SCE F3 - Olympia

31-03-2012 - Deze wedstrijd stond voor 26 mei op het programma. Op die dag wordt echter gespeeld voor het Tiendorpentoernooi en daarom is in overleg de wedstrijd naar voren gehaald. Emmeloord kon in deze wedstrijd bijna helemaal volledig aantreden, alleen Tamas kon er deze keer niet bij zijn. De ploeg uit Hasselt had net als ons team de eerste beide wedstrijden van dit voorjaar gewonnen. Het ging vandaag dus om niet minder dan de koppositie.
Was het misschien daarom dat de spelers in de kleedkamer wat gespannen leken? Dennis en Tom die natuurlijk ook het belang van de wedstrijd inzagen wisten echter de spelers en speelster prima op de wedstrijd voor te bereiden en iedereen op de juiste plaats te zetten. Chayenne mocht deze wedstrijd de aanvoerdersband dragen.
Een uitstekende keuze, dat bleek tijdens de wedstrijd zonder meer. De Emmeloorders zetten meteen vanaf de aftrap de tegenstanders onder druk en lieten tijdens de gehele wedstrijd zien wie vandaag de beste ploeg was.
Het spel speelde zich voornamenlijk af op de helft van de tegenstander. Koen kreeg na ongeveer 5 minuten een goede kans maar hij miste deze. Even later schoot Wouter hard in het zij net. De kansen bleven komen, succes kon dus niet uitblijven. Na ongeveer 12 minuten spelen kon Olympia de bal vlak voor eigen doel niet wegkrijgen.
Er ontstond een lekkere strijd voor het doel waarbij de bal steeds maar heen en weer ging. Meije was de gelukkige die er een einde aan maakte door de bal in het doel te schieten. Het was voor ons een dikverdiende 1 - 0. Olympia plaatste een paar minuten later een mooie counter die heel knap door Ibrahim werd afgestopt. Na ongeveer 18 minuten spelen wist Raymon na goed samenspel de 2 - 0 te scoren. Pal voor de rust deed Mathijn heel goed werk door een scherpe aanval van  de tegenstander op het laatste moment onschadelijk te maken Na de pauze zette Emmeloord, waarbij Raymon de plaats in het doel overnam van Nighell, direct weer goed door. Al heel gauw kwamen er kansen. Zo miste Meije op het nippertje een goede kans. Direct daarna werd het toch 3 - 0 door Romeo. Olympia wist nog tot 3 - 1 terug te komen maar kwam niet verder. Een paar minuten later al scoorde Ibrahim keurig 4 - 1. Daarbij bleef het niet want na een minder goede uittrap van de keeper was IsmaĆ«l heel attent en maakte 5 - 1. Chayenne kwam hierna in een prima schietpositie na een goede voorzet van Ibrahim. Zij miste echter. Olympia kreeg nog een goede kans die echter prima door Nighell onschadelijk werd gemaakt. Wouter (paal) en Meije kregen nog een goede kans maar zij misten die. Pal voor tijd tenslotte maakte Ibrahim 6 - 1 na een goede voorzet voorzet van Wouter. Eindconclusie:F 3 heeft na een prima wedstrijd de koppositie in handen. Vooral het samenspel komt steeds beter uit de verf. Hulde! De beloning na afloop was een (dikverdiende) heerlijke loempia. De strafschoppenserie na afloop was spannend en heel leuk om te zien. Ook hierbij was F 3 de betere ploeg door met 5 - 3 te winnen.