Verslag sc Emmeloord - vv Lemelerveld

sc Emmeloord - vv Lemelerveld   3 - 2  ( 1 - 2 )

In een meeslepende wedstrijd tussen hoop en vrees heeft sc Emmeloord met 3 - 2 van Lemelerveld gewonnen.
Na de ruime nederlaag van vorige week stonden de koppies gespannen en droop de adrenaline van de gezichten af bij de blauwe tornado's.
In de eerste helft worstelde het team vooral tegen zichzelf en kwam de vormcrisis telkens weer bovendrijven.
Na een prachtige openingstreffer van Jeroen Sipma volgde met een gigantische blunder de onthutsende gelijkmaker waarna de blauwen door een spijkerharde kopbal met een 1 - 2 achterstand gingen rusten.
Er dreigde een extra straftraining in het vrije weekend, maar in een hartverwarmende tweede helft knokten de blauwen zich ondanks vier gele kaarten over de vormcrisis heen en werd deze wedstrijd met passie en strijd met 3 - 2 gewonnen.
Een voetbalverhaal over Tappo Spaventoso Paletti Pala, El Capo Mart Matthijssen en de dubbelrol van Le Forbici Jeroen Sipma.

De opstelling van sc Emmeloord:
Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Wouter Spit ( 65e Guido Vissers ), Rick Sliep, Jeroen Sipma, Mart Matthijssen, Rik Beekman, Emiel de Vries ( 72e Hans Langedijk ) en Gerke Schaap ( 45e Bastian Tabak ).
Wissels: Doelman Niels Boomsma, Guido Vissers, Hans Langedijk, Bastian Tabak en Mark Staal.
Geblesseerd/afw: Wiebe Koopmans, Maarten Ebbers en Robin Elsinga.
Gele kaarten: Rick Sliep, Harm van Wieren, Emiel de Vries en Jeroen Sipma.
Trainers: Arnold Roossien, Jan Arjen Kooi en Dennis Lanters.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos.
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De opstelling van vv Lemelerveld:
Rik Ramaker, Roy Hauptmeijer, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Jorn Brummelenbos ( 80e Jeroen Exel ), Robin Morrenhof, Wesley Vlierman, Ian Nijenkamp, Job Heerink, Jordy Lugtenberg en Mathhias Reimink ( 65e Stijn Kogelmans ).
Wissels: Jeroen Exel, Stijn Kogelmans, Rutger Kuttschruitter en Doelman Kevin Brouwer.
Gele kaart: Jorn Brummelenbos.
Trainer: Richard Smit
Overige staf: Sander Boerkmap en Frans Kogelman.
Verzorger: Jarno Doosje.
Assistent scheidsrechter: Dhr. M. Westemeijer

De scheidsrechter: Dhr. W. Stel uit Leeuwarden.
Toeschouwers: 150

Het gevecht tegen de vormcrisis!
De trainer kon vandaag geen beroep doen op Maarten Ebbers, maar daartegenover mochten Remco Jonkman en Rik Beekman weer hun opwachting in de basis maken.
Het getergde blauwe team kon moeilijk op gang komen en worstelde vooral met en tegen zichzelf.
De balcirculatie oogde stroef, moeizaam en slordig bij de polderboys.
Bij vv Lemelerveld zorgden Roy Hauptmeijer en Wesley Vlierman voor een constante dreiging over de rechterflank.
Meteen vanaf de aftrap draaide de turbo op volle toeren bij mister blue sky Remco Jonkman die alle zeilen moest bijzetten om de aanvalsgolven van Lemelerveld af te stoppen.
Pas in de tiende minuut lieten de polderboys zich voor het eerst voorin zien toen een voorzet van Rik Beekman op Emiel de Vries ternauwernood werd onderschept en de afvallende bal door Wouter Spit werd naastgeschoten.
De mooiste kans voor sc Emmeloord deed zich in de 15e minuut voor toen Rik Beekman de el marcatore azurro Emiel de Vries in stelling bracht, maar de kiezelharde uithaal van Emiel de Vries zeilde rakelings naast.

Teveel ruimte tussen de linies!
In deze beginfase waren het vooral de gasten uit Lemelerveld die het beste van het spel hadden en gevaarlijke plaagstootjes uitdeelden.
Tot twee keer moest Emmeloord doelman Ruben Doorn optreden om gevaarlijke schoten van Job Heerink en Matthias Reimink onschadelijk te maken.
Onder aanvoering van het blauwe opperhoofd Harm van Wieren en Tappo Paletti Gokhan Pala moest de verdediging diep gaan om de organisatie overeind te houden.
Vanuit een klutssituatie kreeg Lemeler Wesley Vlierman een grote kans, maar met een uitstekende reflex bracht de panter Ruben Doorn redding.
In de 20e minuut kwamen de polderboys met de schrik vrij toen een listig boogballetje van Job Heerink rakelings over het doel ging.
Het middenveld haperde bij sc Emmeloord waar El Capo Mart Matthijssen en The Beast Rick Sliep volop aan de bak moesten om de linies te dichten.

De voorsprong voor sc Emmeloord!
Tot de 35e minuut waren de kansen zeer schaars geweest en worstelden de Emmeloorders vooral tegen en met zichzelf.
Plotseling werd de blonde torpedo Siluro Biondo Rik Beekman gelanceert en de diepte ingestuurd.
Op volle snelheid haalde Rik Beekman fraai de achterlijn om vervolgens de perfecte voorzet op Jeroen Sipma af te leveren.
Met een bekeken schuiver strak in de hoek scoorde de schaar Le Forbici Jeroen Sipma de verlossende 1 - 0 voor sc Emmeloord.

Van held tot schlemiel!
Direct na de aftrap trokken de Lemelers weer ten aanval en wist doelman Ruben Doorn eentweetje tussen Job Heerink en Matthias Reimink te onderscheppen. Toen hij de bal weer snel in het spel bracht stonden de Emmeloorders enorm te klungelen.
In de 37e minuut voltrok zich een metamorfose en veranderde de held Jeroen Sipma in de schlemiel toen hij pardoes de bal verkeerd dwars door het centrum terugspeelde op doelman Ruben Doorn.
Het was Lemeler aanvaller Job Heerink die attent reageerde en ook de grabbelende panter Ruben Doorn kansloos liet voor de onthutsende en totaal onnodige 1 - 1 gelijkmaker.

De achterstand!
Meteen vanaf de aftrap zochten de polderboys weer de aanval waarbij Gerke Schaap een vrije trap kreeg te nemen, maar de doelman van Lemelerveld bracht redding.
Uit de directe tegenstoot scoorde Lemelerveld in de 41e minuut de 1 - 2 toen een voorzet vanaf links voor het doel werd gebracht en keihard door Jasper Gerritzen tegen de touwen werd gekopt voor de 1 - 2 voorsprong voor de oranje witten.
De gezichten stonden op onweer bij sc Emmeloord en iedereen ging alvast schuilen in de kantine.
Nadat alle deuren en ramen hermetisch waren afgesloten en geblindeerd kon trainer Arnold Roossien aan zijn donderspeech beginnen.

Een emotioneel betoog in de rust!
De trainer hield een emotioneel en uitvoerig betoog in de rust waar hij het team het belang van deze wedstrijd duidelijk maakte.
Op een indringende wijze probeerde trainer Arnold Roossien deze onzichtbare vormcrisis te doorbreken en gaf hij het team aanwijzingen en adviezen om het tij te keren.
De spelers keken elkaar vol vertwijfeling aan want niemand zat in het vrije weekend op een extra straftraining te wachten.
Met het advies om meer strijd, energie en inzet te brengen keek de trainer zijn spelers diep in de ogen en verliet hij de kleedkamer.
Bij sc Emmeloord kwam nu The Magic Box Bastian Tabak alias Scatola Magica voor Blue Sheep Gerke Schaap in het team.

Een hartverwarmende tweede helft!
Ondanks dat het voetbal niet altijd goed was werden nu de mouwen opgestroopt bij sc Emmeloord en werd er intens gestreden.
De speech in de rust had het team een enorme boost gegeven en er wordt nu voor elke millimeter geknokt om terug te komen.
In de beginfase van de tweede helft waren de eerste kansjes nog voor Lemelerveld.
Na een snelle actie van Wesley Vlierman zeilde het schot van Jordy Lugtenberg rakelings naast het Emmeloordse doel.
In de 52e minuut kwamen de polderboys opnieuw met de schrik vrij toen een kopbal van Matthias Reimink rakelings naast ging.

De bevrijdende gelijkmaker!
Bij sc Emmeloord was iedereen nu ervan doordrongen dat er meer strijd moest worden geleverd.
Dit ging wel gepaard met vier gele kaarten, maar zorgden ook voor de grote ommekeer en de kanteling van deze wedstrijd.
Gaandeweg keerde de rust en het vertrouwen terug bij sc Emmeloord waarbij vooral het blauwe opperhoofd Harm van Wieren regelmatig mee naar voren ging.
In de 60e minuut zorgde Tappo Paletti Gokhan Pala met een schitterende actie dat de bal precies op het hoofd kwam van Harm van Wieren.
Met een uiterste precisie legde Harm van Wieren de bal panklaar op de inkomende Jeroen Sipma die nog iets had goed te maken.
De manier hoe Jeroen Sipma al zijn gram in dit schot legde en deze snoeihard onhoudbaar en hoog tegen de touwen joeg was veelzeggend en betekende de 2 - 2 gelijkmaker.

Een ontketende blauwe tornado!
Trainer Arnold Roossien deed nog wat omzettingen en aanpassingen en bracht met Guido Guidetti Vissers en airforce Hans Langedijk voor Emiel de Vries en Wouter Spit nieuwe frisse impulsen in het team.
De Marcatore en Bananarama hadden nu hun werk erop zitten en zagen een ontketende blauwe tornado losbarsten boven De Ervenbos.

Het winnende doelpunt!
De invallers Guido Vissers en Hans Langedijk kenden een goede sterke invalbeurt en brachten het team extra power.
Na een snelle eentwee tussen Guido Vissers en Rik Beekman zag de blonde torpedo zijn inzet in het zijnet uiteen spatten.
Uit de snelle counter probeerde vv Lemelerveld er nog uit te komen waarbij invaller Stijn Kogelman doelman Ruben Doorn op zijn weg vond.
In de 82e minuut viel het winnende doelpunt aan de andere kant toen The Magic Box scatole magica Bastian Tabak een mooie voorzet gaf op Hans Langedijk die de bal heel fraai op zijn pantoffel nam.
De doelman van Lemelerveld had geen schijn van kans en was volsterkt kansloos op deze harde inzet van Hans Langedijk wat de 3 - 2 voorsprong voor sc Emmeloord betekende.

Een bloedstollende slotfase!
In een hectische en superspannende slotfase probeerde vv Lemelerveld uit alle macht terug te komen en waren er nog twee hachelijke momenten voor het Emmeloordse doel te zien.
Met hangen en wurgen hielden de polderboys stand waarna in de absolute slotfase ook sc Emmeloord nog twee goede kansen kreeg.
Een schitterende aanval over vele schijven via Guido Vissers, Bastian Tabak en Rik Beekman had een beter lot verdiend, maar Rik Beekman had zijn torpedo niet op scherp staan waarna ook airforce Hans Langedijk niet wist te scoren.
Bij het laatste fluitsignaal volgde er een totale ontlading in het blauwe kamp want het getergde team had deze opsteker even nodig.
Het gehele team verdiend een groot compliment, maar de spelers die toch even extra moeten worden genoemd zijn het blauwe opperhoofd Harm van Wieren, mister blue Sky Remco Jonkman, El Capo Mart Matthijssen, Tappo Paletti Gokhan Pala en natuurlijk de schaar Le Forbici Jeroen Sipma.
Man of the match bij sc Emmeloord: Jeroen Sipma.
Man of the match bij Lemelerveld: Jordy Lugtenberg.
Eindstand: 3 - 2.

Volgende week is er geen straftraining en zijn de blauwen vrij.
Op zondagmiddag 19 november speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij sc Stadskanaal.