Verslag Steenwijkerwold - sc Emmeloord

Steenwijkerwold - sc Emmeloord 1 - 1 ( 0 - 1 )

In de 3e klasse B heeft zondagclub sc Emmeloord op de valreep dure punten laten liggen. De polderbewoners stonden lange tijd op een 0 - 1 voorsprong, maar in een bloedstollende spannende slotfase kwam de rode lantaarndrager Steenwijkerwold toch nog langszij.
De Emmeloorders toonden een ongekende portie strijd en inzet en waren lange tijd de bovenliggende partij, maar konden geen vat krijgen op het opportunistische hotsknots begoniavoetbal van Steenwijkerwold.

Stefan vd Werff, Denny vd Zee, Maarten Ebbers, Wouter vd Velde, Sven Goos ( Guido Vissers ), Sander Heimens, Laurens Rasing ( Bjorn Elijzen ), Dennis Lanters, Adri Nugter, Ronald Kleiker & Harm van Wieren.
Wissels: Bjorn Elijzen, Guido Vissers, Luuk Kappers & Niels Boomsma.
Technische staf: Jan Boxum & Rob Nugter
Teamleider: Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos

De scheidsrechter: Dhr. W. van der Kamp.

Het hoofdveld van Steenwijkerwold was afgekeurd waardoor er werd uitgeweken naar het hobbelige en loodzware veld 3.
Onder deze moeilijke omstandigheden was het haast onmogelijk om mooi technisch voetbal te laten zien waardoor beide teams met veel strijd en inzet de mouwen moesten opstropen.
Bij sc Emmeloord waren Gokhan Pala en Gerke Schaap niet van de partij waardoor trainer Jan Boxum iets moest improviseren.
Op het slechte en loodzware veld moesten beide teams diep gaan en kreeg het publiek een rommelige en fysiek zware wedstrijd voorgeschoteld.
In de 5e minuut kreeg de thuisploeg een grote mogelijkheid toen Rob ten Wolde met een steekballetje Jhonno Westerbeek richting de achterlijn stuurde, maar de voorzet van Jhonno Westerbeek was niet aan Peter Dekker besteed en diens poging verdween naast het doel.
Vanaf dit moment nam sc Emmeloord het heft in handen en creeerde het een groot veldoverwicht.
In de 8e minuut scoorde de oude sluwe vos Dennis Lanters de 0 - 1 door heel attent te reageren op een slimme ingooi van Ronald Kleiker.
De goaltjesgetter van sc Emmeloord nam de bal in de loop mee om vervolgens de doelman te omspelen voor de snelle 0 - 1 voorsprong.
In deze fase stond het goed bij sc Emmeloord en leek een 2e doelpunt een kwestie van tijd, maar helaas verzuimden de polderbewoners om door te drukken.
Mooie pogingen van Adri Nugter en Dennis Lanters bleven zonder resultaat waarna sc Emmeloord een paar corners kreeg te nemen.
In de 16e minuut veroorzaakte een corner een rommelige scrimmage voor het doel van Steenwijkerwold, maar niemand kon profiteren.
De thuisploeg probeerde met lange halen en diepe ballen hun voorhoede te bereiken, maar de verdediging van sc Emmeloord gaf geen krimp en stond als een rots in de branding.
In de 24e minuut verscheen de thuisploeg nog eenmaal voor het Emmeloordse doel, maar de voorzet van Wilko Vroege zou Jhonno Westerbeek niet bereiken waarna sc Emmeloord weer het initiatief kon overnemen. De kleine doelman Ruben Westerbeek van Steenwijkerwold kon ternauwernood een hoge bal van Denny vd Zee onschadelijk maken.
Vlak voor rust kreeg sc Emmeloord een paar mooie kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar Sander Heimens en Dennis Lanters vonden de doelman van Steenwijkerwold op hun weg.
In de 45e minuut belandde een indraaiende vrije trap van Dennis Lanters op het hoofd van Sander Heimens, maar zijn kopbal ging rakelings naast. Met een 0 - 1 stand gingen beide teams aan de thee.

De thuisploeg kwam ontketend en furieus uit de kleedkamer en had de messen geslepen. Op alle mogelijke manieren probeerde men met vechtvoetbal het spel van sc Emmeloord te ontregelen.
Er was geen sprake meer van mooi opbouwend en technisch voetbal want beide teams gooiden nu alles in de strijd om te overleven.
De rode lantaarndrager kletste er vol in en het was een wonder dat de gele kaarten op zak bleven.
In de 48e minuut schampte een mooie poging van Dennis Lanters bovenkant lat, maar in de directe tegenstoot hield doelman Stefan vd Werff zijn team overeind.
Een snelle actie tussen Rob ten Wolde en Jhonno Westerbeek dwong Emmeloord doelman Stefan vd Werff tot het uiterste, maar met een schitterende reflex bracht deze doelman redding.
Even later liet de oude sluwe vos Dennis Lanters een fraai staaltje zien door razendsnel vanuit de draai tot scoren te komen, maar doelman Ruben Westerbeek ranselde het harde schot van Dennis Lanters uit zijn doel. In de 58e minuut bereikte een mooie actie van Dennis Lanters net niet Sander Heimens waarna sc Emmeloord langzaam terug zakte.
Gaandeweg de 2e helft werd de sfeer grimmiger en het spel harder waardoor sc Emmeloord de grip begon kwijt te raken.
De thuisploeg bleef maar met lange halen en diepe ballen de Emmeloorders aan het wankelen te krijgen, maar het hangen en wurgen bleef sc Emmeloord overeind.
Het leek wel of er ineens angst in de ploeg was geslopen want men liep teveel achteruit waardoor Steenwijkerwold erin bleef geloven.
Doelman Stefan vd Werff liet met enkele fraaie reddingen zijn klasse zien door Colin Plat en Rob ten Wolde van het scoren te houden.
In de slotfase wankelde sc Emmeloord en moest men helemaal terug.
Uit een vrije trap van Rob ten Wolde dook plotseling Leon Mijnten vogelvrij op voor doelman Stefan vd Werff, maar met een geweldige reflex bracht Stefan vd Werff redding.
In de 80e minuut belandde een indraaiende vrije trap van Rob ten Wolde op het hoofd van Jhonno Westerbeek die met een kopbal probeerde te scoren, maar via de vingertoppen van Stefan vd Werff en onderkant lat ketste deze bal weer terug in het veld.
Met bloed, zweet en tranen hield sc Emmeloord met vechtvoetbal stand totdat plotseling uitblinker Laurens Rasing geblesseerd bleef liggen.
Deze speler moest het veld met een hoofdblessure verlaten en werd door Bjorn Elijzen vervangen.
Er volgde een bloedstollende spannende slotfase waarin de thuisploeg met een alles of niets slotoffensief langszij wist te komen.
Een vrije trap genomen door Peter Dekker schoot door richting de 2e paal waar Remco Hartkamp de bal van dichtbij kon binnen glijden voor de 1 - 1. Deze gelijkmaker in de 89e minuut was een enorme domper voor sc Emmeloord, maar de ploeg reageerde meteen!
Een vrije trap van Dennis Lanters veroorzaakte een enorme scrimmage voor het doel van Steenwijkerwold waar Sander Heimens met een kopbal probeerde te scoren, maar met kunst en vliegwerk hield de thuisploeg stand. De scheidsrechter trok veel blessuretijd bij.
Een corner van Steenwijkerwold draaide gevaarlijk voor het doel, maar met wederom een schitterende reflex bracht Stefan vd Werff redding.

Dit spijkerharde duel eindigt in een 1 - 1 gelijkspel waardoor sc Emmeloord peperdure punten heeft laten liggen.
Na afloop reageerde iedereen teleurgesteld, maar sc Emmeloord heeft alles gegeven en een ongekende portie teamspirit en inzet getoond.
Op dit zware veld was mooi voetbal niet mogelijk, maar op basis van strijd en inzet verdiend het hele team een compliment.
Man off the match: Doelman Stefan vd Werff !

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij FC Assen.