Verslag sc Emmeloord 2 - GRC Groningen 2

sc Emmeloord 2  -  GRC Groningen 2   0  -  0

Het tweede elftal van sc Emmeloord weet zich geen raad met een handvol opgelegde kansen en blijft tegen laagvlieger GRC Groningen op een doelpuntloos 0 - 0 gelijkspel steken.
Ondanks dit teleurstellende gelijkspel staan de blauwen met acht punten uit zes wedstrijden nog altijd keurig in de middenmoot van de reserve hoofdklasse.
Toen de blauwe astronauten vorige week bij titelverdediger Be Quick Groningen totaal onverwachts een punt meenamen ging de vlag in top, werd de polonaise ingezet en de blauwe loper uitgerold op De Ervenbos.
Iedereen verwachtte een simpele en eenvoudige overwinning tegen laagvlieger GRC Groningen, maar ondanks een enorm veldoverwicht en een handvol kansen stelden de blauwe astronauten vandaag teleur.
Het team vocht als een eenzame Don Quichotte tegen de bierkaai en had moeite om het spel te maken en de kansen te benutten.

De opstelling van sc Emmeloord 2:
Tim Schaafsma, Leon Pater, Justin van der Poel, Luuk Kappers, Normen van der Plas, Kenneth Olaer ( 65e Mike Schuller ), Joris Vermaat ( 70e Niels van Gerner ), Marcel Westerhof, Laurens Rasing, Wiebe Koopmans en Hans Langedijk ( 45e Danny de Graaf ).
Wissels: Niels van Gerner, Danny de Graaf, Mike Schuller en doelman Niels Boomsma.
Geblesseerd: Koen Boneschansker, Robin Elsinga, Bilal Boundati en Denny van der Zee.
Trainer: Douwe Boomsma
Teammanagers: Duco Pater en Edwin Berende
Assistent scheidsrechter: Edwin Berende.

Een eentonige eerste helft!
Meteen vanaf de aftrap creeerden de polderboys een enorm veldoverwicht, maar de blauwen speelden slordig en te gehaast.
In de 8e minuut kwamen de Groningers er gevaarlijk uit en moest doelman Tim Schaafsma alles uit de kast halen om een venijnig schot tot hoekschop te verwerken.
De Emmeloorders probeerden vanuit de tweede lijn gevaar te creeeren maar schoten van Laurens Rasing, Marcel Westerhof en Wiebe Koopmans werden geblokt en weggewerkt.
Het trouwe publiek moest tot de 20e minuut wachten totdat de eerste echte grote kans zich voordeed voor de Emmeloorders.
Met een mooie steekbal werd Marcel Westerhof de diepte ingestuurd, maar oog in oog met de Groningse doelman vergat Marcello de trekker over te halen en bracht deze doelman fraai redding.
Even later ranselde de doelman van GRC een gigantische uithaal van Laurens Rasing uit zijn doel en vonden ook Hans Langedijk en Wiebe Koopmans de doelman van GRC op hun weg.
Vanuit de defensie probeerden Justin van der Poel, Luuk Kappers, Leon Pater en Normen van der Plas de linies te overbruggen door de aansluiting met Laurens Rasing, Joris Vermaat en Marcel Westerhof te zoeken.

Nonchalant en gemakzuchtig!
De Emmeloorders hanteerden een te laag tempo en oogden nonchalant in de passing waardoor ook GRC Groningen enkele plaagstootjes konden uitdelen.
Nadat twee vrije trappen naast het doel gingen moest doelman Tim Schaafsma in actie komen om de spits van GRC van het scoren te houden.
Gaandeweg namen de Emmeloorders het initiatief weer over, maar moesten de blauwen constant op hun hoede zijn bij de uitbraken en gevaarlijke counters van de Groningers.

De staart van de eerste helft!
Vlak voor rust belegerden de Emmeloorders het Groningse doel en hing het openingsdoelpunt in de lucht toen Wiebe Koopmans het op zijn heupen kreeg.
De tovenaar zorgde met zijn onberekenbare acties en kiezelharde pegels voor een constante dreiging.
Na een vloeiende en vlotlopende aanval tussen Kenneth Olaer en Hans Langedijk werd Wiebe Koopmans op zijn wenken bediend, maar zijn tegendraadse schuiver zeilde rakelings voorlangs.
De aanvallers van sc Emmeloord verschenen dreigend voor het Groningse doel, maar gingen veel te vaak voor eigen succes en zagen hierbij hun medespelers over het hoofd.
Bij een gevaarlijke tegenstoot van GRC stond de verdediging van sc Emmeloord enorm te klungelen waardoor er aan de noodrem werd getrokken en de Groningers een vrije trap kregen te nemen.
Deze vrije trap leverde niets op en werd hoog over geschoten, maar de rapen waren nu gaar bij trainer Douwe Boomsma.

De stoicijnse blik van Trainer Douwe Boomsma!
Met een donkere stoicijnse blik stond Trainer Douwe Boomsma bedenkelijk voor zich uit te staren want het team riep de problemen nu over zichzelf af en oogde gemakzuchtig.
Direct na het rustsignaal spoedde trainer Douwe Boomsma zich met flinke looppas richting de kleedkamer waar het laatste woord nog niet was gesproken.

Kansenfestival in een levendige tweede helft!
In de rust bleef Hans Langedijk achter in de kleedkamer omdat de airforce later moest aansluiten bij het eerste elftal en kwam de vliegende koelkast Danny de Graaf hem vervangen.
De gehele tweede helft was het een eenrichtingsverkeer richting het Groningse doel waarbij sc Emmeloord enkele grote kansen kreeg.
De doelman van GRC Groningen had nu enorm veel te doen en hield zijn team met enkele fraaie reddingen overeind.
Met name Wiebe Koopmans en Marcel Westerhof werden door deze doelman gestuit waarna GRC ook nog een goede mogelijkheid kreeg.
Een listige boogbal werd stijlvol door de blauwe Grizzlybeer Tim Schaafsma onschadelijk gemaakt.

Het gevecht van Don Quichotte tegen de bierkaai!
In de 55e minuut leken de polderboys dan eindelijk op voorsprong te komen toen de doelman van GRC een hard venijnig schot van Marcel Westerhof niet onder controle kreeg en in de rebound Kenneth Olaer leek af te drukken, maar tot ieders ontzetting spatte diens inzet tegen  de lat uiteen.
Even later werden schoten van Danny de Graaf, Wiebe Koopmans en Marcel Westerhof ternauwernood onschadelijk gemaakt waarna Mike Tatort Schuller met zijn vuurwerkarsenaal werd ingezet.
Een speler van GRC Groningen moest ondertussen met een zware blessure worden afgevoerd waarna de polderboys weer ten aanval trokken.

Voor open doel onderkant lat!
Iedereen zat vol verwachting op het vuurwerkspektakel van Mike Tatort Schuller te wachten en leken in de 80e minuut waar voor hun geld te krijgen.
Het was tovenaar Wiebe Koopmans die iedereen te snel af was en de perfecte voorzet op maat richting Mike Schuller gaf.
De doelman van GRC was helemaal uit balans waarna Mike Schuller voor open doel vergat om het dynamiet af te steken en tot ieders afgrijzen keihard onderkant lat trof.
In de rebound wist niemand te profiteren en werd er nog een inzet van Danny de Graaf van de doellijn gehaald.
Het regende in deze fase kansen, maar het vizier stond niet op scherp.

Bladblazers en Olde Wieven!
Langs de lijn gingen de blauwe supporters behoorlijk tekeer en was er een hoofdrol weggelegd voor de clubmascotte Albert Jan die met zijn bladblazers en olde wieven de gemoederen bezig hield.
Ondertussen gingen de astronauten weer in de aanval en eiste vooral de tovenaar Wiebe Koopmans een hoofdrol voor zich op.
Een listig bekeken lobje van Wiebe ging rakelings over.
Met enkele vlammende schoten en kanonskogels nam Wiebe Koopmans de Groningse doelman onder vuur die telkens met enkele sierlijke reddingen zijn doel wist schoon te houden.
Het was om moedeloos van te worden want de bal wilde en mocht er deze wedstrijd gewoonweg niet in.
Na een paar fraaie reddingen van de Groningse doelman brak er nog een angstige slotfase aan voor de polderboys.

Een angstige slotfase!
De uiterst fanatiek en gedreven trainer van GRC Groningen liet zich nu regelmatig horen en warempel kregen de Groningers in de laatste minuten totaal tegen de verhouding in nog twee goede mogelijkheden om de winst mee te nemen.
De polderboys kwamen twee keer met de schrik vrij omdat doelman Tim Schaafsma wel bij de les was en redding bracht.
Bij sc Emmeloord was nu ook Danny de Graaf met een voetblessure uitgevallen.
Na afloop stond trainer Douwe Boomsma beteuterd en teleurgesteld voor zich uit te kijken want hij was met deze wedstrijd weer een paar jaartjes ouder geworden.
Eindstand: 0 - 0.

Volgende week zijn de astronauten vrij en op zondag 19 november wacht de volgende loodzware uitwedstrijd bij vv Hoogeveen 2.
Man of the match bij sc Emmeloord is een speler die constant voor gevaar en dreiging zorgde en zijn kiezelharde schoten telkens zag worden gekeerd.
Man of the match bij sc Emmeloord: Wiebe Koopmans
Man of the match bij GRC Groningen: de doelman!