Verslag sv Olyphia - sc Emmeloord

sv Olyphia  -  sc Emmeloord   1  -  0   (  1  -  0  )

De spooktocht door het Frieze moeras is voor sc Emmeloord totaal verkeerd uitgepakt.
In een spijkerharde en loodzware wedstrijd gingen de Emmeloorders verrassend met 1 - 0 onderuit bij de rode lantaarndrager sv Olyphia.
Meteen vanaf de eerste minuut ging het flink spoken op sportpark De Spokedam waar de Blauwen geen grip konden krijgen op het felle en fanatieke spel van sv Olyphia.
De thuisploeg had zijn huiswerk goed gedaan en hield de ruimte's klein waardoor het middenveld van sc Emmeloord problemen kreeg met de aansluiting richting de frontlinie.

Nadat eerder het tweede elftal een knappe 5 - 1 overwinning op vv Raptim 2 had geboekt vertrok de Blauwe karavaan vol goede moed op spooktocht richting het Frieze Noordwolde.
Op de heenreis scheen het zonnetje nog, maar boven sportpark Spokedam trokken de donkere wolken bijeen en werden de hemelsluizen opengezet.
Een voorteken van een moeilijke spookachtige middag voor de blauwen.
Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd niet beschikken over Gokhan Pala en Maarten Ebbers terwijl Bastian Tabak aan het tweede elftal was uitgeleend, maar supersub Hans Langendijk zat weer op de bank. Onderaan dit verslag de opstelling van sc Emmeloord.

Na een allerhartelijkst en gastvrije ontvangst met koffie en soep in de kantine zat de stemming er nog goed in bij de blauwe aanhang.
Enkele tientallen blauwe supporters hadden de moeite genomen om naar Friesland af te reizen en zorgden voor een gezellig sfeertje op de kleine knusse tribune op De Spokedam.
Het moeilijk bespeelbare hoofdveld lag er drassig en soppig bij, maar toch kon er in de stromende regen worden afgetrapt in Noordwolde.

Meteen vanaf de aftrap trokken de groene frieze krijgers fel van leer en werd de opbouw van sc Emmeloord ruw verstoord.
De thuisploeg opende fel en fanatiek en speelde met veel druk en pressie naar voren toe.
Met de linies kort op elkaar werd sc Emmeloord teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Het felle beginoffensief leverde sv Olyphia twee kansjes op, maar pogingen van Kevin Capello en Ron Bethlehem gingen naast het doel.
Een snelle actie tussen Marcel de Nekker en Kevin Capello spleet de Emmeloordse verdediging uiteen, maar doelman Stefan vd Werff greep net op tijd in.

Na deze onstuimige en onrustige beginfase keerde de rust terug in het blauwe kamp waarna sc Emmeloord enkele plaagstootjes wist uit te delen.
Tot tweemaal aan toe glipte Gerke Schaap door de Frieze verdediging, maar beide acties leverden niets op en eindigden naast het doel.
Met een snelle actie van Rik Beekman werd de grillige Gerke Schaap opnieuw in stelling gebracht, maar de afwerking oogde gehaast en onzuiver en leverde slechts een corner op.
Deze corner veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Frieze doel waarna pogingen van Maarten Dekkers en Sander Heimens werden geblokt.
In de 20e minuut werd Maarten Dekkers in stelling gebracht, maar het schot zeilde naast het doel waarna de Friezen weer kwamen opzetten.

In de 23e minuut kwam sv Olyphia uit een vloeiende aanval via een kopbal van Marcel de Nekker op een verrassende 1 - 0 voorsprong.
Het was Ron Bethlehem die op volle snelheid de achterlijn haalde en een perfecte voorzet op het hoofd van Marcel de Nekker afleverde.
Met een rake kopbal in het dak van het doel scoorde Marcel de Nekker de 1 - 0 voor sv Olyphia.
In deze fase oogde sc Emmeloord aangeslagen en kwetsbaar waardoor sv Olyphia een tandje bij schakelde.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff tot het uiterste om pogingen van Marcel de Nekker onschadelijk te maken.
Met een schitterende zweefduik ranselde Stefan vd Werff een snoeihard schot van Marcel de Nekker uit zijn doel waardoor de Emmeloorders overeind bleven.

Na een paar benauwde minuten herpakte sc Emmeloord zich weer en kreeg het via Abdul Boundati, Ronald Kleiker en Maarten Dekkers kansjes iets terug te doen.
Bij sc Emmeloord probeerden Harm van Wieren, Wouter vd Velde en ijzervreter Ronald Kleiker met veel strijd het tij te keren.
Een gevaarlijk schot van Abdul Boundati ketste via binnenkant paal terug in het veld en een kansrijke poging van Maarten Dekkers ging naast het doel.
Doordat sc Emmeloord naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker ontstonden er ruimte's voor sv Olyphia om te counteren.
Vlak voor rust moest Emmeloord doelman Stefan vd Werff weer in actie komen om een vrije trap van Remon Hankel onschadelijk te maken en om een eentwee tussen Kevin Capello en Marcel de Nekker te onderscheppen. Een inzet van Mark Koopmans eindigde in het zijnet.
Met een 1 - 0 voorsprong voor sv Olyphia gingen we rusten.

Tijdens de rust waren de hemelsuizen weer dichtgedraaid en hield het  op met regenen. Het was een gezellige drukte in de kantine.
De Blauwe supporters hadden goede hoop op de tweede helft, maar zagen deze spooktocht als een zeepbel uiteen spatten.

Trainer Dick Schuurman bracht met de boomlange Hans Langendijk voor de leeggespeelde Rik Beekman meer stootkracht in de ploeg.
Tot aan de 60e minuut werden de Emmeloorders teruggedrongen en kreeg sv Olyphia een paar goede kansen om de voorsprong uit te breiden.
Het is aan doelman Stefan vd Werff te danken dat de blauwen overeind bleven en mochten blijven hopen op een gelijkmaker.
Een indraaiende corner van sv Olyphia veroorzaakte een rommelige scrimmage en een chaotische flipperkast situatie voor het Emmeloordse doel, waarna de afvallende bal door Kevin Capello werd naastgeschoten.
Een vrije trap van Remon Hankel werd door Yvan Stroop hard op het doel gekopt waar wederom Emmeloord doelman Stefan vd Werff redding bracht.
De broertjes Ron & Tim Bethlehem glipten op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging, maar het schuivertje van Ron Bethlehem rolde rakelings naast het doel.

Gaandeweg ging de groene storm weer liggen en kropen de Emmeloorders weer uit hun schulp.
De plaagstootjes van Maarten Dekkers, Abdul Boundati en Sander Heimens leverden niets op waarna iedereen zich op maakte voor het slotoffensief van sc Emmeloord.
Trainer Dick Schuurman bracht nog Remco Jonkman en het jeugdtalent Olav Sieljes voor Guido Vissers en Denny vd Zee in de ploeg, maar het mocht niet meer baten.
De rechtsback Denny vd Zee speelde een goede solide degelijke wedstrijd, maar Guido Vissers had een moeilijke middag en was totaal leeggespeeld.

Er brak nog een spannende slotfase aan waarbij sc Emmeloord uit alle macht probeerde nog iets te forceren, maar het wilde niet meer lukken.
Deze loodzware en spijkerharde wedstrijd gaat dus met 1 - 0 verloren, maar de blauwen blijven op de vierde plek staan met vijf punten achterstand op de nummer drie LSC 1890 uit Sneek.
Man off the match bij sc Emmeloord: Doelman Stefan vd Werff.

Volgende week speelt sc Emmeloord een thuiswedstrijd tegen vv Ruinerwold. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op de Ervenbos.