Competitiewedstrijd SCE C1 - FC Oldemarkt C1 zaterdag 21 september 2013

Na 4 duels op rij gewonnen te hebben, stond vandaag de thuis wedstrijd tegen Oldemarkt C1
op het programma. Op papier een geduchte tegenstander
Vandaag waren afwezig Chris en Han.
De wedstrijd is amper begonnen  als in de 2e minuut van de wedstrijd een prachtige pass van Lucas
Op Otis plaatsvindt, deze bedenkt zich geen moment en schiet de bal door naar Merijn,
en het is gelijk bingo, Merijn prikt de bal tussen de touwen 1-0 voor SCE. Een veelbelovend
begin kun je wel zeggen, vervolgens gebeurt er niks in de volgende 10 minuten. Luuk krijgt de bal
van Natan aangespeeld, en Luuk schiet, maar de keeper vangt simpel. Oldemarkt komt steeds
meer op de helft van SCE, maar SCE weet de bal te veroveren en deze komt bij Luuk, in dit
geval had hij zelf kunnen schieten, maar hij besluit de bal door te geven aan Ian, een corner
rest. SCE krijgt het daarna steeds moeilijker, het is erg rommelig, en de ballen komen niet aan.
Het is duidelijk, dat we nu een tegenstander van formaat tegen over ons hebben staan.
Natan wil de bal teruggeven  op Melvin, maar geeft de bal niet scherp genoeg en Oldemarkt
gaat er met de bal van door. Via de lat van SCE wordt het corner, gelukkig voor ons.
Even later is het weer Oldemarkt, die gevaarlijk is in ons doelgebied, en het schot
wat volgt gaat dan ook maar net naast. Vlak voor rust krijgt Merijn nog een bal mee, en de
keeper verslikt zich bijna, de bal kan nog net voor de doellijn gekeert worden, als het
rustsignaal klinkt kunnen we zeggen dat we voor staan, maar het moet veel beter in de 2e helft.

De 2e helft is nog maar 10 seconden oud, als Oldemarkt verwoestend uithaalt en Tim nog net
redding weet te brengen door de bal met zijn vingertoppen over te tikken. In de 2e minuut
krijgt SCE een corner, deze wordt genomen door Stefan en het is Otis die in de 2e minuut de bal
binnen frommelt. 2-0. Oldemarkt is geenszins van plan de handdoek in de ring te gooien,
en in de 4e minuut komt dan ook de terechte aansluittreffer 2-1.
In de 8e minuut een schot van Stefan, welke maar net over gaat. In de 8e minuut vindt er
een ongelukkige botsing plaats tussen de keeper en Lucas,, en Lucas moet enigszins geblesseerd
het veld verlaten, en Mark komt er weer in.
Dan is het Luuk die de bal voor zet op Otis, maar deze maakt hands en het doelpunt wat volgt
wordt afgekeurd.
Rond de 20e minuut is SCE constant op de helft van Oldemarkt, dit heb ik nog niet geschreven
als er een uitbraak van Oldemarkt komt een spits van de tegenstander komt alleen voor Tim,
maar deze maakt de redding van de dag, corner blijft over. Super gedaan Tim.
Otis weet nog een bal bij Merijn te krijgen, maar deze wil er niet in. De nauwkeurigheid ontbreekt\
op alle fronten bij SCE.In de 22e minuut krijgt Stefan een knietje op zijn stuitje en gillend van de
pijn wordt hij van het veld gedragen, een zeer ongelukkig tafereeltje. Het is de laatste 5 minuten
pompen of verzuipen voor SCE, waarbij Tim de absolute hoofdrol speelt. Dan na 3 minuten
Extra tijd is daar het verlossend fluitsignaal, SCE wint met 2-1, en hier zijn we erg blij mee, en dit
hebben we allemaal te danken aan Tim. Met Stefan zijn we nog naar de dokterspost geweest,
De conclusie was dat pijnstilling het enige was op dit moment, het gaat nu weer redelijk goed.
Komende zaterdag gaan we naar Ens, die met SCE mede koploper is op dit moment, dus dat wordt