De voorbeschouwing SC Emmeloord - VV Lemelerveld

Aanstaande zondag 24 Februari staat de inhaalwedstrijd SC Emmeloord tegen de koploper VV Lemelerveld op het programma.
Wij heten onze gasten ( bestuur, spelers en supporters ) uit het Sallandse Lemelerveld van harte welkom op De Ervenbos!
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur aan de blauwe zijde van sportpark De Ervenbos en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Nick Alberts uit het Drentse Annen.
De aftrap zal worden verricht door onze pupil van de week middenvelder Dave de Haan van het jeugdteam SC Emmeloord JO11-3 en de wedstrijdsponsor is het Caravan Campercentrum Emmeloord.
Voorafgaand speelt om 11:00 uur het tweede team van SC Emmeloord in de reserve hoofdklasse een thuiswedstrijd tegen de beloften van vv Peize.

Blue Cupfighters!
Afgelopen woensdagavond boekte het tweede team van SC Emmeloord een 3-2 bekerzege op de reserves van VV Balk waardoor de finalerondes van de districtsbeker nu dichtbij komen.
Op zaterdagmiddag 3 Maart komt het tweede team in de volgende bekerronde in actie waar het dan op bezoek gaat bij de beloften van SC Genemuiden.
Aanvang is dan 17:00 uur op sportpark De Wetering te Genemuiden.
Komt allen op zaterdag 3 Maart naar Genemuiden om The Blue Cupfighters te ondersteunen!

Veerkracht
Na de zwaarbevochten 1-2 overwinning op VV Zuidwolde staat SC Emmeloord deze zondag voor een enorme uitdaging als de koploper van de tweede klasse VV Lemelerveld op bezoek komt.
De polderboys kwamen door een tweede gele kaart voor onze aanvoerder Harm van Wieren met tien man te staan, maar toonden daarna een enorme drive en veerkracht waardoor deze 1-2 overwinning over de streep werd getrokken.
De polderboys staan nu met 18 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van 25 voor en 29 tegen op een 9e plek in de Tweede Klasse.
Er werden vijf wedstrijden gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en er gingen zes wedstrijden verloren.

Wilskracht
Door deze belangrijke driepunter zijn de polderboys van de gevarenzone naar de 9e plek geklommen en heeft het team weer aansluiting met de middenmoot gekregen.
Toch zullen de Emmeloorders nog op hun hoede moeten zijn want het gat met de onderste regionen bedraagt slechts vijf punten, maar de blauwen hebben weer even lucht en afstand kunnen nemen.
Iedereen staat het debacle van twee weken geleden tegen Valthermond nog voor ogen, maar met de instelling, wilskracht en het karakter van afgelopen zondag kan het trouwe publiek een strijdvaardig SC Emmeloord verwachten.

De koploper
Onze tegenstander VV Lemelerveld verloor afgelopen zondag thuis verrassend met 0-1 van de nummer twee SV Dalfsen.
Door deze onverwachtse 0-1 nederlaag staan VV Lemelerveld en SV Dalfsen nu met 34 punten uit 15 wedstrijden gezamenlijk aan kop, maar hebben de oranje witten een iets beter doelsaldo.
De Sallanders eindigden vorig seizoen op een 7e plek in de tweede klasse en doen nu samen met SV Dalfsen een gooi naar het kampioenschap.
Van de 15 wedstrijden wonnen de Oranje Witten elf keer, speelde het 1 keer gelijk en ging het slechts drie keer onderuit.
Het imposante doelsaldo van 56 voor en slechts 14 tegen zegt genoeg over de kracht en het balans van dit team.

De stand van zaken
De beide koplopers staan met 34 punten inmiddels zes punten voor op de nummer drie vv Heerde en lijken nu nek aan nek om het kampioenschap te gaan strijden.
De nummers drie en vier zijn VV Heerde en SC Stadskanaal die op hun beurt een gat van vijf punten met de middenmoot hebben geslagen.
Onderin boekte SC Erica vorige week een verrassende 2-0 overwinning op FC Assen waardoor de rode lantaarndrager op zes punten is gekomen.
Daarboven staan VV Zuidwolde, FC Assen en Asser Boys met elf, twaalf en dertien punten in de gevarenzone.

Een terugblik
Vorig seizoen eindigde het duel op De Ervenbos in een moeizame en zwaarbevochten 3-2 overwinning voor sc Emmeloord.
Nadat Jeroen Sipma met een strakke schuiver de blauwen op een 1-0 voorsprong had gezet kregen de Emmeloorders in een mum van tijd twee tegendoelpunten om de oren.
Na een slordige verdedigingsfout scoorde Job Heerink heel beheerst de 1-1 gelijkmaker waarna Jasper Gerritzen met een harde rake kopbal de Sallanders op een 1-2 voorsprong bracht.
In de tweede helft moesten de Emmeloorders diep gaan om de Oranje Witten op de knieen te krijgen, maar dankzij twee prachtige schoten van Jeroen Sipma en Hans Langedijk wonnen de blauwen met de hakken over de sloot met 3-2 van vv Lemelerveld.
In Lemelerveld gingen de blauwen op het Heidepark met 3-0 onderuit.

De topscorers
Bij SC Emmeloord is Jeroen Sipma met zeven doelpunten de topscorer.
Daarachter volgen Harm van Wieren, Brahim Boundati, Marc Loosman en Rik Beekman.
De topscorer van VV Lemelerveld Stijn Kogelman is met zijn 14 doelpunten tevens de topscorer van de tweede klasse.
Naast Stijn Kogelman hebben ook Matthias Reimink ( 11 treffers ), Job Heerink ( 10 treffers ) en Jordy Lugtenberg ( 7 treffers ) een neusje voor de goal.

Runner Up
De Sallanders werden in 2017 glansrijk kampioen van de derde klasse, eindigden vorig seizoen op een verdienstelijke 7e plek in de tweede klasse en doen dit seizoen een gooi naar het kampioenschap.
Hoofdtrainer Richard Smit is aan zijn vierde seizoen bezig in Lemelerveld waar hij eerst als assistent naast Edwin Duim ervaring opdeed.
Hiervoor was Richard Smit als trainer bij vv Haarle en vv Colmschate'33 actief.
Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar heeft vv Lemelerveld een uitzonderlijke jonge, veelbelovende en talentvolle selectie.
Er zitten negen spelers tussen de 19 en 22 jaar in het eerste elftal waarbij de 26 jarige Rik Ramaker de oudste speler is.
De meest ervaren spelers zoals Stijn Kogelman, Jordy Lugtenberg en Robin Morrenhof zijn slechts 25 jaar oud en de jongste spelers Stan Tielbeke en Remco Smit zijn 18 en 19 jaar oud.

Drie keer scheepsrecht!
De Sallanders promoveerden in 1998 voor het eerst naar de tweede klasse, maar er volgde meteen weer degradatie.
In 2007 werden de Oranje Witten kampioen van de vierde klasse waarna de club vijf seizoenen in de derde klasse zou acteren.
In 2014 promoveerden de Sallanders voor de tweede keer naar de tweede klasse, maar ook deze keer volgde er meteen weer degradatie.
In 2017 werden de Lemelers overtuigend kampioen en werd voor de derde keer de tweede klasse bereikt!
Vorig seizoen eindigde het team op een 7e plek in de tweede klasse L en nu wil de club doorstoten naar de eerste klasse.

Een oergezellige en gemoedelijke dorpsclub!
De voetbalvereniging Lemelerveld werd direct na de tweede wereldoorlog op 1 Mei 1945 in de clubkleuren Oranje Wit opgericht.
In de jaren vijftig was de club erg succesvol, maar daarna daalde de club af naar de vierde klasse.
Eerder had het dorp met Blauw Wit, Red Boys en Stormvogels drie andere voetbalclubs die allemaal ter ziele waren gegaan.
De club vv Lemelerveld begon ooit achter een schoenenzaak en gebruikte het plaatselijke cafe als kleedruimte waarbij de spelers buiten bij de waterpomp moesten wassen.
Later kwam er een oude barakkenkamp die dienst deed als kleedruimte en kantine.
In deze beginperiode kwam een schaapsherder vanaf de Lemelerberg met zijn kudde naar beneden om het gras te kortwieken en zou een geemigreerde Rotterdammer een zekere Jan Hagedoorn een stempel op de club drukken.

Sportpark Heidepark
Deze authentieke plattelands en dorpsclub heeft ongeveer 800 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Heidepark aan de verbindingsweg te Lemelerveld.
Hier liggen de voetstappen van profvoetballer Maikel Kieftenbeld.
Langs het hoofdveld staat een sierlijke tribune met ruim 300 zitplaatsen.
Deze dorpsclub heeft een typische oergezellige Sallandse karakter met diverse festiviteiten waar de gehele regio bij betrokken is.

De Lemelerberg!
Het agrarische dorp Lemelerveld ligt in Salland aan de voet van de Lemelerberg en behoort met zijn 4700 inwoners tot de gemeente Dalfsen.
De naam is afgeleid van het nabij gelegen dorp Lemele.
Het dorp Lemelerveld heette aanvankelijk Dalmsholte, wat afgeleid is van de Marke Dalmsholt.
De woeste en ruige natuurgebieden Lemelerberg en Lemelerveld zijn nog altijd enorme toeristische trekpleisters.
Het Kroonplein is het centrale punt van deze gemoedelijke Sallandse dorp.

De wedstrijd SC Emmeloord - VV Lemelerveld begint zondagmiddag om 14:00 uur op De Ervenbos waar jeugdspeler Dave de Haan de aftrap zal verrichten. Iedereen is van harte welkom!
In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!
Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe.

Alle wedstrijden voor zondag 24 Februari:
SC Emmeloord - VV Lemelerveld
SC Erica - Germanicus Coevorden
VV Valthermond - VV Beilen
SV Dedemsvaart - SV Dalfsen
Asser Boys - SC Stadskanaal
FC Assen - VV Heerde
VV Zuidwolde - Rolder Boys werd eerder gespeeld ( 2-1 voor Zuidwolde ).

Verslaggever: Klaas Huisman.