Verslag FC Assen - sc Emmeloord

FC Assen - sc Emmeloord 5 - 0 ( 2 - 0 )

In de 3e Klasse B is sc Emmeloord weer met beide benen terug op aarde na een onthutsende 5 - 0 nederlaag bij FC Assen.
Tot aan de 32e minuut zag het er niet naar uit dat sc Emmeloord zo'n afstraffing zou krijgen, maar slordige verdedigingsfouten werden de Emmeloorders fataal.
Door deze blamerende nederlaag kunnen alle ambities voorlopig de koelkast in en blijft sc Emmeloord in de grijze middenmoot staan.

Tijdens de warming up bleek Wouter vd Velde niet te kunnen spelen waardoor Dennis Lanters in de basis mocht beginnen.
In het eerste half uur ging deze wedstrijd gelijk op en kregen beide teams kansen om de score te openen.
Er stond een sterke wind op het open gelegen sportpark De Hoogspanning wat zijn naam dankt aan de vele hoogspanningsmasten die rondom het sportpark staan.
In de beginfase deelde FC Assen de eerste plaagstootjes uit, maar een poging van Marc Tepper zeilde over het doel heen.
De Emmeloordse verdediging werd meteen op de proef gesteld toen Stefan Bosma met een steekballetje Bjorn Abbingh wist te bereiken, maar de verdediging kon ternauwernood opruimen.
Het spel golfde aardig op en neer waarbij sc Emmeloord via Dennis Lanters en Sander Heimens voor veel dreiging wist te zorgen.
In de 10e minuut moest de doelman van FC Assen alles uit de kast halen om een prachtig schot vanuit de halve draai van Dennis Lanters onschadelijk te maken.
Uit een corner van Dennis Lanters kopte Maarten Ebbers rakelings over.
Met een splijtende pass stuurde Gokhan Pala over de linkerflank Sander Heimens op avontuur, maar zijn voorzet werd met moeite tot corner verwerkt. Deze corner veroorzaakte een scrimmage voor het doel van FC Assen, maar leverde verder niets op.
Een mooi hard schot van Sven Goos werd fraai gepareerd door doelman Mark Vissers van FC Assen.
Aan de andere kant wist Emmeloord doelman Stefan vd Werff met excellent voetenwerk Germain Beck van het scoren te houden.
In de 22e minuut kwam sc Emmeloord goed weg toen een inzet van Robin Timmer via onderkant lat terug ketste in het veld.
Hier ging een rommelige scrimmage aan vooraf waarbij de Emmeloorders er niet goed uit zagen.
Een voorzet van Stefan Bosma op Germain Beck werd in eerste instantie door doelman Stefan vd Werff gekeerd waarna de rebound van Robin Timmer tegen onderkant lat uiteen spatte.
Beide teams hanteerden de diepe bal om op een snelle manier hun voorhoedespelers te bereiken waardoor er een levendige eerste half uur was te zien.
De doelman van FC Assen had veel moeite met hoge voorzetten, maar niemand kon hiervan profiteren.
Pogingen van Dennis Lanters, Guido Vissers en Ronald Kleiker werden eenvoudig gepareerd door doelman Mark Vissers van FC Assen.
De corners en dode spelmomenten leverden telkens veel gevaar op voor het doel van sc Emmeloord waarbij de verdediging er niet goed uit zag.
In de 32e minuut nam FC Assen de leiding toen een corner niet goed weggewerkt en opnieuw voor het doel werd gebracht. In een scrimmage scoorde Stefan Bosma in de 32e minuut de 1 - 0 voor FC Assen.
Amper 2 minuten later was er een communicatiefout in Emmeloordse verdediging waardoor Bjorn Abbingh met een bekeken lobje de 2 - 0 mocht aantekenen. Deze 2 tegendoelpunten in slechts 2 minuten tijd kwamen als een mokerslag aan bij de Emmeloorders.
In deze fase wankelde sc Emmeloord en kon doelman Stefan vd Werff met veel moeite Marc Tepper van het scoren houden.
Vlak voor rust veerde sc Emmeloord weer op en lieten Gokhan Pala en Sander Heimens een mooie aanval zien, maar de inzet van Sander Heimens werd ternauwernood tot corner verwerkt.
Met een 2 - 0 stand voor FC Assen werd de rust bereikt.

De Emmeloorders begonnen dramatisch aan de 2e helft en stonden binnen 7 minuten op een kansloze 5 - 0 achterstand.
Een voorzet van Marc Tepper op Germain Beck werd tot corner verwerkt en deze corner veroorzaakte een scrimmage voor het doel van sc Emmeloord. In een wirwar van spelers scoorde Robin Timmer met een ouderwetse frommelgoal de 3 - 0 voor FC Assen.
Amper hiervan bekomen lag de 4 - 0 ook al achter doelman Stefan vd Werff toen een voorzet van Melvin Siahaya door Marc Tepper tegen de touwen werd geschoten.
In de 52e minuut glipte Marc Tepper op volle snelheid door de Emmeloordse verdediging om Stefan Bosma in staat te stellen de 5 - 0 op het scorebord te brengen.
Dit was een enorme mentale dreun voor de polderbewoners, maar toch bleef sc Emmeloord proberen iets terug te doen.
De jonge spelers Guido Vissers en Sven Goos gingen voorop in de strijd naar eerherstel en lieten goede dingen zien.
Het is een pluspunt dat het team ondanks de grote achterstand bleef voetballen, maar pogingen van Adri Nugter en Gokhan Pala leverden niets op. In de 82e minuut had Sander Heimens de eretreffer op zijn schoen nadat hij door Gokhan Pala op avontuur was gestuurd.
Helaas wist Sander Heimens oog in oog met de doelman niet tot scoren te komen en ging zijn poging voorlangs.
De Emmeloorders probeerden van alles, maar konden niet meer in de organisatie spelen en gaven grote ruimtes weg.
In de slotfase hield doelman Stefan vd Werff met fraaie reddingen Marc Tepper en Jesse Ananias van het scoren af.
Deze wedstrijd eindigt in een grote teleurstelling en gaat met 5 - 0 verloren. Door het gelijke spel van vv Roden is FC Assen nu de nieuwe koploper van de 3e klasse B.

Het is nu zaak voor sc Emmeloord om alle scherven weer bijeen te rapen en de boel weer op de rails te krijgen.
Volgende week begint de 3e periode en krijgt sc Emmeloord nog een herkansing om iets van dti seizoen te maken.
Er wacht dan weer een nieuwe uitdaging als op 23 Februari de nummer 5 Asser Boys in Emmeloord op bezoek komen.
De wedstrijd sc Emmeloord - Asser Boys begint om 14:00 uur en de voorbeschouwing volgt later aan het eind van de week.