Het verslag SC Emmeloord - VV Lemelerveld

In een boeiend, meeslepende en fascinerend spektakelstuk heeft een dapper strijdend SC Emmeloord heel verdienstelijk met 1-1 gelijkgespeeld tegen de koploper VV Lemelerveld.
De polderboys kenden een bliksemstart en namen in de 5e minuut heel brutaal met een fantastisch doelpunt van Gerke Schaap de leiding.
Vanaf dit moment voltrok zich een interessante krachtmeting tussen twee teams die alles gaven en in een gigantisch moordend hoog tempo het talrijke publiek vermaakten.

Bij SC Emmeloord ontpopte doelman Tim Schaafsma zich als de held van de dag door met een aantal puike reddingen zijn team erdoorheen te slepen.
In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide teams de nodige kansen en waren er ook een aantal supergevaarlijke uitbraken van SC Emmeloord te zien.
De Sallanders hadden het initiatief en creeerden een enorm veldoverwicht, maar moesten constant op hun hoede zijn voor het dappere strijdvaardige SC Emmeloord.

Voorafgaand aan deze wedstrijd had het tweede team van SC Emmeloord volstrekt onnodig met 1-3 van VV Peize 2 verloren.
Het bekerduel tegen de reserves van SC Genemuiden 2 is nu verplaatst en wordt NIET op zaterdag 2 Maart maar wel doordeweeks op Woensdagavond 6 Maart aanvang 20:00 uur te Genemuiden gespeeld.

Bij SC Emmeloord ontbraken de drie Boundati's en zat aanvoerder Harm van Wieren een schorsing uit waardoor Mart Matthijssen de aanvoerdersband om zijn arm kreeg.
Wel zat verdediger Luuk Kappers op de reservebank en is een kleine rectificatie hier wel even op zijn plaats.
Vorige week zat Luuk Kappers pardoes door een misverstand in de verkeerde bus waardoor hij onbedoeld tot zijn eigen ontzetting niet meer bij het eerste kon aansluiten.
Na een goed gesprek was de lucht snel opgeklaard waarna Luuk Kappers na afloop van het tweede team vandaag weer bij het eerste op de bank kon plaatsnemen.

De opstelling van SC Emmeloord:
Tim Schaafsma, Remco Jonkman, Olav Sieljes, Gokhan Pala ( 65e Wouter Spit ), Wouter van der Velden, Lucas Loosman, Jeroen Sipma (70e Wiebe
Koopmans ), Mart Matthijssen, Rik Beekman, Marc Loosman en Gerke Schaap ( 65e Maric Naaktgeboren ).
Wissels: doelman Niels Boomsma, Luuk Kappers, Wouter Spit, Wiebe Koopmans, Maric Naaktgeboren en Koen Boneschansker.
Afwezig: Brahim Boundati, Abdul Boundati en Bilal Boundati.

De opstelling van VV Lemelerveld:
Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Stan Tielbeke, Robin Morrenhof, Teun in de Wal, Jeroen Exel ( 60e Jordy Lugtenberg ), Job Heerink ( 45e Stijn Kogelman ), Matthias Reimink en Wesley Vlierman.
Wissels: Stijn Kogelman, Jordy Lugtenberg, Remco Smit en Jaron Hulsink.
Gele kaart: Robin Morrenhof
Trainers: Richard Smit en Robbert Evers
Teamanagers: Sander Boerkamp en Frans Kogelman
Medische staf: Jarno Doosje
Assistent scheidsrechter: Marco Westemeijer

De scheidsrechter: Dhr. Nick Alberts uit Annen.
Toeschouwers: 200

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje verschenen beide teams voor ongeveer 200 toeschouwers aan de aftrap.
Nadat de pupil van de week Dave de Haan de doelman van Lemelerveld onder vuur had genomen voltrok zich onmiddelijk een fascinerend en boeiend voetbalgevecht.
De polderboys begonnen sterk en zagen een afstandsschot van Wouter van der Velden rakelings naast gaan.

De koploper uit Lemelerveld kon zich na de 0-1 van vorige week geen nieuwe misstap veroorloven maar kenden een dramatische valse start.
Op de tribune gaven de supporters al aan dat het Olde Skiep Gerke Schaap de bal aan de voeten moet krijgen.
Dit was nog maar net gezegd of Gerke Schaap kreeg de bal in de 5e minuut strak in zijn voeten aangespeeld en zag dat de doelman van Lemelerveld iets te ver voor zijn doel stond.
Van grote afstand lepelde Gerke Schaap deze bal met een fraaie boog over deze doelman heen voor de verrassende en supersnelle 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord.
Het blauwe publiek vierde dit snelle doelpunt uitbundig en kregen daarna in een hoog tempo een fantastische levendige eerste helft voorgeschoteld.

De koploper nam het initiatief en probeerde met een snelle balcirculatie de polderboys terug te dringen en de duimschroeven aan te zetten.
Beide teams gooiden enorm veel energie, strijd en dynamiek in het spel.
In de 10e minuut hield iedereen zijn adem in toen doelman Tim Schaafsma de bal pardoes bij een tegenstander in de voeten aanspeelde, maar gelukkig liep het met een sisser af en herstelde Tim Schaafsma zich daarna knap.

In een moordend hoog tempo omsingelde en belegerde VV Lemelerveld het Emmeloordse doel waar doelman Tim Schaafsma met drie fraaie reddingen Job Heerink, Matthias Reimink en Wesley Vlierman van het scoren wist te houden.
Met name vanaf de flanken zorgde VV Lemelerveld voor een constante dreiging, maar de verdedigers Remco Jonkman, Wouter van der Velden, Olav Sieljes en Gokhan Pala hielden knap stand.
Op het middenveld wonnen Mart Matthijssen, Lucas Loosman en Jeroen Sipma hun duels waardoor de Sallanders er niet doorheen konden komen.

De Sallanders hadden het meeste balbezit en het initiatief, maar zagen in de omschakeling SC Emmeloord er gevaarlijk en razendsnel uitkomen.
In de 15e minuut lieten de polderboys zich voorin zien en pakte Rik Beekman na een handsbal bij Lemelerveld zijn voordeel, maar zag zijn schot rakelings voorlangs gaan.
Enkele afstandsschoten van Wouter van der Velden en Jeroen Sipma zeilden rakelings over.
Na een vlotlopende aanval wist de opkomende back Wouter van der Velden net niet Gerke Schaap te bereiken, maar SC Emmeloord verstopte zich niet en kwam er aantal keren dreigend uit.
Een listig lobje van Gerke Schaap had een beter lot verdiend en ging rakelings over.

Halverwege de eerste helft moest de Emmeloordse verdediging volop aan de bak en alle zeilen bijzetten om de Lemeler aanvallers Teun in de Wal, Job Heerink en Matthias Reimink af te kunnen stoppen.
Met name Mart Matthijssen, Remco Jonkman en Olav Sieljes wierpen zich telkens met bravour in de baan van enkele schoten.
Aan de andere kant waren er via Rik Beekman, Marc Loosman en Gerke Schaap snelle uitbraken te zien, maar eenmaal voor het doel oogden de polderboys besluiteloos.
Een paar schoten van Rik Beekman en Jeroen Sipma werden met moeite tot corner verwerkt.
Vlak voor rust moest Emmeloord doelman Tim Schaafsma weer in actie komen om indraaiende voorzetten en pogingen van Robin Morrenhof, Job Heerink en Jeroen Exel stijlvol onschadelijk te maken.
Met een 1-0 voorsprong voor SC Emmeloord gingen we rusten.

In de rust spraken de trainers Dick Krommenhoek en Rob Nugter hun manschappen positief en bemoedigend toe.
De nadruk werd nu gelegd op doorbewegen zonder bal, rugdekking,
aansluiten tussen de linies en simpel voetballen.
De trainer eindigde zijn betoog met de woorden vooral elkaar te coachen, te ondersteunen en samen met en voor elkaar te strijden.

Bij VV Lemelerveld was nu clubtopscorer Stijn Kogelman voor Job Heerink in de ploeg gekomen.
De gehele tweede helft nam VV Lemelerveld met vlotte aanvalsgolven het initiatief en moesten de polderboys in de verdedigende stellingen.
Het team werkte hard, vocht voor elke millimeter en weigerde te capituleren.
Tot aan de 60e minuut hielden de blauwen knap stand en verrichtte doelman Tim Schaafsma vier fraaie reddingen.
Twee keer werd Lemeler aanvaller Tein in de Wal gestuit en in de 55e minuut ranselde doelman Tim Schaafsma een venijnig schot van Wesley Vlierman uit zijn doel waarna in de rebound ook Matthias Reimink en Stijn Kogelman niet konden afdrukken.

Ondertussen was bij Lemelerveld een andere goaltjesgetter Jordy Lugtenberg voor Jeroen Exel in de ploeg gekomen.
De gehele wedstrijd straalde VV Lemelerveld een enorme rust en geduld uit, maar nu het doelpunt uitbleef werden de Oranje Witten onrustig.
In de 60e minuut viel alsnog de op dat moment verdiende 1-1 gelijkmaker.
Het was topscorer Stijn Kogelman die de diepte werd ingestuurd en vervolgens vanaf de achterlijn met een verwoestende diagonale uithaal doelman Tim Schaafsma kansloos liet voor de 1-1 gelijkmaker.

Kort hierop leek de koploper in de 63e minuut opnieuw toe te slaan toen Wesley Vlierhuis met een slimme steekbal Teun in de Wal op avontuur stuurde.
De vlag van Laurens de Witte ging omhoog voor buitenspel, maar Teun in de Wal wist deze slim te omzeilen en doelman Tim Schaafsma te passeren.
Iedereen telde het doelpunt al of vlak voor de doellijn was daar de Blue Rambo Mart Matthijssen om deze bal weg te werken.
Even later ranselde doelman Tim Schaafsma met flair een schot van Wesley Vlierhuis uit zijn doel.
Bij SC Emmeloord was aanvaller Marc Loosman na een blessurebehandeling zonder toestemming van de scheidsrechter weer terug in het veld gekomen waarna hij een gele kaart kreeg voorgeschoteld.
De verder uitstekend en foutloos fluitende scheidsrechter Nick Alberts
liet beide teams voetballen waardoor het publiek een heerlijke wedstrijd kreeg te zien.

Er brak nu een spannende fase aan want VV Lemelerveld ging vol voor de winst spelen en schakelde een tandje bij.
In een razende tempo werd SC Emmeloord teruggedrongen, maar met passie, inzet en strijd bleven de polderboys overeind.
Rond de 80e minuut kreeg ook SC Emmeloord in de counter weer zijn kansjes en verschenen invaller Maric Naaktgeboren, Rik Beekman en Marc Loosman dreigend en gevaarlijk voor het vijandelijke doel.
Bij een enorme scrimmage voor het doel vergaten de Emmeloorders de trekker over te halen en kwam de koploper met de schrik vrij.
Het zou weliswaar onverdiend zijn geweest, maar in de slotfase kwam SC Emmeloord nog dichtbij een sensatie.

Die laatste minuten leken wel een eeuwigheid te duren en moest SC Emmeloord alle zeilen bijzetten en werd het billenknijpen.
Met het zweet tussen de billen gingen de dappere polderboys de strijd aan en kroop het een paar keer door het oog van de naald.
Namens Lemelerveld doken Stijn Kogelman, Wesley Vlierhuis en Matthias Reimink gevaarlijk op, maar er werd niet meer gescoord.

Sommige spelers kregen kramp en stortten nu ten aarde, maar puur op wilskracht, strijd, mentaliteit en karakter hielden de blauwen stand en
werd deze zwaarbevochten en dikverdiende 1-1 gelijkspel als een overwinning gevierd.
Nogmaals een compliment aan scheidsrechter Alberts die weigerde deze wedstrijd dood te fluiten en alles goed onder controle had.
Doordat de nummer twee SV Dalfsen in Dedemsvaart op een 0-0 gelijkspel bleef steken verandert er niets in de top waar VV Lemelerveld en SV Dalfsen beiden met 35 punten nek aan nek gaan.
Het dappere SC Emmeloord blijft op de 9e plek staan maar kruipt langzaam gestaag naar boven.

Respect voor de Beer van Emmeloord!
De laatste maanden wordt doelman Tim Schaafsma vaak door zijn ploeggenoten gekscherend tot aanvoerder en grote leider gebombardeerd.
Deze verguisde, bijna vergeten en ondergewaardeerde keeper maakte zijn minuten in het tweede team en raakte even uit beeld totdat hij vorige week bij Zuidwolde al een heldenrol vertolkte.
De Beer van Emmeloord kreeg zondagochtend nog een opbeurend berichtje van zijn collega en maatje Niels Boomsma die hem een hart onder de riem stak.
De blauwe Grizzly Beer Tim Schaafsma groeide deze wedstrijd uit als de grote LEIDER en Blauwe Held door met fraaie reddingen het team erdoorheen te slepen.
Man van de wedstrijd SC Emmeloord: Tim Schaafsma
Man van de wedstrijd VV Lemelerveld: Matthias Reimink

Volgende week gaat SC Emmeloord in de Ganzenstad Coevorden op bezoek bij middenmoter Germanicus.
Deze wedstrijd begint dan om 14:30 uur op sportpark De Pampert te Coevorden en de Marionbus vertrekt dan om 11:45 uur vanaf De Ervenbos.
De voorbeschouwing volgt komende donderdag!
Tot slot nog een persbericht: Binnenkort komt er nieuws omtrent de
invulling van de technische staf voor volgend seizoen!