Verslag FC Wolvega - sc Emmeloord

FC Wolvega  -  sc Emmeloord   1  -  1   (  0  -  0  )

Een strijdvaardig en dapper sc Emmeloord heeft in een boeiende wedstrijd zeer verdienstelijk met 1 - 1 gelijkgespeeld bij kampioenskandidaat FC Wolvega.
Er viel ontzettend veel te beleven op het broeierige wolvennest waarbij het publiek tot de laatste seconde in spanning werd gehouden.
De stemming zat er goed uit bij de blauwe supporters omdat eerder het tweede elftal met maar liefst 8 - 1 van Rolder Boys 2 hadden gewonnen.

Trainer Dick Schuurman kon deze wedstrijd niet over Wouter vd Velde, Hans Langendijk en Maarten Ebbers beschikken, maar wist met het nodige puzzelwerk toch weer een degelijk team binnen de lijnen te krijgen. Onderaan dit verslag staat de opstelling van sc Emmeloord.

De thuisploeg opende sterk en probeerde met een bliksemkrieg een snelle voorsprong te forceren waarbij een gevaarlijke voorzet van de grillige Chantol Keo ternauwernood door Harm van Wieren werd onderschept en tot corner werd verwerkt.
Aan de andere kant kwam sc Emmeloord er razendsnel uit waarbij de doelman van FC Wolvega uit zijn doel moest komen om Rik Beekman af te stoppen.

In de 8e minuut sloeg het noodlot toe voor sc Emmeloord verdediger Remco Jonkman die wegens een pijnlijke enkel niet meer verder kon.
Trainer Dick Schuurman moest nu improviseren en de nodige aanpassingen doen en bracht aanvaller Sander Heimens in de ploeg.
Het 17 jarige jeugdtalent Olav Sieljes werd vanaf het middenveld op de rechtsback positie neergezet terwijl Sander Heimens nu het middenveld kwam versterken.
Gaandeweg ontpopte de jonge Olav Sieljes zich als een openbaring op de rechtsback positie.

In de 10e minuut deed zich de eerste mogelijkheid voor FC Wolvega voor maar Kristan Boeree raakte de bal volledig verkeerd waarna de rebound van Chantol Keo ternauwernood werd geblokt.
Uit de directe tegenstoot leverde een snelle rush van Sander Heimens een corner op voor sc Emmeloord waarna de toon meteen was gezet.
Nadat eerder Emmeloord speler Ronald Kleiker tegen een gele kaart aanliep sloeg in de 15e minuut de vlam in de pan.

Na een overtreding van Sander Heimens op een FC Wolvega speler raakten de gemoederen verhit en ontstond er een opstootje op het veld.
In een kluwen van spelers werd er wat geduwd en gezegd waarbij FC Wolvega speler Chantol Keo met een direct rode kaart van het veld werd gestuurd. De emoties liepen dusdanig hoog op waarna de scheidsrechter dhr. B. Stundebeek een korte afkoelingsperiode moest inlassen.

Na een korte onderbreking werd het duel hervat waarbij FC Wolvega met tien man het initiatief naar zich toe trok.
De paarse wolven belegerden het Emmeloordse doel en kregen via Lieuwe Oosterling en Emiel de Vries goede kansen om op voorsprong te komen.
Tot tweemaal aan toe moest sc Emmeloord doelman Stefan vd Werff in actie komen om zijn doel schoon te houden.
Een hoge bal van Emiel de Vries maakte een rare curve maar werd stijlvol door Stefan vd Werff uit de lucht geplukt.

Tot aan de 35e minuut had FC Wolvega het meeste balbezit en moesten de Emmeloorders alle zeilen bijzetten om overeind te kunnen blijven.
Plotseling lieten de Emmeloorders zich weer voorin zien waarbij een inzet van Maarten Dekkers werd geblokt en op het nippertje werd weggewerkt.
Onder aanvoering van Gokhan Pala, Harm van Wieren en breekijzer  Ronald Kleiker gingen de blauwen de strijd aan.
Op de rechtsback positie speelde Olav Sieljes een sterke wedstrijd waarbij hij de fysieke duels niet uit de weg ging.

Vlak voor rust werd een charge van Olav Sieljes op Kristan Boeree enorm zwaar gestraft want het jeugdtalent moest met een direct rode kaart van het veld af waardoor nu ook sc Emmeloord met tien man kwam te staan.
Beide teams kregen voor rust nog een goede mogelijkheid waarbij Stefan vd Werff met zijn vingertoppen een inzet van Robbin Wagenaar tot corner wist te verwerken.
Aan de andere kant werden pogingen van Maarten Dekkers en Sander Heimens geblokt waarna de rebound door Ronald Kleiker werd overgeschoten.
Met een 0 - 0 stand gingen we rusten in het rumoerige paarse wolvennest.

Onder het genot van een bakkie koffie was er genoeg gesprekstof want er was ontzettend veel gebeurt in deze levendige eerste helft.
Een ontketend en furieus FC Wolvega probeerde nu uit alle macht een voorsprong te forceren, maar dankzij goede onderscheppingen van de ijverige Guido Vissers en de hardwerkende Marcel Westerhof hielden de blauwen stand.

In de 52e minuut kwamen de blauwen verrassend en brutaal via Harm van Wieren op een 0 - 1 voorsprong nadat de doelman van FC Wolvega een vrije trap van Gerke Schaap niet onder controle kreeg.
In de rebound was het boegbeeld Harm van Wieren er als de kippen bij om de bal snoeihard tegen de touwen te schieten voor de bevrijdende 0 - 1 voorsprong voor sc Emmeloord.
De Blauwe supporters gingen nu massaal uit hun dak en vierden alvast een feestje op de tribune, maar hiermee was de koek nog niet op.
Er volgde een hevige stormloop op het Emmeloordse doel waarbij het team diep moest gaan om deze voorsprong te verdedigen.

De Paarse Wolven voerden nu het tempo en belegerden opnieuw het Emmeloordse doel op zoek naar de gelijkmaker.
Een inzet van Kristan Boeree werd met een schitterende reflex door Stefan vd Werff tot corner verwerkt.
Deze corner leverde een enorme scrimmage op voor het Emmeloordse doel waar niemand van FC Wolvega wist te profiteren.
In de 55e minuut kwam sc Emmeloord goed weg toen een vrije trap van Remco vd Avoird via onderkant lat terug in het veld ketste.
Er braken nu benauwde momenten aan voor de blauwen waarbij vooral Emmeloord doelman Stefan vd Werff zich ontpopte als de grote held van deze wedstrijd.
Tot driemaal aan toe moest Stefan vd Werff in actie komen om zijn team overeind te houden.
In de verdediging moesten Harm van Wieren, Guido Vissers en Gokhan Pala alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolven van FC Wolvega te onderscheppen.

De trainer van FC Wolvega bracht nu met Aziz Mustedanagic, Joran Vrind en Bjorn Wagenaar extra aanvallers in de ploeg om nog iets te kunnen forceren.
Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd want in een hectische slotfase kregen beide ploegen kansen.
Doordat de thuisploeg nu risico's ging nemen glipten Sander Heimens, Maarten Dekkers en Rik Beekman op volle snelheid door de paarse verdediging, maar de eindpassing liet te wensen over.
In de 86e minuut dook Aziz Mustedanagic vogelvrij op voor het Emmeloordse doel waar wederom Stefan vd Werff zijn grote klasse liet zien en redding bracht.
In de snelle counter was er een doorbraak van Rik Beekman te zien, maar op het allerlaatste moment werd de blonde pijl onderschept.
Na goed doorjagen van Maarten Dekkers leverde een foute terugspeelbal sc Emmeloord een indirecte vrije trap op in het Frieze strafschopgebied.
Met tien man op de doellijn was er geen doorkomen aan voor Abdul Boundati waarna de paarse wolven weer kwamen opzetten.

Tot aan de 94e minuut leken de blauwen te gaan stunten, maar plotseling sloegen de paarse wolven alsnog toe voor de 1 - 1 gelijkmaker.
Een vrije trap van Anne Faro leverde een klutssituatie op voor het Emmeloordse doel waarna de bal pardoes bij invaller Joram Vrind voor de voeten viel.
De grote held van sc Emmeloord zat er nog dichtbij, maar Stefan vd Werff kon deze bal van Joram Vrind niet tegenhouden waardoor FC Wolvega toch nog op de valreep op 1 - 1 wist te komen.

Ondanks deze zure en bittere tegenvaller kunnen de Emmeloorders terugkijken op een zeer verdienstelijke wedstrijd waarbij het team alles heeft gegeven om een goed resultaat te kunnen halen.
De blauwe supporters applaudiseerden en bedankten de spelers voor de strijd, passie en hartstocht van deze boeiende middag.
Het dappere en strijdvaardige sc Emmeloord blijft door dit 1 - 1 gelijkspel op de vierde plek staan en goed meedoen in de subtop van de tweede klasse.
Op paaszaterdag speelt sc Emmeloord om 17:00 uur een uitwedstrijd bij VKW in Westerbork. De voorbeschouwing volgt later!
Man of the Match: Doelman Stefan vd Werff.

Hieronder de opstelling van sc Emmeloord en alle overige uitslagen van de tweede klasse K: