Onnodig verlies SC Emmeloord bij Nieuweschoot

Nieuweschoot - SC Emmeloord 3-1
NIEUWESCHOOT - In het begin leek het er niet op dat de thuisclub de wedstrijd zou winnen want na 20 minuten had SC Emmeloord al op een ruime voorsprong kunnen en moeten staan.
Lanters, Schaap, Heimens en Pala waren niet echt scherp voor het doel. Daarna begon de thuisclub toch uit hun schulp te kruipen en kreeg de eerste de beste mogelijkheid door geknoei in de achterhoede. De defensie moest nu wel wakker zijn maar zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant: 1-0 . Emmeloord ging daarna driftig op zoek naar de 1-1 maar ook naar de vorm in de voorbereiding. Tien minuten voor rust werd het nota bene 2-0 voor de thuisclub. Dennis Lanters zette daarna aan en zette Gerke Schaap voor leeg doel maar die verzuimde de 2-1 te maken.
Vlak voor de thee kwam Nieuweschoot met 10 man te staan. Heimens werd gevloerd doch de vrije trap werd gemist. Na rust een aanvaller voor een verdediger bij SC Emmeloord. Van der Zee werd het slachtoffer en Kleiker kwam er in. Na amper vijf minuten viel de 2-1 door Kleiker. De thuisclub kwam er nauwelijks er nog uit. Dezelfde Kleiker had ook de 2-2 moeten maken maar zijn kopbal ging naast. Vijf minuten voor tijd besliste de thuisclub de strijd definitief: 3-1.
SC Emmeloord moet zijn rug rechten volgende week tegen FC Assen .