Oosterstreek 2 - Emmeloord 5 1 - 6

wedstrijd verslag Zondag 28 april 2013       Oosterstreek 2 - Emmeloord 5     1 - 6

De Stand is momenteel

Totaalstand                  GS      WN      GL        VL        PT       VR       TG

1 Emmeloord SC 5       17        14        1          2          43        55        26
2 MSC 3                       15        14        0          1          42       102        23
3 Blankenham 1            16        12        2          2          38        62        27

We staan weer terug op de eerste plaats, maar met twee wedstrijden meer gespeeld en met
een puntje meer.
Niet heel erg, want we hebben alles in eigen hand, want we moeten die twee wedstrijden tegen MSC spelen.
We zouden theoretisch er dus een kunnen winnen en een verliezen.
Maar goed, we staan nog boven aan en dat is leuk en geeft ook wel een lekkere spanning.
We moeten vandaag tegen Oosterstreek 2 en die staan in de middenmoot en we MOETEN dus de drie
punten mee naar Emmeloord zien te nemen.

Oosterstreek heeft een redelijk goed hoofdveld en dat is voor het elftal wat het van tikken hebben moet altijd prettig.
Om 12 uur begonnen we aan de wedstrijd met
Riaz op de goal
Achter: Bekir heel verrassend op de links achter positie, Hassan laatste man, Marcel voorstopper en Moessie op rechts achter.
Midden: met Peter, Mustafa en Hamza en Suber
voor: Adil en Farid

4-4-2 klinkt verdedigend, maar met deze aanvallend ingestelde Marokkanen is dit een goede spelstijl.

Heerlijk zonnig weer en een fysiek sterke tegenstander, dat is wat ons ligt.
We begonnen van het begin af aan met de bal het werk laten doen en dichtbij de vrije man te zoeken.
We hadden er donderdag apart op getraind om de bal max 3 maal te raken.
Farid heeft helemaal niets van dat drie maal raken begrepen.
De ene solo actie na de andere perste hij er uit.
Als je hem bezig ziet zou je denken dat hij minimaal 5 x per jaar gaat skiën en een slalom expert is.
Ik lieg er geen woord om als ik zeg dat hij met gemak 5 a 6 man omspeelt en steeds weer de achterlijn haalt.
Maar op het moment dat de bal afgegeven gaat worden is dan vaak de actie te ver doorgevoerd en komt de
voorzet er net niet meer uit.
Wat wel werkte was dat deze acties op de verdediging van de tegenstanders werkt als een rode lap.
De ene na de andere forse overtreding werden gemaakt op zowel Farid als wel op zijn broer Hamza.
Hamza schept er genoegen in om de tegenstander te passeren en dan even te wachten en hem nog een keer
te kakken te zetten. De meeste Nederlanders kunnen het net een keer hebben en de tweede keer werkt
het verstand niet meer zo goed, met als gevolg dat je regelmatig wat botten hoort kraken.
In de 25e minuut gaf Peter een pass op Adil die een goede assist gaf op Suber die de bal keurig binnen tikte. 0-1
5 minuten later was het Adil zelf die de bal binnen schoot. 0-2
Oosterstreek kreeg in de 35e minuut wat hoop omdat ze toen uit een corner werkelijk een prachtig doelpunt scoorde.
Hun links achter was mee opgekomen bij de corner en liep van de rand 16 in en kopte snoeihard de bal in de goal. 1-2
Het was de altijd ijverige Moessie die op een gegeven moment gemeen met gesterkt been werd gepakt en het was een wonder
dat hij gewoon door kon spelen.
De goed fluitende scheidsrechter was toen echt de wedstrijd even kwijt.
En links en rechts waren wat duwende en pratende mensen te zien.
Om mij nog steeds onbekende reden werd Suber vlak voor de rust voor 5 minuten uit het veld gestuurd.
Ik hoorde later dat het was omdat hij de scheidsrechter op gewezen had dat deze tackle met gesterkt been wel erg grof was.
Ik moet zeggen dat het vijfde zich op die momenten keurig blijft gedragen.
Farid heeft de mannen even gemaand en het voetbal ging weer door.
Met 1-2 zijn we gaan rusten
Ik had verwacht dat het een moeilijke tweede helft zou gaan worden.
Maar ik denk dat iedereen dat dacht en we begonnen tikkend aan de tweede helft.
Zochten dichtbij de vrije man.
Werkten allemaal hard en mannen als Bekir en Moessie maakten erg veel meters.
Hassan schoof wat meer naar voren door en we verdedigden wat verder van het doel en zette veel druk bij balverlies.
Dat resulteerde direct in de 50e minuut al tot een mooi doelpunt van Farid 1-3
en dat doelpunt was heel erg belangrijk, want dat brak hun weerstand.
Hamza die een puike wedstrijd speelde schoot in de 74e minuut snoeihard een voorzet van de altijd goed spelende Younes binnen 1-4
Werkelijk direct na de aftrap werd er weer direct druk gezet en was het Adil die met weer een mooie assist Hamza in stelling bracht
en die feilloos de keeper passeerde 1-5.
In de 88e minuut maakte Hamza een onvervalste hatrick (3 doelpunten in een helft) het was Adil zijn derde assist die Hamza met een mooi steekpasje
vrij op de keeper liet afgaan en heel beheerst schoot Hamza de bal langs de keeper en bepaalde daar mee de eindstand op 1-6.
We nemen de 3 punten dus mee naar Emmeloord.

Man of the match???????
Was het vorige week Hamza al die twee keer scoorde, nu maakte hij er drie.
Ondanks dat er verschillende voetballers echt goed waren vandaag, het was
Hamza die met drie doelpunten en vooral een goede inzet en een flink portie vechtlust
de titel man of de match echt verdiende.