SCE E1G tegen Creil E1 12 maart 2016

SCE E1G – Creil E1  12 maart 2016  10:30u
Ondanks het feit, dat uw reporter de wedstrijd ‘op afstand’ heeft moeten volgen, kan er toch nog een verslagje gemaakt worden.
Dit mede vanwege het uitstekende beeldmateriaal, dat u ook allemaal kunt bekijken op  www.youtube.com/watch?v=LHbAjhLiUmA (onder dankzegging aan Rini Goedraad!).

Emmeloord begon met de volgende basisopstelling:
In de spits: Jimi
Middenveld: Sophie, Nassim en Wouter
Verdediging: Romeo, ….. Koen! en Jeremiah
Reservebank: Ibrahim en Bryan
Creil is altijd een gevaarlijke tegenstander en dat bleek ook hier weer. Zij openden dan ook met een tegendoelpunt.
Hieruit bleek maar weer, dat zij met een (met name fysiek) sterk team naar Emmeloord waren gekomen
Om hier iets tegen in te brengen, moest Emmeloord voornamelijk proberen de tegenstander op technisch vlak te overtreffen.
Dat bleek bijvoorbeeld door de fantastische soloactie van Bryan, die echter op een foute manier werd  beëindigd door een tackle van de tegenstander!
Die overtreding van Creil in het ‘strafschopgebied’ werd gevolgd door een penalty voor Emmeloord!
In alle rust nam Ibrahim deze en schoot ons naar de 1-1!

Even later was het toch weer Creil, die onze keeper wist te verrassen en kwam daarmee wederom op voorsprong.
Maar daar was hij weer! Op het ‘oude nest’ voelde Koen zich weer helemaal op zijn plek en dat hij liet hij zien ook; hij zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker: 2-2!

In de 2e helft zette Creil in eerste instantie weer behoorlijk druk op de ketel.
Jeremiah kreeg het soms behoorlijk benauwd, maar wist toch te voorkomen, dat Creil weer op voorsprong kwam.
Op een gegeven moment kreeg Ibrahim de voet aan de bal en via een mooie voorzet kwam de bal bij Sophie, die met een ferme schop de 3-2 wist te scoren.
Even later was het weer dringen voor het doel van Creil, maar in alle consternatie wist Nassim toch het gaatje te vinden en bepaalde zo de eindstand op 4-2!

Dit was een fantastische wedstrijd.
Deze overwinning is niet zomaar gekregen; hier hebben we hard voor moeten knokken!
Voor de rest van het seizoen biedt dit perspectief.
Op naar de volgende wedstrijd: Urk…… maak jullie borst maar nat!