Het verslag VV Zuidwolde - SC Emmeloord


In een meeslepende en hartstochtelijke thriller heeft SC Emmeloord goede zaken gedaan door met 1-2 bij vv Zuidwolde te winnen.
Deze zwaarbevochten 1-2 overwinning kwam niet zomaar tot stand want de Blauwen kregen nogal wat tegenslagen te verwerken en moesten uiteindelijk met tien spelers heel diep gaan om deze zege veilig te stellen.
Een enorme contrast na het debacle van vorige week want de polderboys hadden nog wat goed te maken.
Na afloop zaten de spelers er helemaal doorheen en volgde er een gigantische ontlading in het Blauwe Kamp waar enkele tientallen meegereisde supporters de spelers op een indrukwekkende applaus tracteerden.
Een emotioneel wedstrijdverslag vol met passie, strijd, inzet, bloed, angstzweet en tranen!

De opstelling van VV Zuidwolde:
Sjors van der Weide, Mathijs Steenbergen, Stefan Liezen, Steven Berghuis, Mark van der Beld, Bastin Steenbergen, Bas Hempen, Stef Raben, Sven Cazemier, Martijn Spijkerman ( 78e Joris de Roo ) en Cedric Jansen ( 65e Jerry Dekker ).
Wissels: Joris de Roo en Jerry Dekker.
Gele kaarten: Mathijs Steenbergen en Stef Raben
Trainers: Bas Bijen en Gerald Kreuze
Teammanagers: Jan Remmelts en P. Nijboer
Assistent scheidsrechter: Henk Duinkerken

De opstelling van SC Emmeloord:
Tim Schaafsma, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Wouter van der Velden, Lucas Loosman, Mart Matthijssen, Jeroen Sipma, Rik Beekman, Marc Loosman en Gerke Schaap ( 68e Maric Naaktgeboren ).
Wissels: Maric Naaktgeboren en doelman Robert Greven.
Rode kaart: Harm van Wieren ( 2 keer geel )
Geblesseerd/afw: Niels Boomsma, Abdul Boundati, Wouter Spit, Olav Sieljes, Wiebe Koopmans en Brahim Boundati.
Trainers: Dick Krommenhoek en Rob Nugter
Keeperstrainer: Henk Boer
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Assistent scheidsrechter: Henk Matthijssen uit Rutten.

De scheidsrechter: Dhr Henk Mulder uit Vries
Toeschouwers: 200

De aanloop
Bij SC Emmeloord ontbraken doelman Niels Boomsma, Wouter Spit, Olav Sieljes, Brahim Boundati en Wiebe Koopmans en zaten jeugdkeeper Robert Greven en jeugdspeler Maric Naaktgeboren op de reservebank.
Tot overmaat van ramp raakte tijdens de warming up ook nog eens onze balgoochelaar Abdul Boundati geblesseerd waarna spits Marc Loosman zijn opwachting mocht maken.
Het was de bedoeling dat verdediger Luuk Kappers van het tweede team zou aansluiten, maar deze speler zou nooit aankomen waardoor er slechts 1 wisselspeler over bleef.
Het deed ons goed dat er enkele tientallen blauwe diehard supporters ons in Zuidwolde kwamen ondersteunen.

Nerveus
De belangen zijn groot want beide teams bungelen in de onderste regionen en hebben de punten hard nodig.
Vooraf heerste er spanning en een doodse stilte in de Blauwe Marionbus waar onze buschauffeur Menno ter Brake de microfoon nam om onze spelers op te beuren en moed in te spreken.
We kwamen ruimschoots op tijd aan bij de gezellige en gastvrije dorpsclub vv Zuidwolde.
Beide clubs kennen elkaar goed en hebben een klik, maar vandaag voelde je de adrenaline en de spanning.

Grensrechter
Vanwege het wegvallen van vaste vlagger Peter Post en afwezigheid van stand-in Laurens de Witte moest SC Emmeloord de afgelopen dagen zeer intensief op zoek naar een grensrechter.
Er werden diverse oproepen in de regio Emmeloord geplaatst en uiteindelijk na een lange zoektocht bleek oud eerste elftalspeler Henk Matthijssen uit Rutten bereid om ons uit de brand te helpen.
Wij zijn Henk Matthijssen zeer erkentelijk voor zijn bereidheid ons te helpen.
Het eerste elftal van SC Emmeloord is naarstig op zoek naar een vaste grensrechter die er elke zondag bij kan zijn.

De beginfase
In een gelijkopgaande eerste helft waren de kansen op 1 hand te tellen.
Beide teams deden niets voor elkaar onder en probeerden de aanval te zoeken.
De polderboys kregen in de beginfase drie corners te nemen waar niets uit kwam.
Aan de andere kant moest SC Emmeloord doelman Tim Schaafsma aan de bak om een voorzet van Steven Berghuis onschadelijk te maken.
Onze stand-in doelman Tim Schaafsma stond een puike partij te keepen.

Kansjes
In de 15e minuut deed zich de eerste kans voor SC Emmeloord voor toen Wouter van der Velden met een splijtende dieptepass Jeroen Sipma op avontuur stuurde maar de doelman van Zuidwolde greep goed in.
Aan de andere kant kon Zuidwolde spits Stef Raben net niet van een misverstand profiteren en bracht doelman Tim Schaafsma fraai redding.
Vanuit de tweede lijn probeerde VV Zuidwolde met afstandsschoten gevaarlijk te worden, maar deze werden vakkundig geblokt en weggewerkt.
De polderboys loerden op de counter en zagen pogingen van Jeroen Sipma, Harm van Wieren en Marc Loosman naast het doel gaan.
In deze fase golfde het spel op en neer en kregen beide teams kleine kansjes.
In de 25e minuut glipte Jeroen Sipma op volle snelheid door de Drentse verdediging en werd Harm van Wieren gevonden, maar diens schot werd geblokt en weggewerkt.

Spelbeeld
De thuisploeg creeerde een optisch veldoverwicht en probeerde vanaf de flanken via Steven Berghuis, Martijn Spijkerman en Sven Cazemier gevaarlijk te worden.
Bij SC Emmeloord stonden Wouter van der Velden, Harm van Wieren, Gokhan Pala en Remco Jonkman met passie en vuur te verdedigen.
In de snelle omschakeling waren er gevaarlijke uitbraken van SC Emmeloord te zien waarbij de aanvallers Rik Beekman, Gerke Schaap en Marc Loosman werden gezocht.
Gaandeweg werd SC Emmeloord iets sterker waarbij de broertjes Marc en Lucas Loosman en Jeroen Sipma zich meer lieten gelden.
Een mooie snelle aanval tussen Gerke Schaap, Rik Beekman en Jeroen Sipma had een beter lot verdiend, maar bereikte net niet de inkomende Marc Loosman.

Achterstand
Vlak voor rust kwam VV Zuidwolde weer opzetten waar met name Steven Berghuis, Stef Raben, aanvoerder Stefan Liezen en de broertjes Bastin en Mathijs Steenbergen met veel pressie naar voren speelden.
Nadat een venijnige schot van Steven Berghuis rakelings naast zeilde kwam VV Zuidwolde vlak voor rust op een 1-0 voorsprong.
Dit gebeurde in de 40e minuut toen SC Emmeloord zich op de linkerflank door Zuidwoldenaar Martijn Spijkerman in de luren liet leggen.
Met een strakke voorzet wist Martijn Spijkerman bij de tweede paal goaltjesgetter Stef Raben te bereiken.
Deze Stef Raben scoorde met een verwoestende uithaal hard en hoog in het dak van het doel de 1-0 voor VV Zuidwolde.

Contrareactie
Meteen na deze tegenvaller probeerde SC Emmeloord zich te herpakken en doken Rik Beekman, Jeroen Sipma en Marc Loosman dreigend op voor het vijandelijke doel, maar de echte scherpte en overtuiging was er niet.
Er ontstond een contrareactie door de vele ruimtes tussen de linies waar VV Zuidwolde optimaal gebruik van kon maken.
De opbouwende verdediger Mathijs Steenbergen bediende op maat Stefan Liezen waarna Martijn Spijkerman ternauwernood kon worden gestuit.
Met een 1-0 voorsprong voor VV Zuidwolde gingen we rusten.

We gaan dit rechtzetten!
De doffe en lege blikken in de ogen zeiden genoeg, maar het was verdediger Gokhan Pala die de supporters hoopvol en bemoedigend toesprak. WE GAAN DIT RECHTZETTEN....geloof me fluisterde Gokhan Pala.
Waar is Luuk riep iedereen in koor want intussen was tweede elftalspeler Luuk Kappers nog steeds niet uit Stadskanaal gearriveerd en sommeerde de trainer om nu meteen contact met het tweede team te zoeken, maar helaas zou Luuk Kappers niet meer komen.

Veerkracht
De polderboys kwamen als herboren uit de kleedkamer en hadden binnen zes minuten weer orde op zaken gesteld.
Met een bliksemstart werd VV Zuidwolde in de beginfase van de tweede helft overrompelt.
Het was uitgerekend Gokhan Pala die met een splijtende pass via een Zuidwolde speler de opening vond waaruit Jeroen Sipma in balbezit kwam.
Op volle snelheid stormde Jeroen Sipma op het doel af om vervolgens met een fraaie diagonale schuiver de polderboys in de 46e minuut op een 1-1 gelijke hoogte te brengen.
De polderboys waren nu los en gingen volop de aanval spelen.

Voorsprong
De thuisploeg was compleet verrast en even de weg kwijt.
In de 52e minuut was Wouter van der Velden iedereen te slim af en belandde zijn voorzet perfect op het hoofd van spits Marc Loosman.
Met een schitterende kopbal scoorde Marc Loosman de 1-2 voor SC Emmeloord.
De blauwe supporters gingen nu massaal achter het team staan.

Rode kaart
In de 55e minuut sloeg het noodlot toe toen aanvoerder Harm Aboe van Wieren bij een gevaarlijke tegenaanval een overtreding op een aanvaller van Zuidwolde maakte.
Hij had eerder in de eerste helft ook al een gele kaart gekregen en moest nu met rood inrukken en SC Emmeloord met tien man verder.
Waar is Luuk? riepen de supporters hardop, maar helaas zou Luuk niet meer komen.

Poldermentaliteit
Normaliter staat SC Emmeloord niet bekend om zijn strijdlust en poldermentaliteit, maar door alle tegenslagen kwamen er nu ongekende krachten bovendrijven.
Het team werkte hard en vocht voor elke millimeter om deze 1-2 voorsprong met bloed, zweet en tranen te verdedigen.
Trainer Dick Krommenhoek had maar 1 wisselspeler op de bank zitten en bracht nu het jeugdtalent Maric Naaktgeboren voor de moegestreden Gerke Schaap in de ploeg.

Spanning
Er brak nu een bloedstollende, hectische en superspannende fase aan.
De thuisploeg zette nu aan en probeerde het tempo op te voeren, maar de aanvallers van Zuidwolde konden niet echt gevaarlijk worden.
Tot drie keer moest SC Emmeloord doelman Tim Schaafsma in actie komen en de Blue Grizzly Beer groeide nu met de minuut.
De Emmeloorders bleven in de counter met snelle uitbraken gevaarlijk en kregen via Maric Naaktgeboren, Jeroen Sipma en Rik Beekman de betere kansen op de 1-3.
Namens Zuidwolde zagen Steven Berghuis, Stefan Liezen en Mathijs Steenbergen hun schoten naast het doel gaan.

Slotfase
Naarmate deze wedstrijd vorderde groeide de spanning tot over het kookpunt.
Vorig jaar stond SC Emmeloord ook tot de 90e minuut op voorsprong en kwam Zuidwolde uit een strafschop alsnog langszij.
De supporters waren er nog niet gerust op en keken elkaar vertwijfeld en ongerust aan, maar onder aanvoering van Lucas Loosman, Mart Matthijsen, Remco Jonkman en Gokhan Pala hielden de polderboys knap stand.
Op de rechtsback had Remco Jonkman zijn handen vol om Steven Berghuis af te kunnen stoppen, maar Remco won bijna al zijn duels.
De uitblinkers Lucas Loosman, Mart Matthijssen en Gokhan Pala namen het team nu op sleeptouw.

Bloedstollend
In de 89e minuut had Maric Naaktgeboren de polderboys in veilige haven kunnen loodsen, maar Zuidwolde doelman Sjors van der Weide bracht redding waarna VV Zuidwolde weer kwam opzetten.
Met een alles of niets slotoffensief werd het nu pompen of verzuipen voor VV Zuidwolde, maar in deze bloedstollende slotfase hielden de Emmeloorders knap stand en werd deze 1-2 overwinning over de streep getrokken.
Na afloop volgde er een enorme ontlading in het Blauwe kamp want SC Emmeloord is naar de 9e plek geklommen en heeft weer wat lucht.

Wij willen onze trouwe supporters bedanken voor hun support en ondersteuning.
De buschauffeur nam op de terugreis weer de microfoon en het was supergezellig in de Marionbus!

Man van de wedstrijd
Bij VV Zuidwolde werd na afloop de nummer vijf Steven Berghuis als meest gevaarlijke speler en man van de wedstrijd uitgeroepen.
Bij SC Emmeloord riep iedereen in koor dat eveneens nummer vijf Lucas Loosman de man van de wedstrijd was.

Volgende week speelt SC Emmeloord een thuiswedstrijd tegen koploper vv Lemelerveld die vandaag thuis verrassend met 0-1 onderuit ging tegen nummer twee SV Dalfsen.
De wedstrijd SC Emmeloord - VV Lemelerveld begint volgende week zondagmiddag 24 Februari om 14:00 uur op De Ervenbos.

Alle uitslagen van de Tweede Klasse L:
VV Zuidwolde - SC Emmeloord 1-2
VV Lemelerveld - SV Dalfsen 0-1
VV Heerde - SV Dedemsvaart 1-4
VV Beilen - SC Stadskanaal 0-3
SC Erica - FC Assen 2-0
Germanicus Coevorden - Rolder Boys 1-0
VV Valthermond - Asser Boys 3-0

Verslaggever: Klaas Huisman.