Verslag sc Emmeloord - vv Raptim

sc Emmeloord  -  vv Raptim  5 - 1  (  2 - 1 )

In een aantrekkelijke en spectaculaire wedstrijd heeft sc Emmeloord met een ruime 5-1 overwinning op vv Raptim zijn eerste overwinning van dit seizoen behaald.
Er hing een lange tijd een heldere regenboog boven de Ervenbos waar de polderboys een dramatische valse start kenden.
In het eerste half uur hielden beide teams elkaar goed in evenwicht waarna het duel kantelde en de blauwe tornado helemaal los ging.
Een voetbalverhaal over wedstrijdspanning, adrenaline,  wonderschone doelpunten en het potje met goud onderaan de regenboog.

Ruben Doorn, Maarten Ebbers, Harm van Wieren, Gokhan Pala, Wouter Spit, Rick Sliep, Jeroen Sipma ( 75e Wiebe Koopmans ), Mart Matthijssen, Bastian Tabak, Gerke Schaap ( 70e Guido Vissers ) en Emiel de Vries ( 75e Robin Elsinga ).
Wissels: Doelman Tim Schaafsma, Wiebe Koopmans, Guido Vissers en Robin Elsinga.
Geblesseerd/Afw: Remco Jonkman, Hans Langedijk, Rik Beekman en Mark Staal.
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters en Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman en Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos.

De opstelling van vv Raptim Coevorden:
Sander Bunskoek, Marnix Leferink, Patrick Vos, Laurens Meppelink, Kay Ambergen, Stan Meppelink, Ruben Hoving ( 70e Robert Mulder ), Niels Assen ( 45e Arnold Malkus ), Robin de Leeuw ( 70e Andres Sewuster ), Danny Bos en Lars Meppelink.
Wissels: Arnold Malkus, Robert Mulder, Andres Sewuster en Dennis Schiphorst.
Trainer: Henk Veenhof
Overige staf: Herno ter Bruggen en Jan Sewuster
Verzorger: Rob Zandkamp
Assistent scheidsrechter: Dhr. P Ekkelenkamp.

De scheidsrechter: Dhr J.Boerema uit Paterswolde
Toeschouwers: 200

Een dramatische valse start!
Vooraf stonden de gezichten gespannen en voelde je de adrenaline bij de spelers en stafleden van sc Emmeloord.
Het team had fanatiek getraind en verlangde nu naar de eerste overwinning.
Trainer Arnold Roossien kon deze wedstrijd niet over rechtsback Remco Jonkman beschikken, maar had met Wouter Spit een goed alternatief achter de hand.
De blauwen kwamen in de vierde minuut door een eigen doelpunt van Harm van Wieren op een 0-1 achterstand en kenden een dramatische valse start.
Hier ging een actie van de opkomende Raptim verdediger Marnix Leferink aan vooraf die de achterlijn wist te halen en met een verraderlijke voorzet zijn spits probeerde te bereiken.
Per ongeluk veranderde Emmeloord verdediger Harm van Wieren deze bal van richting die pardoes in eigen doel verdween voor de onverwachtse 0-1 achterstand.

Het ontketende antwoord van sc Emmeloord!
De blauwen trokken meteen ten aanval om deze achterstand ongedaan te maken, maar moesten constant op hun hoede zijn voor de gevaarlijke counters en tegenstoten van vv Raptim.
Na een snelle eentwee tussen Bastian Tabak en Rick Sliep zeilde het venijnige schot van Rick Sliep rakelings over.
In de 10e minuut spatte een kanonskogel van Bastian Tabak tegen de kruising uiteen waarna Jeroen Sipma en Mart Matthijssen dreigend voor het Raptim doel opdoken.
Even later stond Bastian Tabak in de baan van een schot van Jeroen Sipma die iedereen verrastte en vervolgens rakelings naast zeilde.
Mooie schoten van Emiel de Vries en Gerke Schaap werden met moeite tot corner verwerkt.

Gevaarlijke counters en tegenstoten van vv Raptim.
Ondanks het frivole en spontane aanvallende voetbal van sc Emmeloord kwamen ook de gasten uit Coevorden er gevaarlijk uit.
Tot tweemaal aan toe moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om de Raptim aanvallers Robin de Leeuw en Lars Meppelink te kunnen onderscheppen.
Een listige actie van Robin de Leeuw zeilde rakelings voorlangs waarna sc Emmeloord het initiatief overnam.

De bevrijdende gelijkmaker van Harm Aboe van Wieren!
In de 22e minuut kwam het opperhoofd Harm van Wieren weer mee naar voren want Aboe had nog iets goed te maken.
Eerder had Harm zeer onfortuinlijk met een eigen doelpunt Raptim in het zadel geholpen, maar deze keer maakte Harm van Wieren zijn foutje meer dan goed door de dikverdiende 1-1 gelijkmaker tegen de touwen te koppen.
Hier ging een corner van Gerke Schaap aan vooraf waarna Bastian Tabak de afvallende bal opnieuw hoog voor het doel bracht waar Harm van Wieren met een achterwaartse kopbal de doelman van Raptim wist te passeren voor de bevrijdende 1-1 gelijkmaker.

Een grote kans voor vv Raptim!
In de 23e minuut glipte de grillige Raptim aanvaller Robin de Leeuw razendsnel door de Emmeloordse verdediging, maar tot ieders opluchting schampte zijn schot bovenkant lat en kwam sc Emmeloord met de schrik vrij.
Kort hierop moest doelman Ruben Doorn weer in actie komen om een inzet van Raptim aanvaller Lars Meppelink onschadelijk te maken.
Tot aan de 30e minuut ging deze wedstrijd gelijk op met kansjes over en weer waarna de polderboys sterker en sterker werden.

Een slordige fase!
Bij sc Emmeloord doken Bastian Tabak, Emiel de Vries en Jeroen Sipma dreigend op voor het Raptim doel,maar stond het vizier nog niet op scherp.
In kansrijke situatie vergaten Bastian Tabak en Jeroen Sipma de trekker over te halen.
Trainer Arnold Roossien was er nog niet gerust op en liet zich nu regelmatig horen.
Het tempo lag te laag en de passing was in deze fase slordig en onzuiver.
Over de flanken kwamen Maarten Ebbers en Wouter Spit regelmatig gevaarlijk opzetten door met mooie voorzetten de frontlinie te bedienen, maar het leek niet te lukken waardoor vv Raptim gevaarlijk op de counter bleef loeren.

De totale ontlading bij El Marcatore Azurro!
Met de moed der wanhoop was Emiel de Vries op zoek naar een doelpunt om het spitsengevoel weer terug te krijgen.
Deze spits krijgt niet altijd de juiste aanvoer en lijkt meestal op een geisoleerd onbewoond eilandje te staan totdat de regenboog ineens heel fel aan de horizon begon te schijnen.
Op de tribune maakte iemand een opmerking over een potje met goud of in de 42e minuut was het schaap over de dam.
Het was good old Gerke Schaap die met een splijtende pass de El Marcatore Azurro vrij voor het doel wist te zetten.
Met een verwoestende uithaal hard en hoog tegen de touwen scoorde Emiel de Vries de 2-1 voor sc Emmeloord en was zijn persoonlijke ontlading compleet.
Dit was tevens de ruststand op een gezellig en uitgelaten Ervenbos.

Een spectaculaire tweede helft!
In de rust sprak trainer Arnold Roossien zijn manschappen bemoedigend toe en hamerde hij op de organisatie en scherpte.
Direct na rust waren de eerste twee kansjes voor vv Raptim, maar pogingen van Lars Meppelink en Robin de Leeuw gingen voorlangs en naast het doel.
Nadat Jeroen Sipma en Bastian Tabak de doelman van Raptim op hun weg vonden kwamen de blauwen in de 52e minuut op een verlossende 3-1 voorsprong.
Hier ging een prachtige aanval tussen Bastian Tabak en Emiel de Vries aan vooraf waarna de bal via Emiel de Vries bij Wouter Spit terecht kwam.
De Bananarama deed zijn naam alle eer aan door met een strakke schuiver de doelman van Raptim kansloos te laten voor de 3-1.
Even later zeilde een droge knal van Jeroen Sipma rakelings naast het doel waarna The Untouchable alle schroom van zich afgooide.
In de 62e minuut lanceerde Mart Matthijssen met een slimme steekbal de blonde pijl Jeroen Sipma die deze keer op volle snelheid de bal diagonaal keurig binnen schoof voor de 4-1 voor sc Emmeloord.
De doelman van Raptim moest hierna alles uit de kast halen om een duikkopbal van Emiel de Vries onschadelijk te maken en inzetten van Gerke Schaap en Jeroen Sipma te pareren.

De uitblinkers!
Bij sc Emmeloord stonden Gokhan Pala, Maarten Ebbers en Mart Matthijssen een goede pot te voetballen, maar vooral Rick Sliep en Wouter Spit staken er deze wedstrijd met kop en schouders bovenuit.
Vooraf lag The Blue Beast Rick Sliep nog met een betrokken gezicht bij de verzorgster op de pijnbank, maar deze imposante kilometervreter maakte deze wedstrijd veel indruk.
De opkomende back Bananarama Wouter Spit besloeg de hele rechterflank en speelde een ijzersterke wedstrijd.
Ondertussen waren bij sc Emmeloord nog Guido Vissers, Robin Elsinga en Wiebe Koopmans in de ploeg gekomen en waren er goede kansen om de score op te voeren.

Het slotakkoord!
Een kopbal van Jeroen Sipma werd vlak voor de doellijn weggehaald waarna Mart Matthijssen met een mooie pass The Magic Box Bastian Tabak op avontuur stuurde voor de 5-1 eindstand.
De manier hoe Bastian Tabak in de 82e minuut in alle rust heel koelbloedig en beheerst de doelman omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde was veelzeggend.
Een prachtig schot van invaller Wiebe Koopmans spatte nog uiteen tegen de kruising waarna ook invaller Robin Elsinga een goede kans liet liggen.
Onder luid applaus klonk het laatste fluitsignaal en konden de blauwe helden hun eerste overwinning vieren.
Het gehele team verdiend een groot compliment!
The man of the Match: Wouter Spit.

Volgende week speelt sc Emmeloord een uitwedstrijd bij VKW in Westerbork. De voorbeschouwing volgt later komende week.