Verslag sc Emmeloord - Asser Boys

sc Emmeloord - Asser Boys 3 - 0 ( 0 - 0 )

De 3e klasser sc Emmeloord is op een overtuigende wijze aan de 3e periode begonnen door thuis met 3 - 0 van de Asser Boys te winnen.
Er was weer veel te beleven op sportpark Ervenbos waar de Emmeloorders een teamprestatie van formaat hebben neergezet.
Een ontketend sc Emmeloord gooide alle schroom van zich af en tracteerde het trouwe thuispubliek op een hartverwarmende wedstrijd met veel vuur, passie, emotie, strijd en inzet.

Bij sc Emmeloord stond verdediger Wouter vd Velde na blessureleed weer in de basis.
Meteen vanaf de aftrap liet sc Emmeloord verzorgd voetbal zien en creeerde men een veldoverwicht.
De thuisploeg speelde fel, fanatiek en kort op de bal waardoor de Assenaren helemaal werden teruggedrongen.
Tot aan de 30e minuut had sc Emmeloord het meeste balbezit, maar ging men uiterst slordig met de kansen om.
In de 10e minuut moest middenvelder Sven Goos het veld geblesseerd verlaten en speelde sc Emmeloord enige tijd met 10 man totdat Ronald Kleiker warm genoeg was om Sven Goos te vervangen.
In deze fase had Sander Heimens de Emmeloorders op voorsprong moeten zetten, nadat hij door Gerke Schaap op avontuur werd gestuurd.
Op volle snelheid stormde Sander Heimens op het Assense doel af waar hij iets te lang treuzelde en door doelman Mark Veldkamp werd onderschept.
De Emmeloorders lieten de bal goed rondgaan en speelden met veel pressie naar voren toe.
Op de flanken wisselden Gerke Schaap en Sander Heimens heel slim telkens van positie waardoor de tegenstander hier geen grip op kon krijgen.
In de 15e minuut lieten Sander Heimens en Gerke Schaap een mooi technisch hoogstandje zien waarbij vooral het hakballetje van Gerke Schaap op Sander Heimens een lust voor het oog was, maar de daaropvolgende corner leverde niets op.
Tussendoor werd een buitenspeldoelpunt van Gerke Schaap afgekeurd.
Even later was Sander Heimens met een snelle rush iedereen te snel af om vervolgens een mooie voorzet op Adri Nugter te geven maar met kunst en vliegwerk werd de inzet van Adri Nugter tot corner verwerkt.
Deze corner genomen door Gokhan Pala werd door Wouter vd Velde overgekopt. Tot dit moment waren de Emmeloorders oppermachtig, maar plotseling sloop er concentratieverlies in de ploeg.

In de 32e minuut lieten de Assenaren zich voor het eerst voorin zien, maar dit leverde binnen een minuut 2 grote kansen op voor de Asser Boys.
Op de rechterflank gaf Mark Modderman een perfecte voorzet richting de 2e paal op Bas Geertsma, maar doelman Stefan vd Werff kon diens inzet op het nippertje tot corner verwerken.
Deze corner werd kort genomen en gevaarlijk voor het Emmeloordse doel gebracht waar Bas Geertsma met een kopbal probeerde te scoren, maar deze kopbal verdween over het doel.
Uit de directe tegenstoot glipte Adri Nugter door de Assense verdediging waar hij ternauwernood kon worden afgestopt.
In de 38e minuut lag Sander Heimens op volle snelheid om vervolgens Adri Nugter te lanceren, maar diens inzet ging rakelings naast het doel.
Pogingen van Gerke Schaap en Harm van Wieren leverden niets op.
Met een 0 - 0 stand ging iedereen aan de thee.

In de rust waren er tevreden gezichten in de kantine omdat sc Emmeloord een goede indruk op iedereen maakte.
Trainer Jan Boxum bracht zijn joker in wat achteraf een gouden greep bleek te zijn. De oude sluwe vos Dennis Lanters mocht zijn opwachting maken en kwam Adri Nugter vervangen.
Met een enorme poeier op de lat gaf Dennis Lanters onmiddelijk zijn visitekaartje af, maar helaas werd de rebound van Ronald Kleikers wegens buitenspel afgefloten.
In deze fase zochten de Emmeloorders spontaan de aanval en werden de Asser Boys op eigen helft teruggedrongen en vastgezet.
Een mooie snelle actie van Dennis Lanters had een beter lot verdiend, maar diens voorzet was niet aan Sander Heimens besteed.
Even later lieten technicus Gerke Schaap en de goedspelende Ronald Kleiker een mooie aanval zien, maar de Assenaren konden op tijd ingrijpen. Een ziedend schot van Dennis Lanters zeilde rakelings naast.
In de 60e minuut glipte Sander Heimens door de Assense verdediging en wist hij de doelman te omspelen, maar zijn poging werd ternauwernood onschadelijk gemaakt.

Gaandeweg de 2e helft probeerden de Asser Boys onder de druk uit te komen, maar deze speldenprikjes leverden geen grote kansen op.
Doelman Stefan vd Werff reageerde heel attent op een te zachte terugspeelbal en bracht redding op een inzet van Randy Victory, maar verder dan een paar afzwaaiers kwamen de gasten niet.

In de 66e minuut kwamen de Emmeloorders op een verlossende 1 - 0 voorsprong toen Ronald Kleiker met een slimme actie die sluwe oude vos in stelling wist te brengen.
Met een slepende loopactie stormde Dennis Lanters op het doel af om vervolgens ijskoud en koelbloedig de 1 - 0 tegen de touwen te schieten.
Deze voorsprong werkte bevrijdend voor het getergde team.
Een buitenspeldoelpunt van Dennis Lanters werd afgekeurd, maar sc Emmeloord voerde de druk op waardoor de 2 - 0 niet meer kon uitblijven.
In de 82e minuut bewees Dennis Lanters opnieuw zijn waarde voor dit team door een perfecte voorzet richting de 2e paal op Ronald Kleikers te geven. De afronding van Ronald Kleikers was een lust voor het oog en bracht het publiek op de banken.
Tussendoor bleef Emmeloord verdediger Denny vd Zee even dizzy op het veld liggen, maar gelukkig viel het allemaal mee.
In een hectische slotfase was er nog een laatste stuiptrekking van de Asser Boys te zien, maar de kopbal van Mark Modderman verdween naast het doel.
Beide teams moesten met 10 man verder nadat er nog 2 domme rode kaarten vielen. Met name de rode kaart voor sc Emmeloord speler Laurens Rasing was totaal onnodig bij een 2 - 0 voorsprong.

De architect van het team Gokhan Pala kreeg een publiekswissel waarna Guido Vissers zijn kunsten mocht laten zien.
In de 88e minuut kreeg die sluwe oude vos het weer op zijn heupen door met een subtiel steekballetje Sander Heimens op avontuur te sturen.
Helaas wist Sander Heimens niet te profiteren, maar in de rebound schoot invaller Guido Vissers verpletterend raak voor de 3 - 0 eindstand.

Het Emmeloordse team verdiend een groot compliment voor het vertoonde spel.
De technische staf verdiend een compliment hoe men het team weer scherp en op de rails heeft kunnen krijgen.

De speaker noemde die sluwe oude vos Dennis Lanters als de man off the match, maar in de Emmeloordse verdediging speelde kilometervreter Wouter vd Velde een fantastische wedstrijd.

Volgende week is sc Emmeloord vrij, maar op zondag 09 Maart gaan de Polderbewoners op bezoek bij Read Swart in Friesland.

Stefan vd Werff, Denny vd Zee, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Wouter vd Velde, Sven Goos ( Ronald Kleikers ), Sander Heimens, Laurens Rasing, Gerke Schaap, Gokhan Pala ( Guido Vissers ) & Adri Nugter ( Dennis Lanters )
Rode kaart: Laurens Rasing
Trainer: Jan Boxum
Stafleden: Rob Nugter en Peter Post
Verzorgster: Monique Lanters
Grensrechter: Herman Vos.