De voorbeschouwing CVV Germanicus - SC Emmeloord

Deze zondag 3 Maart reist de blauwe Marionbus af naar Coevorden.
De Blauwen gaan dan in de ganzenstad Coevorden op bezoek bij het roemrijke en historische voetbalbolwerk CVV Germanicus.
Deze wedstrijd begint zondagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Pampert te Coevorden en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Broersma uit het Friese Surhuisterveen.
De blauwe Marionbus vertrekt zondag om 11:45 uur vanaf De Ervenbos.
Deze wedstrijd werd eerder in Januari nog wegens de vorst afgelast,maar deze zondag 3 Maart gaan de beide teams dus op herhaling in Coevorden.

Eerder deze week maakte de club bekend dat de beide trainers Dick Krommenhoek, Rob Nugter en keeperstrainer Henk Boer ook volgend seizoen bij SC Emmeloord actief zullen zien.
Volgende week gaat de TC met de overige stafleden om de tafel zitten.

Afgelopen Dinsdagavond speelde SC Emmeloord in Lemmer een oefenwedstrijd bij de zaterdag tweedeklasser CVVO Lemmer.
Deze nuttige oefenwedstrijd ging in Lemmer met 4-3 verloren.
De polderboys kwamen weliswaar twee keer op voorsprong in Lemmer, maar gingen door slordigheden en verdedigingsfouten alsnog met 4-3 onderuit tegen hun oud ploeggenoot Rick Sliep.
In deze wedstrijd kregen vooral wisselspelers en enkele tweede elftalspelers de nodige speelminuten om ritme op te doen.
Namens SC Emmeloord scoorden twee keer Gerke Schaap en Rik Beekman de doelpunten.

Na twee schitterende en boeiende wedstrijden tegen Zuidwolde en VV Lemelerveld heeft SC Emmeloord afstand van de onderste regionen kunnen nemen.
De komende weken zijn cruciaal en zullen uitwijzen of SC Emmeloord zich definitief in de veilige middenmoot kan vestigen.
Het is ook opvallend dat er steeds meer jonge talenten zoals Maric Naaktgeboren het uitstekend doen en eenvoudig aanhaken op dit niveau.
De beide trainers schromen niet om jonge spelers in te passen en aan de selectie toe te voegen en dit is een goede ontwikkeling.

In Maart komen de polderboys uit tegen Germanicus Coevorden en FC Assen in actie en staan drie belangrijke thuiswedstrijden tegen Rolder Boys, opnieuw Germanicus en VV Heerde op het programma.
Bij een goede serie kunnen de polderboys definitief afstand van de gevarenzone nemen.
Het is nog onzeker of Trainer Dick Krommenhoek over de twee Boundatibrothers kan beschikken, maar alle overige spelers lijken speelklaar en topfit voor aanstaande zondag.

De polderboys moeten zondag aan de bak tegen CVV Germanicus.
Vorig seizoen stonden beide teams ook al tegenover elkaar.
Nadat het eerste duel in Emmeloord in een 2-2 gelijkspel was geeindigt verloren de polderboys nipt en uiterst ongelukkig met 1-0 in Coevorden.
Tot aan de 80e minuut ging deze wedstrijd toen gelijk op en hing er zelfs een kleine sensatie in de lucht, maar in de slotfase ging het mis en kregen de polderboys alsnog de deksel op hun neus.
In de 80e minuut scoorde Jordi Beeksma toen de 1-0 voor Germanicus.

Het fysiek sterke Germanicus is met drie klinkende overwinningen goed en overtuigend aan de tweede seizoenshelft begonnen.
Inmiddels staat Germanicus met 23 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 25 voor en 21 tegen op een 6e plek in de middenmoot van de tweede klasse L.
Er werden zeven wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen vier wedstrijden verloren.
De topscorers bij Germanicus zijn Marco Cremer en Roelof van Dijk met zes doelpunten, maar ook Pim van der Veen, Marco Verhoef en Stan Ypenburg zijn gevaarlijke grillige spelers die regelmatig een doelpuntje meepikken.

De blauwe polderboys staan met 19 punten uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van 26 voor en 30 tegen op een 9e plek in de tweede klasse.
De Emmeloorders wonnen vijf wedstrijden, speelden vier keer gelijk en verloren zes keer.
De topscorer bij SC Emmeloord is Jeroen Sipma met zeven doelpunten.
Daarachter volgen Brahim Boundati, Harm van Wieren, Marc Loosman en Rik Beekman.

De Germanen waren tijdens de winterstop op trainingskamp in het zonnige spaanse Alicante en daar werd bekendgemaakt dat de hoofdsponsor Hendriks zijn contract had verlengd.
Vervolgens wonnen de geel zwarten thuis op De Pampert met 1-0 van Rolder Boys en werden de uitwedstrijden bij FC Assen en SC Erica met 0-7 en 1-2 gewonnen.
Met een 6e plek loeren de Germanen op aansluiting met de subtop en om heel misschien nog een periodetitel te kunnen pakken.
Nadat de club in 2016 uit de eerste klasse degradeerde eindigde Germanicus daarna op een 3e en 5e plek in de subtop van de Tweede Klasse. De geel zwarten willen weer omhoog!

Stand van zaken in de Tweede Klasse!
De beide koplopers in de tweede klasse VV Lemelerveld en SV Dalfsen gaan met 35 punten uit 16 wedstrijden in een spannende titelrace nek aan nek.
Daarachter volgen VV Heerde en SC Stadskanaal met 31 en 30 punten op de derde en vierde plek.
De middenmoot begint met VV Valthermond en Germanicus Coevorden die nog steeds aansluiting met de subtop kunnen krijgen.
Onderin staan VV Beilen, FC Assen, Asser Boys en VV Zuidwolde in de gevarenzone waar rode lantaarndrager SC Erica als een kat in het nauw nog rare sprongen kan maken.

In de Tweede Klasse is Stijn Kogelman van Lemelerveld met 15 doelpunten de topscorer gevolgd door Demy te Velde van Valthermond met 14 treffers.
Daarachter volgen Jeroen Kamphuis ( Dalfsen ), Jeffrey Bakker ( Stadskanaal ) en Matthias Reimink ( Lemelerveld ) met 12 en 11 treffers.

De Coevordense Voetbal Vereniging Germanicus kent een roemrijke geschiedenis en wil gestaag weer omhoog klimmen.
Hoofdtrainer Eric Prins staat al sinds 2013 aan het roer bij Germanicus en was tevens op de zaterdag als hoofdtrainer actief bij stadgenoot CSVC Coevorden.
Deze trainer heeft een enorme staat van dienst en staat als een sluwe tacticus bekend die als geen ander een team naar zijn hand kan smeden.
In het verleden stond deze trainer aan het roer bij vv Raptim en Noordscheschut.
Het is nu zijn laatste seizoen op De Pampert want tegenwoordig is Eric Prins ook volop actief bij de zaterdagclub FC Klazienaveen.

Volgend seizoen staat Andre Mulder aan het roer bij Germanicus.
Ook deze trainer heeft een enorme staat van dienst en was in het verleden ook al actief bij Germanicus.
De selectie van Germanicus heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij Marco Verhoef en Marco Cremer de oudste spelers zijn met daaromheen de jonge talenten Gio Mendes da Silva, Kain Hoogeveen, Bram Weerink, Vincent Beugelink en Pim van der Veen.

De roemrijke geschiedenis van de volksclub CVV Germanicus!
De Coevordense Voetbal Vereniging Germanicus werd op 2 september 1911 in de clubkleuren Geel Zwart opgericht en dankt zijn naam aan een Romeins veldheer.
Deze club heeft ongeveer 800 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Pampert in hartje Coevorden.

Deze oude en historische volksclub speelde jarenlang op het hoogste amateurniveau en won in 1960 de KNVB districtsbeker.
De geel zwarten werden in 1974, 1976, 1986 en 1995 kampioen.
In deze periode was Weber Germanicus een begrip in de wijde omgeving en trok het gigantisch veel publiek in de Hoofdklasse.

Vanaf 2010 t/m 2015 was Germanicus een stabiele tweedeklasser.
In 2015 werd Germanicus kampioen van de tweede klasse, maar helaas wil het Germanicus niet meer lukken om in de eerste klasse aan te sluiten en degradeerde de club in 2016 weer naar de tweede klasse.
Bekende clubmensen van Germanicus zijn Bas Dost, Jan Streuer en Jan de Jonge, maar vooral het clubicoon wijlen Jan Cremer spreekt tot de verbeelding.

De Ganzenstad Coevorden ligt in zuid oost Drenthe en heeft ongeveer 15000 inwoners.
In de volksmond wordt Coevorden ook wel Koevern of Koevoorde genoemd.
Het dankt zijn naam aan een doorwaatbare plek in de rivier Koevoorde waar de koeien altijd mochten baden.
Er zijn met Germanicus, vv Raptim en CSVC drie voetbalclubs actief in Coevorden en in het nabijgelegen Steenwijksmoer heeft vv Protos zijn thuisbasis.

De wedstrijd Germanicus - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Pampert te Coevorden en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr Broersma uit Surhuisterveen.
De Blauwe Marionbus vertrekt zondag om 11:45 uur vanaf De Ervenbos.
In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.

Het inhaalporgramma voor de tweede klasse L:
Germanicus Coevorden - SC Emmeloord
SV Rolder Boys - SV Dedemsvaart
VV Valthermond - VV Zuidwolde
Alle overige teams zijn vrij!

Verslaggever: Klaas Huisman.