sc Emmeloord - frieslandlvv

15-01-2012 - Goed voetbal maar een punt
 Deze middag in een schraal zonnetje kwamen onze gasten uit Leeuwarden op bezoek. Wat we nog wisten van de wedstrijd in Leeuwarden is dat deze ploeg ook een goed voetballend elftal heeft en dat zijn voor de Sportclub de leukste tegenstanders om tegen te voetballen. Zo ook deze middag , onder een zeer goed leidende scheidsrechter Dhr M Verlaat nam Sportclub al in de 6de minuut de leiding door D Lanters die van links naar binnenkomt en met een
fraaie lob de keeper passeerde, die graaiend in de lucht, de bal aantikte maar dat mocht niet meer helpen en de 1-0 was gemaakt.In de 14de minuut was het door slecht wegwerken van de bal in de zestien, waar de lange spits van Friesland M Tromp de 1-1 in het doel schoot buiten bereik van de goed keepende P Vonk. Vanaf nu was het een komen en gaan van kansen aan beide kanten D Lanters uit een vrije trap, die de keeper via de lat over tikt. P Vonk die in snoei hard schot uit de beneden hoek haalt, D v/d Zee hard voorlangs schiet, maar uit een corner in de 41ste minuut van D Lanters die in de zestien het hoofd van I Pala bereikt en de keeper het na kijken gaf 2-1. Dit zou een heerlijke ruststand geweest zijn maar Friesland spits Fv/d Wey strafte wederom een slecht verdedigende bal af door beheerst deze tegen de touwen te jagen 2-2 De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien waar beide ploegen kansen hadden voor een overwinning maar dit bleef uit en kregen we een eindstand die al met de rust bereikt was.
Een veel betere wedstrijd dan de laatste weken wat hoop geeft om nog voor een tweede plek te gaan. Volgende week Lemmer uit ,maar eerst nog a.s zaterdag de veiling vanaf 7.30uur om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de nieuwe accommodatie waar iedereen welkom is.