De voorbeschouwing sc Emmeloord - vv Ruinerwold

Deze zondag komt het Drentse vv Ruinerwold op bezoek in Emmeloord.Wij heten onze gasten ( bestuur, spelers & supporters ) uit Ruinerwold van harte welkom op sportpark De Ervenbos.
Voor beide teams staan er belangen op het spel want ondanks de verrassende 1 - 0 nederlaag bij sv Olyphia staan de blauwen nog steeds op een vierde plek in de tweede klasse K.
De blauwe tornado's zijn thuis op de Ervenbos nog altijd ongeslagen en hebben de punten hard nodig om in de subtop mee te blijven doen.
Onze gasten staan op de 12e plek in de gevaarlijke degradatiezone en hebben de punten hard nodig in hun strijd om het lijfsbehoud veilig te stellen in de tweede klasse.

Eerder dit seizoen verloor sc Emmeloord de uitwedstrijd in Ruinerwold met 3 - 2 van de Drentse Red Bulls.
In een veelbelovende beginfase kwam sc Emmeloord via Bastian Tabak op een 0 - 1 voorsprong en leek er lange tijd niets aan de hand totdat Jeroen vd Berg een afvallende bal op zijn pantoffel nam voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Plotseling verloren de blauwe tornado's de grip op deze wedstrijd liet het zich met name over de rechterflank verrassen door een heftige rood witte wervelstorm.
In de tweede helft zorgden Rick Zantinge en een eigen doelpunt van Remco Jonkman voor een 3 - 1 voorsprong voor de rood witten waarna in de slotfase Maarten Dekkers nog iets kon terug doen voor de blauwen.
De Emmeloorders kunnen zondag een fel, fanatiek en fysiek sterk vv Ruinerwold verwachten.

De rood witten staan met 15 punten uit 16 wedstrijden op een 12e plek in de tweede klasse en zullen er alles aandoen om degradatie te voorkomen.
Er werden drie wedstrijden gewonnen, zes keer gelijkgespeeld en er gingen zeven wedstrijden verloren met een doelsaldo van 22 voor en 30 tegen. De Drentse Red Bulls hebben de punten hard nodig om uit de gevaarlijke degradatiezone te komen en zijn aan een goede serie bezig.

Vorige week speelde vv Ruinerwold in een thuiswedstrijd met 1 - 1 gelijk tegen vv Lemmer en de week daarvoor wisten de Drentse Red Bulls in Wolvega de kampioenskandidaat FC Wolvega op een 1 - 1 gelijkspel te houden. Daarvoor boekte vv Ruinerwold thuis een ruime en afgetekende 8 - 1 zege op de huidige rode lantaarndrager ONB Drachten.
Ondanks de lage klassering zijn de Drentse Red Bulls aan een goede serie bezig en willen de rood witten alles op alles zetten om het lijfsbehoud veilig te stellen in de tweede klasse.
De topscorers bij vv Ruinerwold zijn Jeroen vd Berg, Rick Zantinge en Marcus Koetsier met respectievelijk zeven, vijf en vier doelpunten.
De veteraan Marcus alias Koetse Koetsier heeft als clubtopscorer aller tijden inmiddels 76 doelpunten achter zijn naam staan.

Met 28 punten uit 16 wedstrijden staat sc Emmeloord nog altijd op een keurige vierde plek in de tweede klasse K.
Ondanks de 1 - 0 nederlaag bij sv Olyphia blijven de blauwen goed meedoen in de subtop, maar om een goede aansluiting te kunnen behouden zal er gewonnen moeten worden van vv Ruinerwold.
De Emmeloorders hebben slechts 1 punt voorsprong op de nummer vijf DTD Jelsum en staan maar liefst vijf punten achter de nummer drie LSC 1890 uit Sneek.
Een driepunter is daarom hard nodig om de top drie niet verder uit het vizier te verliezen en de vierde plek vast te houden.

De voetbalclub vv Ruinerwold wordt in de volksmond ook wel Ruunerwald genoemd en werd op 31 Juli 1941 in de clubkleuren rood wit opgericht.
Het tenue van vv Ruinerwold is met zijn rode baan op het witte shirt identiek aan die van Ajax.
De club heeft ongeveer 400 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op  sportpark De Corner.
Tot aan 2002 acteerde vv Ruinerwold in de vierde klasse, maar na twee promoties werd in 2004 de tweede klasse bereikt.
De club kende daarna een mindere periode en zakte weer terug naar de vierde klasse.
In 2013 werd vv Ruinerwold kampioen in de derde klasse B waardoor de rood witten opnieuw naar de tweede klasse wisten te promoveren.
Vorig seizoen eindigde vv Ruinerwold op een 8e plek in de tweede klasse L.
Het Drentse streekdorp Ruinerwold ligt in de Wolden iets ten noordoosten van Meppel en heeft ongeveer 2500 inwoners.

De wedstrijd sc Emmeloord - vv Ruinerwold begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Ervenbos te Emmeloord.

Hieronder volgen de voorspellingen voor de tweede klasse K:

sc Emmeloord  -  vv Ruinerwold tussen de nummers 4 en 12.
Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd met 3 - 2 verloren.
Hoe hebben de Emmeloorders de 1 - 0 nederlaag van vorige week verwerkt? Blijven de blauwen meedoen in de subtop?
Het kan in vv Ruinerwold een taaie, stugge en fysiek sterke tegenstander verwachten, maar de blauwen zijn aan hun stand verplicht om sportieve revanche op vv Ruinerwold te nemen.
Blijft sc Emmeloord op de Ervenbos ongeslagen? Een 1.

vv Steenwijk  -  FC Wolvega tussen de nummers 8 en 2.
In Wolvega wisten de Paarse Wolven eerder met 3 - 0 te winnen.
Twee weken geleden morste FC Wolvega thuis dure punten door tegen vv Ruinerwold met 1 - 1 gelijk te spelen.
Is dit een voorbode op nog meer onheil voor de paarse wolven of volgt het herstel en blijft FC Wolvega meedoen in de titelstrijd.
De thuisploeg won vorige week met 2 - 3 bij ONB Drachten en staan inmiddels op een 8e plek.
Kunnen wij een verrassing verwachten van de rood witte cameleons en heeft trainer Jan Boxum zijn team op scherp staan? Een 3.

LAC Frisia Leeuwarden  -  vv Beilen tussen de nummers 1 en 6.
Eerder dit seizoen werd het in Beilen een 1 - 1 gelijkspel.
Het wisselvallige vv Beilen ging twee weken geleden kansloos met 2 - 0 onderuit bij sv Olyphia, maar wonnen vorige week met 1 - 4 bij MKV'29.
De gouden klompen moeten winnen om aansluiting met de vierde plek te houden, maar treffen in Frisia de onbetwiste koploper.
Alhoewel de Frisianen vorige week punten morsten door met 1 - 1 gelijk te spelen bij DTD staan de blauw gelen nog steeds trots en fier bovenaan.
De voorsprong op nummer twee FC Wolvega bedraagt vier punten met de vermelding dat FC Wolvega twee wedstrijden minder heeft gespeeld.
De verwachting is dat LAC Frisia thuis gaat winnen. Een 1.

VKW Westerbork  -  sv Olyphia Noordwolde tussen de nummers 9 en 11.
Eerder dit seizoen werd deze wedstrijd afgelast waardoor dit duel in het paasweekend zal worden ingehaald.
De thuisploeg is aan een goede serie bezig door het lastige DTD op een 1 - 1 gelijkspel te houden om daarna in Westerbork titelkandidaat LSC 1890 met 1 - 0 te verslaan.
Vorige week won VKW thuis met 5 - 2 van GAVC Grou.
De blauwe meteoor is aan een inhaalslag bezig en lijkt niet meer te stoppen.
De gasten wonnen hun laatste wedstrijden van Beilen en sc Emmeloord, maar krijgen een lastige zware middag in Westerbork. Een 1.

LSC 1890 Sneek  -  ONB Drachten tussen de nummers 3 en 14.
In Drachten won LSC Sneek vrij eenvoudig met 0 - 3.
De thuisploeg verloor zijn laatste wedstrijd verrassend met 1 - 0 bij VKW en kan zich geen puntverlies meer veroorloven.
De gasten uit Drachten hebben na de nederlaag tegen Steenwijk de rode lantaarn overgenomen en moeten vrezen voor degradatie. Een 1.

GAVC Grou  -   DTD Jelsum tussen de nummers 7 en 5.
Eerder dit seizoen werd het in Jelsum een 1 - 1 gelijkspel.
Na de zware 5 - 2 nederlaag bij VKW hunkert GAVC naar eerherstel, maar treft het in DTD een lastige stugge ploeg in vorm.
Vorige week hield DTD de koploper LAC Frisia op een 1 - 1 gelijkspel.
De groen gele parkieten moeten winnen om sc Emmeloord in het vizier te houden, maar een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Lemmer  -  MKV'29 Leeuwarden tussen de nummers 10 en 13.
Eerder dit seizoen won MKV thuis met 3 - 2 van vv Lemmer.
Vorige week verloor MKV met maar liefst 1 - 4 van Beilen terwijl Lemmer niet verder kwam dan een 1 - 1 bij vv Ruinerwold.
Beide teams hebben de punten nodig om uit de degradatiezone te komen waarbij vv Lemmer het thuisvoordeel heeft. Een 1.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzondag toe in de tweede klasse K.
Verslaggever: Klaas Huisman.