Verslag sc Emmeloord - vv Ruinerwold

sc Emmeloord  -  vv Ruinerwold   3  -  0   (  1  -  0  )

In de tweede klasse heeft sc Emmeloord een vrij eenvoudige en geroutineerde 3 - 0 overwinning geboekt op laagvlieger vv Ruinerwold.
Door deze overwinning en de onverwachtse nederlaag van DTD blijft sc Emmeloord stevig op de vierde plek staan.
De tegenstander vv Ruinerwold waren helemaal in stijl met een oude schoolbus uit de jaren vijftig naar Emmeloord gekomen.

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd niet over de zieke Wouter vd Velde beschikken en posteerde daarom de architect Gokhan Pala naast Harm van Wieren centraal in de verdediging.
Na een lange vliegreis stond verdediger Maarten Ebbers in alle vroegte op luchthaven Schiphol op zijn vader te wachten.
De trainer had hem een berichtje gestuurd of hij voor de zekerheid zijn spullen wilde meenemen, maar op een basisplek had de terrier van sc Emmeloord eigenlijk niet gerekend.
Het ene moment loop je met ruim 40 graden in de felle Afrikaanse zon om een dag later met tien graden in de basis te starten op de Ervenbos.
Voortaan gaat deze globetrotter als mister Jetlag door het leven want Maarten Ebbers speelde een ijzersterke en gedreven wedstrijd.

Vooraf had het tweede elftal van sc Emmeloord een belangrijke 0 - 3 overwinning geboekt op de reserve's van vv Heerenveen waardoor dit team goed blijft meedoen in de reserve eerste klasse.
Vlak voor het begin van deze wedstrijd klonk er melodieuze muziek uit de boxen terwijl er op de middenstip iets heel bijzonders gebeurde.
Dit hele seizoen kwam de grote smaakmaker Brahim Boundati wegens een slepende knieblessure niet in actie en daarom waren nu ineens alle ogen op hem en zijn zoontje gericht.
Met de pijn in zijn ogen probeerde Brahim de bal van zijn zoontje te ontfutselen, maar slaagde hier niet in omdat Boundati Junior weigerde om de bal aan zijn vader af te geven.
Sommige blauwe supporters zagen dit boeiende schouwspel met lede ogen en een brok in de keel aan want Brahim Boundati wordt nog steeds enorm gemist bij sc Emmeloord.

Onder het toeziend oog van ongeveer 150 toeschouwers werd er onder een aangenaam voorjaarszonnetje afgetrapt op de Ervenbos.
De blauwe supporters zagen een rommelige en zeer matige eerste helft waar sc Emmeloord moeite had om het spel te maken.
Het waren de gasten uit Ruinerwold die de eerste plaagstootjes uitdeelden waarbij Emmeloord doelman Stefan vd Werff tweemaal in actie moest komen om onheil te voorkomen.

In de 7e minuut was daar een bevlieging van Sander Heimens over de rechterflank te zien, maar diens voorzet werd met de vingertoppen door de doelman van Ruinerwold over de lat getikt.
Gaandeweg namen de Emmeloorders het initiatief over en kreeg het een paar kansen om op voorsprong te komen.
Een poging van Maarten Dekkers eindigde in het zijnet waarna even later Sander Heimens de doelman van Ruinerwold op zijn weg vond.
Uit een prachtige voorzet van Abdul Boundati probeerde Maarten Dekkers met een kopbal gevaar te stichten, maar wederom stond Ruinerwold doelman Ewout Knol op de goede plek om redding te brengen.

Ondanks het grote veldoverwicht en het vele balbezit oogde de aanvalslinie van sc Emmeloord onzuiver, slordig en besluiteloos.
In de 30e minuut kwam sc Emmeloord goed weg bij een snelle counter van vv Ruinerwold.
Na een steekbal van Jeroen vd Berg had Kevin Loof een vrije doortocht richting het Emmeloordse doel waarna hij neerging na een stevig blok van verdediger Harm van Wieren.
De scheidsrechter vond deze charge van Harm van Wieren geen strafschop en liet doorspelen.
In de 34e minuut kwam sc Emmeloord via een subtiel boogballetje van Hans Langendijk op een bevrijdende 1 - 0 voorsprong.
Dit doelpunt kwam tot stand na goed doorzetten van verdediger Maarten Ebbers waardoor deze bal in de kluts bij Hans Langendijk terecht kwam voor de 1 - 0 voor sc Emmeloord.

Vlak voor rust probeerde Harm van Wieren met zijn lengte voor gevaar te zorgen, maat tot tweemaal aan toe gingen zijn kopballen over het doel. Een schot van Sander Heimens maakte een rare curve en zeilde rakelings over het doel.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de rust spraken de blauwe supporters vol bewondering over het ijzersterke optreden van mister Jetlag Maarten Ebbers, maar ook over Gokhan Pala, Remco Jonkman en Ronald Kleiker waren de blauwe supporters goed te spreken.
In de tweede helft ontpopten deze spelers zich als de grote uitblinkers.
Door het wegvallen van Wouter vd Velde werd Gokhan Pala in het diepe gegooid en was het even wennen om centraal in de verdediging de lijnen uit te zetten.
De architect van sc Emmeloord cijferde zichzelf weg en bracht een grote offer om vanuit de verdediging het team op sleeptouw te nemen.
Op het middenveld trok ijzervreter en breekijzer Ronald Kleiker alle aandacht naar zich toe door met veel passie en strijd de gaatjes te dichten terwijl de hardwerkende backs Remco Jonkman en Maarten Ebbers de linies gesloten hielden.

In de beginfase van de tweede helft moest doelman Stefan vd Werff in actie komen om Marcus Koetsier en Kevin Loof van het scoren te houden, maar daarna liet sc Emmeloord zich weer voorin zien.
Op aangeven van de tovenaar Abdul Boundati werd het blauwe diamant Maarten Dekkers in stelling gebracht, maar in kansrijke positie zeilde zijn schuiver rakelings voorlangs.
Tot tweemaal aan toe vond Maarten Dekkers de doelman op zijn weg en een vrije trap van Abdul Boundati belandde in het zijnet.
De tovenaar van sc Emmeloord had enkele mooie briljante acties in huis, maar helaas werden zijn voorzetten niet altijd goed begrepen.
Deze rommelig tweede helft stond bol van de misverstanden en onderlinge communicatieproblemen, maar uiteindelijk kwamen de blauwen weer bovendrijven.

In de 65e minuut werd de ban eindelijk gebroken nadat de bal na twee corners op rij plotseling voor de voeten kwam van uitblinker Gokhan Pala. De architect nam deze afgeslagen bal vol op zijn pantoffel die via een Drentse been in het doel belandde voor de verlossende 2 - 0 voor sc Emmeloord.
Er volgden nog een paar plaagstootjes en speldenprikjes van vv Ruinerwold, maar echte kansen zouden de Drentse Red Bulls niet meer krijgen.
De doelman van sc Emmeloord toonde twee keer zijn klasse door Ewout Kleene en Jacco Huisman van het scoren te houden waarna de blauwen weer kwamen opzetten.
In de 75e minuut scoorde Ronald Kleiker met een rake kopbal uit een corner van Sander Heimens de beslissende 3 - 0 voor sc Emmeloord.
Er was nog een hilarisch moment te zien toen de doelman van Ruinerwold zich totaal verkeek op een hoge voorzet van Maarten Ebbers en plots los riep terwijl de bal bijna in het doel verdween.
In de slotfase waren Rik Beekman, Gerke Schaap en Gokhan Pala nog dichtbij een treffer, maar het bleef bij een verdiende 3 - 0 overwinning voor sc Emmeloord.
Man of the match: Ronald Kleiker.

Met het schouwspel van Brahim met zijn kleine zoontje in het achterhoofd reed ik met gemengde gevoelens terug naar huis.
De blauwen blijven goed meedoen en op deze overwinning valt niets af te dingen, maar er sluimert iets op de Ervenbos waar niemand grip op kan krijgen.
Hoe zal het team er volgend seizoen eruit zien?
Plotseling realiseer ik mij wat voor een hechte band ik voel met deze spelers, staf en vooral met deze club.
Op de autoradio klinken de Scorpions: The Wind of Change!

Volgende speelt sc Emmeloord in het Wolvennest een belangrijke uitwedstrijd bij de nummer twee FC Wolvega.
De voorbeschouwing volgt later deze week.

Stefan vd Werff, Maarten Ebbers ( 82e Marcel Westerhof ), Gokhan Pala, Harm van Wieren, Remco Jonkman, Ronald Kleiker, Abdul Boundati ( 76e Guido Vissers ), Sander Heimens, Maarten Dekkers, Hans Langendijk ( 70e Gerke Schaap ) & Rik Beekman.
Wissels: Tim Schaafsma, Marcel Westerhof, Guido Vissers & Gerke Schaap.
Geblesseerd/Afw: Brahim Boundati, Wouter vd Velde, Bastian Tabak ( 2e ), Denny vd Zee ( 2e ), Olav Sieljes ( 2e ) & Martin Holtmaat ( 2e ).
Trainers: Dick Schuurman & Rob Nugter
Teammanagers: Peter Post & Rob Nugter
Verzorger: Peter Goetheer
Assistent scheidsrechter: Herman Vos