FC Wolvega C1 - SCE C1 zaterdag 11 mei 2013

Hadden we vorige week nog verloren  met 4-1 tegen de koploper, een zeer knappe prestatie, omdat
7 basisspelers niet aanwezig waren, en een voortreffelijke gelegenheidskeeper Stefan Berendsen stond vandaag de uitwedstrijd tegen FC Wolvega C! op het programma.
Ook vandaag was het behelpen, want we hebben aantal geblesseerden en zieken, Irene geblesseerd, Jason gebroken pols, Stefan ziek, en  Jeroen gestopt., zodat we met precies 11 man zonder een
wissel moesten aantreden, gelukkig was Merijn van de D1 bereid ons compleet te maken.
De aftrap was 12.00 uur.  Het is de 2e minuut als er door SCE bijna een eigen doelpunt wordt gemaakt,
Maar dit liep nog goed af.  In de 5e minuut komt een snelle spits alleen voor Tim, deze komt nog wel zijn doel op tijd uit, maar de speler omspeelt Tim en maakt beheerst de 1-0. Even later weet Koen
nog net een voetje tegen de bal te krijgen waardoor de 2-0 wordt voorkomen. Het gevaar zit ‘m
vandaag in de snelle rechterspits van Wolvega die er dit seizoen al 46 heeft gemaakt, dus opgepast.
Dan een uitstekende pass van Justin op Otis, wat uiteindelijk een corner voor SCE oplevert, hier komt
echter geen doelpunt uit. Jammer, Dan schreeuwen de aanhangers van Wolvega om een penalty voor Wolvega, maar de scheids wil hier niets van horen. In de 12e minuut is het weer raak voor Wolvega,
Een speler haalt van ver maar eens uit op de goal, de bal komt helaas erg laag, en verdwijnt in het doel.
Dan is het Otis die een bal krijgt aangespeeld, hij kan er niet te veel mee, en uiteindelijk krijgt SCE nog\een corner. Had wat meer ingezeten. Olav neemt een vrije trap vlak voor het 16 meter gebied,
En met een prima schot verdwijnt de bal in de goal, 2-1 de aansluit treffer is daar. Ook Merijn wordt
prima aangespeeld, maar kreeg de bal niet onder controle. Door een goeie combinatie met Luuk en
Mark blijft er toch slechts een ingooi over voor SCE. Vervolgens weer een uitbraak van Wolvega,
waar Tim voortreffelijk redding weet te brengen.  Door een overtreding van Olav, moet een speler
van Wolvega het veld geblesseerd verlaten. In de 29e minuut krijgt SCE weer een vrije trap, Olav
neemt deze en bal gaat maar net aan het doel voorbij. In de 33e minuut mist Melvin achterin de
bal, maar Tim weet deze bal van  de tegenstander nog net te stuiten, maar dan vlak voor het rustsignaal
weet Wolvega toch de 3-1 binnen te prikken. Rust 3-1

In de 2e helft brengt Merijn de bal voortreffelijk voor  de goal, maar helaas was er niemand van SCE.
Voor het vele hang en trekwerk van SCE wordt nu wel erg vaak gefloten. Dan een prima driehoekje
tussen Luuk, Merijn uiteindelijk bij Niels treft net niet de goal. Olav maakt een overtreding en de
Scheids besluit hem te straffen met een gele kaart. Een minuut later wordt Niels onderuit gehaald,
wat trouwens niet een gele kaart voor Wolvega opleverde, en na hard werken in het doelgebied
blijft helaas toch de 2-3 uit.  De 16e minuut is aangebroken  en de 4-1 wordt gemaakt door Wolvega
Een ietwat omstreden doelpunt, maar ja. Inmiddels was Natan  ook speler uit de D1 binnengevolgen
en wordt ingebracht, nadat Lucas geblesseerd is uitgevallen. Natan maakt hands vlak buiten het
penaltygebied van SCE, maar Wolvegs maakt er dit keer geen gebruik van. Dan een goeie pass van Luuk op Niels, deze wordt afgefloten voor buitenspel. Een mooie combinatie tussen Olav, Mark en Niels levert slechts een ingooi op, uiteindelijk haalt Mark uit, maar de keeper vangt de bal.
Luuk wordt  neergehaald, we denken aan een penalty, maar scheidsrechter fluit er niet eens voor. Tim maakt in de laatste 5 minuten nog een paar uitstekende reddingen, maar het is toch Wolvega
wat ver in de blessuretijd de 5-1 binnenwerkt. Dit was dan ook tevens de einduitslag, jammer maar het is niet anders. Volgende week thuis de laatste wedstrijd tegen Olympia, dat slechts 1 punt achterstaat op SCE, we moeten winnen, dan eindigen we niet onderaan, en we weten allemaal dat Olympia de enige
3 punten die ze hebben, van SCE hebben afgesnoept, dus dat wordt revanche halen.
In ieder geval Merijn en Natan bedankt, dat jullie meegespeeld hebben, en beterschap voor Jason, Irene en Stefan.