Interland SCE D1 Holland - AFC Rumney Wales

08-04-2012 - Aanvang: 11 uur. De jongens hadden er lang naar uitgekeken, het was vandaag dan eindelijk zover,

De 1e interland voor de meesten stond op het programma. De aftrap wordt genomen, er blijkt al snel een zeer snelle  Rumney spits in het veld te staan, deze komt al gelijk alleen  voor de keeper, maar Quinten redt uitstekend. De jongens zijn aan elkaar gewaagd, waarbij de ploeg uit Wales toch lichtelijk de overhand heeft. In de 19eminuut is het weer de zelfde spits, die wederom alleen op Quinten afstormt en dit keer scoort hij in de linkerhoek. Fysiek is nu Rumney duidelijk de sterkere ploeg, waarbij het typische Engelse voetbal (Wales voetbal) de boventoon voert. Het was echt “Gaan met die banaan“. Er moet wel duidelijke een beste peptalk van coach Jacob gekomen zijn, want in de 2e helft, is het SCE, die ten strijde trekt. In de 6e minuut  passt Olav op Luuk en deze scoort door de benen van de keeper heen de 1-1. Een paar mooie onderonsjes tussen Olav, Luuk en Stefan . Vlottere combinaties worden nu steeds meer gemaakt, Wales begint steeds grimmiger te voetballen. Dan zijn we in de 12e minuut De bal komt bij Stefan terecht, hij kijkt eens na de goal met zijn keeper, en met een geweldige afstandslob schiet hij de bal over de keeper in het doel. Stand 2-1. Een voorzet van Stefan komt bij Jason deze schiet de bal door op Luuk, deze vervolgens op Olav ,maar de keeper weet de bal te pakken. Achterin moet bij SCE zeer hard gewerkt worden om de spitsen van Rumney op afstand te houden. Maarcdit gat Koen, Jeroen, Ian en Damian goed af/ Melvin krijgt een vrije trap mee bij de middellijn, maar de keeper weet de bal te vangen. Dan is het weer eens de snelle spits van Rumney, die nog maar eens uithaalt, maar deze keer belandt de bal in het zijnet. Dan denkt Rumney even aan een penalty (agv vasthouden), maar deze wordt niet gegeven. Dan is er een kleine veldslag bezig op het middenterrein Olav wordt neergehaald, maar de vrije trap wordt gegund aan Rumney, , al met al was dit vuurtje snel geblust. Vlak voor tijd krijgt Rumney nog een corner mee, maar deze wordt gevangen door Quinten. 1 Minuut voor tijd is het dan toch Rumney die de 2-2 binnentikt Quinten zat er nog wel met zijn vingertoppen aan, maar kon het tij niet meer keren . Was de 1e helft duidelijk in het voordeel van Rumney, de 2e helft was duidelijk voor SCE D1. De 2-2 einduitslag is dan ook wel een terechte uitslag, een leuke wedstrijd, en er is duidelijk strijd getoond, door beide ploegen. De complimenten voor jullie allen.