SCE C1 - Olympia '28 C1(Hasselt) zaterdag 18 mei 2013

Vandaag, de belangrijke wedstrijd voor lijfsbehoud in de 1e klasse, tegen de hekkesluiter
Olympia ’28, SCE heeft 4 punten en Olympia 3 punten, een overwinning of een gelijkspel was  voldoende voor lijfsbehoud.
Olympia komt als een razende uit de startblokken, al vrij snel krijgt een spits van Olympia de mogelijkheid de score te openen, door een fout in de verdediging, echter, deze bewaart de rust niet en schiet huizenhoog over. Inmiddels in de 9e minuut aangekomen is het Niels die een vlijmscherpe voorzet geeft op Merijn en subtiel wordt de 1-0 binnen geschoten in de 13e minuut. Dan komt de scheids er achter dat de bal niet deugd, en er komt een andere in het veld. Tot 2x toe geeft Niels 2 prachtige voorzetten op Merijn, de eerste keer vangt de keeper de bal en de 2e keer gaat de bal net naast. Dan is het Merijn die goeie pass geeft op Marc, maar deze wordt vastgezet en\kan er dus niks mee. In de 19e minuut een vrije trap voor Olympia, Tim weet de bal nog net te keren, maar in de rebound schiet Olympia de gelijkmaker binnen 1-1.  Een vrije trap van Olav wordt netjes aangenomen door Luuk , maar kan het niet afmaken. Dan een beste actie van Justin, uiteindelijk \blijft er een corner over voor SCE. Een uitbraak van Olympia 4 tegen 3 situatie gaat bijna fout voor SCE, gelukkig wordt er gevlagd voor buitenspel. Beide partijen zijn goed aan elkaar gewaagd. Inmiddels komt de oude bal weer in het veld, (Gaan we misschien weer scoren). In de 33e minuut komt bij een aanval van Olympia Melvin op de grond te liggen, in plaats van dat de scheids fluit laat hij door spelen het gevolg is dat Olympia vlak voor tijd de 1-2 binnen de touwen schiet. Ruststand is 1-2.

In de 2e helft maken Justin en Stefan plaats voor Natan en Roy. Al in de 3e minuut krijgt de nr13 van
Olmpia een superkans de score verder op te voeren, hij heeft de hoek voor het uitkiezen, maar verprutst zijn kans. Luuk wordt mooi aangespeeld, en haalt uit met gevolg dat de 2-2 wordt binnengeschoten in de 4e minuut. Over en weer komen er steeds meer kansen, de achterhoede bij SCE is erg broos. Bij een aanval van SCE lijkt het dat de keeper de bal wil vangen maar een verdediger schiet de bal over de achterlijn. Corner SCE. De bal wordt binnengetikt door SCE. Echter de scheids heeft een overtreding gezien van SCE op speler van de tegenstander, doelpunt wordt afgekeurd. Luuk passt de bal naar Roy, deze weet op zijn beurt net geen doelpunt te maken. In de 12e minuut weer een vrije trap voor de 16 door Olav, dit keer gaat de bal net over. In de 18e minuut een gele kaart voor Olympia na een overtreding op Olav. Niels, Merijn en Roy leveren een perfect driehoekje af echter de keeper vangt de bal uiteindelijk.  Dan is het weer Olympia, die de bal net naast schiet, de scheids constateert dat dit een corner was, niemand begrijpt hoe hij dit heeft bedoeld. Even later een vieze overtreding op Niels, de scheidsrechter zag dit helaas niet en geeft uiteindelijk een scheidsrechterbal. Dan ligt Ian opeens geblesseerd op de grond, ook dit zag de scheidsrechter niet, maar weer eens een scheidsrechtersbal. Het is 15 minuten voor tijd echt met de billen knijpen voor SCE en het wordt ook steeds rommeliger bij SCE, maar goed bij deze stand handhaaft SCE  zich in de 1e klasse.  Iedereen denkt, wordt het weer hetzelfde scenario als in Hasselt, waar we ook met 2-2 gelijkstonden en uiteindelijk vlak voor tijd met 3-2 verloren, we zullen het zien. Nog niet op geschreven, maakt op eens Roy een doelpunt, maar ook deze wordt afgekeurd voor buitenspel, maar dat was het niet, erg pijnlijk. Merijn maakt dan nog plaats voor Ashley. En arme Mark krijgt weer pijn aan zijn enkel na een overtreding, maar kan gelukkig mee blijven doen. En dan 2 minuten voor tijd is het toch een voldongen feit, Olympia schiet de 2-3 binnen, zijn we er toch weer ingetrapt met ons allen, nog een wanhopig slotoffensief vindt nog plaats door SCE, maar de gelijkmaker blijft uit, het eindsignaal klinkt dan en het is over en uit voor SCE. We eindigen onderaan op de ranglijst en degraderen uit de 1e klasse. Het is helaas niet anders, we danken Merijn, Natan en Ashley dat ze zich beschikbaar hebben gesteld voor vandaag, en we wensen Jason(pols), Lucas voet, Irene, Otis ?? een voorspoedig herstel toe, met dat ik dit schrijf krijg ik een mail binnen dat C1 zich teruggetrokken heeft, voor het 10 dorpen toernooi (waarschijnlijk door tekort aan spelers???).
Tot volgend jaar, en allen een goeie vakantie toegewenst.