SC Emmeloord VR1-DVSV VR1

Vandaag stond de wedstrijd in een ander sfeertje dan normaal. We hadden vandaag ons openingswedstrijd van het seizoen. Vorig weekend was het voor de club/senioren al gebeurd maar wij deden het nog eventjes over met onze eigen feestje. Familie, vrienden en sponsors waren uitgenodigd voor de wedstrijd. We speelden vandaag dus ook weer met een gemengd team van het 1e en 2e team.
Vanaf dit seizoen is bijna de gehele vrouwen afdeling in het nieuw gestoken. Het eerste team wordt gesponsord door Nobilis en Tuinplantenmarkt Ens. Tevens sponsoren ze ook de trainingspakken voor beide teams. Fysiotherapiepraktijk De Wilg heeft de begeleiding in het nieuw gestoken.

We hadden het een en ander geregeld en zo ook muziek en een scorebord wat aan stond. Alleen werkte het weer niet mee. Regen, regen en nog eens regen maar gelukkig kon het publiek op de tribune zitten. We wisten voor de wedstrijd al dat de tegenstander niet zo denderend was. Daarbij moesten er speelsters van ons mee doen omdat ze te weinig hadden. De afgelopen 2 wedstrijden gingen ook al verloren met dubbele cijfers dus wij hadden een makkelijke dag vandaag. En zo stonden we al snel op 1-0 in de 6e minuut scoorde Marina door een goede actie van Rosan die op de keeper schoot. 3 minuten later lag het tweede doelpunt al in het net. Door een slechte terugspeelbal van de tegenstander kon Fleur mooi in tikken. 2-0 in de 9e minuut. Toen wisten we eigenlijk al dat de wedstrijd gespeeld was. In de 14e minuut maakte Suus een mooie individuele actie waardoor ze op doel kon schieten. Het tweede doelpunt van de dag voor Marina lag er in de 21e minuut in. Met goed werk van Fleur kon Marina afwerken. Bijna direct na de aftrap werd er al weer gescoord, de keeper kon nog wel redden maar Rosan was scherp en schoot raak. Ondertussen stond het al 5-0 na nog geen 25 minuten gespeeld te hebben. Toen waren er 25 minuten voorbij werd er in de 26e minuut alweer gescoord, Dodde schoot alleen redde de keeper. Alleen had de keepster de bal weer niet klemvast en kon Suus binnen schieten. In de 38e werd er weer gescoord. Een fout van de keeper strafte Rosan direct af met een doelpunt. Rosan was op schot want een minuut later konden de tegenstanders al weer de bal uit het net halen. Marina maakte het laatste doelpunt voor rust aan onze kant. Vlak voor rust mochten de tegenstanders ook nog scoren. Alleen was deze aanval helemaal van Emmeloordse aard want Annelies gaf de voorzet en Lonneke maakte het af. Ruststand is 9-1

Wegens technische redenen stond het scorebord weer op 0.(Of gewoon omdat er niet verder gerekend kon worden dan 9). 5 minuten in de 2e helft lag de bal al weer in het doel. Na 2x mis schieten was het de 3e keer raak. Marlissa scoorde dit keer. 3 minuten later werd het weer tijd voor een doelpunt van Marina. Mooi geplaatst in de hoek was het de 11e doelpunt van de wedstrijd. 2 minuten later scoorden de tegenstanders weer. Alleen was het weer een Emmeloords doelpunt met een hilarische reactie. Ichelle schoot mooi binnen maar had tegen haar eigen team gescoord. Linkspoot Emke wilde vandaag ook even scoren en schoot van zo'n 18 meter in het doel. En een minuut later was het weer raak door goed overspelen in het 16 meter gebied. Weer Marina. 10 minuten later was het Emke die binnenkant paal binnen schoot. Om het nog erger te maken, maakten de tegenstander ook nog een eigen doelpunt. Dominique wilde ook nog even scoren vandaag dus die dolde de keeper uit. Marina scoorde haar laatste doelpunt van de wedstrijd in de 87e minuut, prima in de hoek geplaatst. Het laatste doelpunt kwam op naam van Suus in de allerlaatste secondes. Dat maakt de uitslag 18-2.
Na de wedstrijd was iedereen welkom in de kantine waar de kleding werd gepresenteerd door de sponsoren, waar een woordje werd gedaan door de vrouwencommissie en waar gezellig een drankje gedronken kon worden. We zijn dus goed begonnen aan het seizoen.