Verslag sc Emmeloord 2 - SWZ Sneek 2

sc Emmeloord 2  -  SWZ Sneek 2    5  -  1   (  3  -  0  )

Het tweede elftal van sc Emmeloord heeft eindelijk na drie wedstrijden zijn eerste overwinning in de reserve hoofdklasse noord te pakken.
De mannen van trainer Douwe Boomsma deden aan klantenbinding door in een aantrekkelijke wedstrijd met 5-1 van subtopper SWZ Sneek te winnen.
Door deze eerste driepunter zijn de astronauten met de blauwe spaceshuttle naar de achtste plek geklommen.
Er was een absolute hoofdrol weggelegd voor sluipschutter Danny de Graaf die met een onvervalste hattrick zijn visitekaartje afgaf, maar dit was typisch zo'n zondag dat alle puzzelstukjes op de goede plek vielen.

De opstelling van sc Emmeloord 2:
Tim Schaafsma, Leon Pater, Luuk Kappers, Justin vd Poel, Kenneth Olaer, Marcel Westerhof, Bilal Boundati, Wiebe Koopmans, Robin Elsinga, Rik Beekman ( 45e Laurens Rasing ) en Danny de Graaf ( 70e Mike Schuller ).
Wissels: Joris Vermaat, Laurens Rasing, Mike Schuller en doelman Niels Boomsma.
Geblesseerd/afw: Denny vd Zee, Koen Boneschansker, Norman vd Plas, Roy Pettinga en Niels van Gerner.
Trainer: Douwe Boomsma
Teammanagers: Duco Pater en Edwin Berende
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende

De sterke openingsfase!
Het zonnetje stond strak aan de hemel toen beide teams aan de aftrap verschenen en de eerste supporters hun plekje op de tribune hadden ingenomen.
De blauwe astronauten hadden hun eerste twee wedstrijden verloren en gingen vol goede moed op zoek naar een snelle voorsprong.
Met vloeiende aanvalsgolven werden de Sneekers op eigen helft vastgezet en teruggedrongen,maat tot de 15e minuut deden zich geen grote kansen voor.
Vanuit de tweede lijn vuurden Robin Elsinga, Danny de Graaf en Bilal Boundati enkele afstandsschoten af die allemaal naast het doel gingen.
Op het middenveld probeerden Marcel Westerhof, Wiebe Koopmans en Bilal Boundati de juiste openingen naar de frontlinie te vinden waar Danny de Graaf, Robin Elsinga en Rik Beekman constant in beweging waren.
Het blauwe team speelde onbevangen en frivool volop de aanval waarbij de geest uit de fles kwam bij de magier Bilal Alaadin Boundati en er blauwe rook kwam uit de Blonde Torpedo Rik Beekman.

De ban gebroken door een onvervalste hattrick van Danny de Graaf!
In de 15e minuut werd uit een vrije trap van Tovenaar Wiebe Koopmans de ban dan eindelijk gebroken toen de acrobatische vliegende koelkast Danny de Graaf boven iedereen uittornde om vervolgens met een rake diagonale kopbal de score te openen.
Deze bevrijdende 1-0 voorsprong gaf het team vleugels en een enorme energieboost.
Het was niet aan SWZ Sneek te zien dat het team op een vierde plek stond want de Friesen kwamen er amper uit en moesten alle zeilen bijzetten.
Nadat Robin Elsinga en Rik Beekman de Friese doelman op hun weg vonden daalde de temperatuur tot onder het vriespunt op De Ervenbos toen de acrobatische vliegende koelkast weer mee naar voren ging.
Een indraaiende corner werd bij de tweede paal keurig door de breaker Marcello Bambino Westerhof teruggekopt op de inkomende vliegende koelkast Danny de Graaf die met een duikkopbal toesloeg voor de 2-0 voorsprong voor sc Emmeloord in de 25e minuut.
Hiermee was de koek nog niet op want op aangeven van de blonde batavier Robin Elsinga scoorde striker Danny de Graaf in de 30e minuut zijn onvervalste hattrick en stond het 3-0 voor de blauwe astronauten.

Kleine plaagstootjes en speldenprikjes van SWZ Sneek!
Pas in de 35e minuut verschenen de Friesen voor het eerst voor het blauwe doel waar de blue grizzly beer Tim Schaafsma slechts drie keer in actie hoefde te komen.
Vlak voor rust deed zich de eerste mogelijkheid voor SWZ Sneek voor, maar doelman Tim Schaafsma bracht redding op een harde kopbal.
Met een riante 3-0 voorsprong gingen we rusten.

Doordat de blonde torpedo Rik Beekman moest aansluiten bij het eerste werd de blauwe chinees Laurens Fu Yong Hai Rasing klaargestoomd voor de tweede helft.
In de tweede helft probeerde SWZ Sneek uit alle macht terug te komen en kregen de Friesen direct na rust een goede mogelijkheid, maar wederom stond doelman Tim Schaafsma op de goede plek.
Na verloop van tijd ging het Friese offensief liggen en namen de polderboys weer het heft in handen.
Onder aanvoering van Blue Bandito Justin vd Poel, Filipinoboy Kenneth Olaer, Maestro Leonardo Da Vinci Pater en Lucky Luke Kappers hielden de blauwen de linies hermetisch gesloten.
In de 70e minuut zweefde de acrobatische koelkast weer boven de Ervenbos toen Danny de Graaf met een magnifieke steekbal Robin Elsinga in stelling bracht.
De blonde batavier vuurde een venijnig schot op het Friese doel af die met de nodige moeite onschadelijk werd gemaakt.

Een publiekswissel voor de zwevende koelkast Danny de Graaf!
In de 75e minuut ging Danny de Graaf onder luid applaus van het veld af waarna Mike Tatort Schuller hem met zijn vuurwerkarsenaal kwam vervangen.
Terwijl Mike Schuller zijn vuurpijlen en mortierbommen wilde afvuren scoorde SWZ Sneek met een merkwaardige afstandsschot in de 80e minuut plotseling tegen.
Een afstandsschot ketste via de paal terug in het veld en belandde via de rug van grizzly beer doelman Tim Schaafsma alsnog in het doel voor de 3-1 aansluitingstreffer.
Er waren nog een paar stuiptrekkingen van SWZ Sneek te zien, maar het slotakkoord was voor sc Emmeloord.

Het slotakkoord met een indrukwekkende vuurwerkshow!
De Sneekers moesten nu risico's nemen waardoor sc Emmeloord in de snelle counter veel ruimte kreeg.
Invaller Mike Tatort Schuller keek nog eens in zijn vuurwerkarsenaal om daarna met duizendknallers en mortiergranaten toe te slaan.
In de 88e minuut lanceerde Mike Schuller met een listige duizendknaller de blonde batavier Robin Elsinga die op zijn beurt de bal snoeihard tegen de touwen joeg voor de 4-1 voorsprong voor sc Emmeloord.
Hiermee was het nog niet gedaan want ook de tovenaar Wiebe Koopmans deed nog een duit in het zakje.
Met een prachtige rebound afstandsschot scoorde Wiebe Koopmans in de 90e minuut ook nog de 5-1 voor sc Emmeloord.
Door deze ruime 5-1 overwinning heeft de blauwe spaceshuttle  zijn eerste overwinning in de reserve hoofdklasse behaald.
Na afloop waren er eindelijk weer lachende en tevreden gezichten te zien bij de blauwe astronauten waar Douwe Boomsma, Duco Pater en Edwin Berende heel trots een biertje konden nemen.
Man of the match: Blue striker Danny de Graaf.

Volgende week speelt het tweede team opnieuw een thuiswedstrijd  en dan is Germanicus uit Coevorden de tegenstander.
Deze wedstrijd begint dan om 11:00 uur op sportpark De Ervenbos en volgt er wederom een uitgebreid wedstrijdverslag!