SC EMMELOORD 8-DWINGELOO 3

De eerste wedstrijd voor de competitie vandaag. Na de twee bekerwedstrijden dik verdiend hadden verloren tegenveel betere teams, moesten de mannen van eddy vol aan de bak. Met een behoorlijk feestje in de benen, traden 11 man aan de aftrap op een zonovergoten sportpark. Het begin was aftasten, met weinig kansen. Emmeloord had het meeste balbezit zonder grote kansen. De 1ste echte kans was wel meteen raak door goed doorgaan van louw en de pass op carlos die mooi afrondde. Daarna nam de tegenstander het heft in handen, en emmeloord werd teruggedrongen. Dikke kansen voor de tegenstander, maar voor leeg doel werd er gemist. Na 40 minuten een domme overtreding van sebas, en de scheids legt de bal op de stip. De penalty word slecht ingeschoten en johan kan de penal makkelijk keren. In de rust, worden de puntjes op de i gezet, en emmeloord 8 begint fel aan de 2de helft, en binnen 5 minuten is het dick die met een prachtige krul de bal in de linkerbovenhoek krult 2-0. Een minuut later is het louw die goed doorgaat, scheids fluit voor overtreding, ipv voordeel te geven, maar louw scoort. Helaas goal wordt afgekeurd geen 3-0. Daarna is de koek op voor het 8e, dwingeloo neemt de regie over, en scoort 15 minuten voor tijd. Het is daarna pompen of verzuipen voor emmeloord 8, en als johan een nuttige overtreding maakt, hands buiten de 16, geel ipv rood en dus 10 minuten aan de kant, kan de 2-2 niet uitblijven. Emmeloord blijft wonderbaarlijk overeind, en als johan er weer in mag, is het carlos die gefrusteert raakt, en ook de rest van de wedstrijd van de kant mag toekijken. Gelukkig blijft het 2-1 in het voordeel van emmloord, dus de eerste 3 punten zijn binnen. Zwaar bevochten mannen, donderdag lekker trainen.