de KNVB.

Gelukkig is Farid weer terug en heeft de zaakjes weer perfect voor elkaar.
De eerste training was redelijk dramatisch met een opkomst van 6 man, maar daar heeft zondag Farid even wat aan gedaan.

1 september hebben we thuis tegen steenwijkerboys 3 gespeeld.
We begonnen met Karim in de Spits en dat was gelijk van het begin af aan een groot succes.
De eerste 10 minuten zag het erg zwaar uit voor ons.
Steenwijkerboys waren fysiek sterk en ze speelde de bal keurig rond.
Maar de eerste de beste keer dat wij de bal in de buurt van het goal van hun kregen zat de bal al en liepen ze ineens achter de feiten aan.
Maar ze maakte toch snel 1-1 en je zag hun gezichten al weer opklaren.
Maar nog geen minuut later zette we voor zoveel druk dat hun daar niet anders konden dan hun eigen keeper te passeren.
Karim die het op zijn heupen kreeg schoot er in de eerste helft er nog 3 in en Mo maakte er twee en met hun eigen doelpunt mee was het in de rust 6-2
Die keeper van ons wilde verleden jaar al heel graag een keer in de spits, dus nu maar gedaan.
Nabil die niet mee zou doen is toen maar op het goal gegaan en dat was al na 33 seconden raak, voorzet van hun ging over Nabil heen en het was 6-3.
Maar Karim dacht, wat ik in 45 minuten kan, kan ik ook in 90 minuten en hij scoorde ook in de tweede helft een onvervalste hattrick  en met nog een
paar doelpunten van steenwijkerboys wonnen wij toch heel gemakkelijk met 9-5.

Met 6 doelpunten is uiteraard Karim behalve topscoorder, record houder van een hattrick per helft, ook man of the match……

De volgende bekerwedstrijd was afgelopen zondag 8 september tegen VV Lemmer 3
Ik schrok even toen ik onze tegenstanders zag.
Ik denk dat de oudste 23 jaar was.
Ze hebben werkelijk een dik half uur warm gelopen met een fanatisme wat je bij PSV of Feyenoord zou verwachten.
Hassan stond naast mij en zei in onvervalst plat Urks, geen zorgen Peet.
Die nummer 3 kan niet voetballen, die nummer 8 niet en die nummer 5 bakt er ook niets van.
Vanaf de aftrap stoven ze er op los.
Druk zetten werd er geroepen en ze vlogen als jonge honden in het rond.
Op de een of andere wijze werkt dit perfect bij ons en vrijwel zonder moeite werd de bal heel makkelijk rond gespeeld.
Een voor ze tot 10 konden tellen stonden ze al met 2 - 0 achter.
Al heel snel vlogen ze met man en macht naar voren en met een beetje keepers geluk hield Riaz zijn doel keurig schoon en was
het heerlijk om glimlachend te zeggen, dat valt nog niet mee hé, zo’n bal in dat goal te krijgen.
Voor Emmeloord 5 ging het van een leien dakje
Mo Lamaris scoorde 2 x
Adil maakte zijn 1e doelpunt.
Hassan scoorde 2 fantastische doelpunten
en met een eigen goal was de uiteindelijke uitslag 2-6 en wie had dat durven dromen tegen VV Lemmer 3..

Er is een nieuwe rubriek bij gekomen……
De strafschopnemer..
Mo Lamrini is aangesteld als strafschoppen nemer.
Als hij mee doet, is hij de man die de strafschop(pen) neemt.
Pas als hij mist komt er een volgende die de strafschoppen mag nemen tot hij weer mist.
Dit gaat voorkomen dat er 9 man op de strafschop stip liggen te vechten wie hem nemen mag.

In de kleedkamer was al bekend wie man of the Match was….
Unaniem is Hassan gekozen tot de beste speler van de wedstrijd…… en met kop en schouders..

De topscoorder van verleden jaar is Adil geworden met 14 doelpunten
tweede is Hamza met 9 doelpunten en Abdul Hakim en Mo gezamenlijk 3e met 8 doelpunten.