SC Emmeloord F2 – FlevoBoys F7

Het was een belangrijke wedstrijd voor de jongens van sc Emmeloord F2, maar ook voor
onze tegenstander FlevoBoys .
Als de buren van de overkant zouden winnen, zouden zij kampioen worden. Maar gelukkig bleef het stil aan de overkant.
De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van Emmeloord en bij winst van SCE met nog 2 wedstrijden tegen Tollebeek voor de boeg maakt SCE een grote kans voor het kampioenschap.
Bij SCE waren vandaag alle spelers aanwezig en volgens mij ook alle vaders, moeders, opa’s en oma’s en andere toeschouwers. Wat was het druk langs de lijn vandaag!
De wedstrijd begon precies om 9.00 uur, de wedstrijd verliep de eerste minuten heen en weer, waarbij opviel dat de jongens van FlevoBoys snel en technisch voetbalde maar dat de SCE boys(+ girl) sterk tegenstand gaven.
Na een uitbraak over links door SCE maakte Sam zich vrij, gaf een mooie assist aan Dani die wel raad wist met deze bal en de eerste goal voor SCE scoorde.
Nog geen 5 minuten later was er een flinke botsing met Dani waardoor zij enige minuten langs de kant bij moest komen.
De wedstrijd verliep heen en weer, er werd door beide partijen fanatiek gestreden om de bal waardoor er regelmatig botsingen voorkwamen.
Na 15 minuten maakte FlevoBoys de gelijkmaker 1-1 en vanaf dat moment werd het nog spannender.
Door de sterke en goed spelende verdediging van SCE was het voor FlevoBoys moeilijk door te komen. Waarbij de keeper sterk opviel door tijdig op te treden en goed uit te trappen.
Regelmatig werd er goed uitverdedigd door Dani , Wouter en Coen en samengespeeld door SCE. Er kwamen mooie aanvallen met voor SCE de meeste kansen. Waaruit veel doelschoten van Wouter en Bram kwam. De rust werd ingegaan met een 1-1 gelijkspel.

In de 2e helft werd het nog spannender en de nagelbijtende trainers en publiek zagen dat de mooie corner van Dani de bal goed op het hoofd van Wouter kwam maar, helaas de verkeerde kant op kopte.
Na 3 minuten in de 2e helft kwam een uitbraak via Bram, hij plaatste de bal keurig naar de vrijstaande Sam en daardoor scoorde Sam op een fraaie manier 2-1.
Wouter scoorde bijna, na een minuut of 8 in de tweede helft, met een mooi schot . De wedstrijd werd steeds harder en de scheidsrechter moest regelmatig, soms ten nadele van SCE de wedstrijd stoppen.
De spanning werd steeds groter. FlevoBoys was op dat moment wat sterker, maar onze verdediging hield keurig stand. Door snelle uitvallen had het ook 3-1 kunnen worden.
Wouter liep alleen op de keeper af, maar helaas speelde hij de bal iets te ver voor zich uit.
De einduitslag bleef tot grote vreugde van de spelers(ster), coaches en SCE toeschouwers 2-1!
Een verdiende uitslag, opvallend is dat samenspelen steeds beter gaat en de vechtlust groot wordt..
Ook de glunderende gezichten van de trainers spraken boekdelen.
Nog 2 wedstrijden te gaan, beiden tegen Tollebeek…