Het verslag vv Heerde - sc Emmeloord

vv Heerde  -  sc Emmeloord   2-0  ( 1-0 )

Een flets, voorspelbaar en machteloos sc Emmeloord wordt in de counter keihard afgestraft en gaat op de Veluwe met 2-0 onderuit bij vv Heerde.
De beginfase zag er nog hoopvol en veelbelovend uit waarbij de blauwen zich regelmatig dreigend voorin lieten zien.
In de snelle omschakeling haperde het middenveld waardoor de Heerdenaren razendsnel naar hartelust konden counteren.
Het zat sc Emmeloord ook niet mee want diep in de tweede helft leek Jeroen Sipma te worden neergelegd in het geel zwarte strafschopgebied, maar net als vorige week kregen de blauwen geen strafschop.
Er hing een buitenspelluchtje aan het tweede Heerde doelpunt in de 90e minuut, maar toen was de strijd al gestreden!
Een voetbalverhaal over losse flodders en een statische voorhoede.

De opstelling van vv Heerde:
Jordy van Leeuwen, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof, Michael Wolf, Maarten Tuin, Elkjar Dijkgraaf, Costiaan Altenburg,  Mike Bronsink ( 80e Daan Niemeijer ), Stijn Rorije, Tristan Keijl ( 72e Nick Schurink ) & Raoul Weijenberg.
Gele kaart: Timo Olde Olthof
Wissels: Nick Schurink, Arne Sellies, Jelle van Huffelen & Daan Niemeijer.
Trainers: Bardy Verhoef & Erik Smit
Teammanager: Lars Rorije
Materialen: Gerhard Dijkgraaf & Gertwin Marskamp.
Verzorger: Wilbert Kruisweg
Assistent scheidsrechter: Jacob Pleiter

Ruben Doorn, Remco Jonkman, Harm van Wieren, Wouter Spit, Maarten Ebbers, Gokhan Pala ( 80e Robin Elsinga ), Jeroen Sipma, Mart Matthijssen, Gerke Schaap, Bastian Tabak ( 60e Rik Beekman ) & Emiel de Vries ( 70e Hans Langedijk ).
Wissels: Doelman Niels Boomsma, Robin Elsinga, Rik Beekman, Guido Vissers & Hans Langedijk.
Gele kaart: Wouter Spit
Trainers: Arnold Roossien, Dennis Lanters & Jan Arjen Kooi.
Teammanagers: Klaas Huisman & Herman Vos
Verzorgster: Arianne Bruin
Assistent scheidsrechter: Herman Vos
De scheidsrechter: Dhr. P. Smeenk uit Deventer
Toeschouwers: 200

Een hoopvol, dynamische en veelbelovende beginfase!
De thuisploeg liet meteen vanaf de aftrap zijn tanden zien toen Tristan Keijl, Stijn Rorije en Corstiaan Altenburg dreigend voor het Emmeloordse doel opdoken, maar het liep allemaal met een sisser af.
In deze levendige eerste helft golfde het spel op en neer waarbij beide teams kleine kansjes kregen.
In de tweede minuut spatte een venijnig schot van Gokhan Pala uiteen op de vuisten van Heerde doelman Jordy van Leeuwen waarna twee pogingen van Bastian Tabak ternauwernood werden onderschept.
In de 10e minuut glipte Bastian Tabak op volle snelheid door de geel zwarte defensie waarna Heerde doelman Jordy van Leeuwen opnieuw moest ingrijpen.
In deze hoopvolle beginfase werden er schoten van Jeroen Sipma, Bastian Tabak en Mart Matthijssen met de nodige moeite geblokt en weggewerkt.

Een haperende middenveld met zand in de motor!
Nadat een vrije trap van Gokhan Pala ternauwernood onschadelijk werd gemaakt kwam er plotseling zand in de motor en haperde het middenveld bij sc Emmeloord.
De Heerdenaren hadden deze beginfase even de kat uit de boom gekeken en creeerden met name over de rechterflank veel gevaar.
Gaandeweg sloop er onrust en onzekerheid in de ploeg waardoor vv Heerde bloed rook en het middenveld probeerde te veroveren.
Op de rechterflank zorgde de opkomende back Dewi van Velsen voor een constante dreiging waarbij Raoul Weijenberg en Tristan Keijl dreigend en gevaarlijk voor het Emmeloordse doel opdoken.
In de 25e minuut zeilde een venijnig schot van Heerdenaar Stan Rorije rakelings voorlangs waarna even later Emmeloord doelman Ruben Doorn alles uit de kast moest halen om Mike Bronsink van het scoren te houden.

De voorsprong voor vv Heerde!
In de 30e minuut kwam vv Heerde via een geplaatst afstandsschot van Mike Bronsink op een 1-0 voorsprong.
Hier ging totaal onnodig balverlies op het middenveld aan vooraf waarna de Heerdenaren in de snelle omschakeling over de linkerflank eruit kwamen.
De voorzet vanaf links werd op randje strafschopgebied door Mike Bronsink op zijn pantoffel genomen en strak langs Ruben Doorn in de benedenhoek geschoten voor de 1-0 voorsprong voor vv Heerde.
Kort hierop doken de Heerdenaren Dewi van Velsen en Mike Bronsink opnieuw gevaarlijk op voor het Emmeloordse doel en kwamen de polderboys goed weg.

Vlak voor rust een blauwe opleving!
Onder aanvoering van Harm van Wieren, Mart Matthijssen en Gerke Schaap trokken de blauwen weer ten strijde en was er vlak voor rust een kleine opleving te zien.
Mooie pogingen van Jeroen Sipma, Mart Matthijssen en Gerke Schaap werden geblokt of zeilden naast het doel, maar plotseling leek de geest weer uit de fles en probeerden de polderboys terug te knokken.
In de 40e minuut veerde het blauwe legioen overeind, maar het doelpunt van Emiel de Vries werd overigens zeer terecht wegens buitenspel afgekeurd waarna Jeroen Sipma en Gerke Schaap de doelman van Heerde op hun weg vonden.
Vlak voor rust kwam er bij onnodig balverlies weer zand in de motor waarna verdediger Wouter Spit met een harde charge ten koste van een gele kaart een correctie moest toepassen.
Met een 1-0 stand voor vv Heerde gingen we rusten.

Het was superdruk in de overvolle kantine van vv Heerde, maar gelukkig konden de toeschouwers ook buiten bij de blokhut terecht voor een boordje warme worst of andere versnaperingen.
Er hing een gezellige sfeer bij deze gemoedelijke veluwse zondagclub.

Een statische en machteloze voorhoede!
De gehele tweede helft ging sc Emmeloord in de achtervolging om deze achterstand ongedaan te kunnen maken, maar het oogde allemaal te gehaast, rommelig, slordig en onnauwkeurig.
In de Emmeloordse verdediging hadden Maarten Ebbers en Remco Jonkman een lastige middag om de snelle opkomende backs van vv Heerde in toom te kunnen houden.
Toch kregen de polderboys weer een paar kleine kansjes toen Emiel de Vries en Bastian Tabak voor het doel opdoken, maar de echte scherpte en overtuiging was er niet.
Er zat te weinig beweging en variatie in de statische voorhoede waardoor de verdediging van vv Heerde zich gemakkelijk staande kon houden.

Levensgevaarlijke counters van vv Heerde!
Ondanks het vele balbezit en het initiatief van sc Emmeloord kreeg vv Heerde in de snelle counter de betere kansen.
Tot driemaal aan toe moest Emmeloord doelman Ruben Doorn in actie komen om Dewi van Velsen, Raoul Weijenberg en Stijn Rorije van het scoren te houden.
Met name bij de indraaiende corners en dode spelmomenten was het alle hens aan dek in de Emmeloordse verdediging.

Wissels en omzettingen bij sc Emmeloord!
Hoofdtrainer Arnold Roossien keek nog eens naar de klok en krabte nog eens achter zijn oor om vervolgens met Rik Beekman en Hans Langedijk voor Bastian Tabak en Emiel de Vries nieuwe impulsen in het zoekende team te brengen.
Beide invallers stonden koud in het veld of kregen meteen een goede mogelijkheid, maar beide pogingen gingen naast het doel.
Een vrije trap van Gokhan Pala werd met de nodige moeite weggestompt door Heerde doelman Jordy van Leeuwen waarna niemand in de rebound kon profiteren.

Geen strafschop voor sc Emmeloord!
In de 75e minuut was een doorbraak van Jeroen Sipma te zien waarbij deze grillige aanvaller onderuit ging in het geel zwarte strafschopgebied.
Tot ieders ontzetting werd er geen strafschop gegeven en ging de bal net als vorige week niet op de stip.
Met hoge ballen probeerden Maarten Ebbers, Gokhan Pala en Rik Beekman in de lucht Hans Langedijk te vinden, maar Heerde doelman Jordy van Leeuwen greep telkens goed in.
Ondertussen was aanvaller Robin Elsinga nog voor Gokhan Pala in de ploeg gekomen en probeerden de blauwen nog eens aan te zetten.
Er volgde een wanhoopsoffensief van sc Emmeloord waarbij de polderboys nog drie corners kregen te nemen, maar de echte overtuiging en scherpte was er niet.

De definitieve mokerslag met een buitenspellucht in de 90e minuut!
Bij vv Heerde vielen de wisselspelers Nick Schurink en Daan Niemeijer sterk in en was er wel constant veel beweging in de voorhoede.
Nadat in de 90e minuut een Emmeloordse aanval werd afgeslagen kwamen de Heerdenaren er razendsnel uit om vervolgens in de counter meedogenloos toe te slaan.
Er zat een overduidelijk buitenspellucht aan het tweede Heerde doelpunt toen Daan Niemeijer op volle snelheid profiteerde en iedereen achter zich liet.
Doelman Ruben Doorn kwam nog zijn doel uit, maar had geen schijn van kans toen Daan Niemeijer een hoek uitkoos en met een strakke schuiver een keiharde mokerslag uitdeelde voor de 2-0 eindstand.
Man of the match bij vv Heerde: Dewi van Velsen
Man of the match bij sc Emmeloord: Gerke Schaap

Volgende week speelt sc Emmeloord in zuid oost Drenthe de lastige uitwedstrijd bij het onbekende sc Erica.
Deze wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark De Veenschappen te Erica. De Marionbus vertrekt om 11:15 uur vanaf De Ervenbos!
Donderdag volgt de voorbeschouwing op deze wedstrijd.