voorbeschouwing sc Erica - sc Emmeloord

Aanstaande zondagmiddag reizen de polderboys af naar zuid oost Drenthe om onder de rook van Emmen de degens te kruizen met sportclub Erica.
De blauwe Marionbus vertrekt omstreeks 11:15 uur vanaf De Ervenbos!
Na de teleurstellende en volstrekt onnodige 2-0 nederlaag bij  vv Heerde zullen de Emmeloorders supergemotiveerd naar Drenthe afreizen.
Na het 3-3 gelijkspel thuis tegen vv Heerde behaalden de Ericanen een indrukwekkende 2-6 overwinning bij vv Zuidwolde waarbij goaltjesgetter Kjelt Huls met vier doelpunten zijn visitekaartje afgaf.
Dit grote talent van sc Erica voert nu de topscorerslijst aan.

Een vroegtijdig einde van het bekeravontuur!
Net als sc Emmeloord zijn ook de Ericanen uitgeschakeld in de beker.
De Drenten wonnen thuis met 2-1 van Klazienaveen, maar gingen bij TVC Tubbergen en vv Emmen met 3-0 en 3-1 onderuit.

Fotopresentatie bij sc Emmeloord!
Vrijdagavond is voor alle teams de fotosessie bij sc Emmeloord waarbij ook het eerste elftal uitgebreid aan bod zal komen.
Na afloop van de fotosessie zal het team zich terugtrekken om de focus op sc Erica te gaan leggen.
Trainer Arnold Roossien stond afgelopen zondag perplex en ontreddert toe te kijken hoe de blauwen zich het kaas van de brood lieten eten bij vv Heerde en zal er alles aandoen om iedereen weer op scherp en supergemotiveerd te krijgen.
In ieder geval kan de trainer geen beroep doen op de geblesseerde middenvelder Rick Sliep en is het ook even afwachten hoe Remco Jonkman en Mart Matthijssen erop staan, maar de verwachting is dat deze beide spelers zondag weer fit zullen zijn.
Beide teams kennen elkaar niet en kwamen nog nooit tegen elkaar in actie.

Het ontstaan van de fusieclub sportclub Erica!
De voetbal vereniging vv Erica werd op 15 mei 1922 in de clubkleuren Rood Wit in de boekweitkolonie opgericht.
In 1930 werd de tweede voetbalclub De Ericase Boys in de clubkleuren Rood Geel opgericht.
Op 4 Juli 1966 fuseerde vv Erica met dorpsgenoot Ericase Boys waarbij nu ook de omnisportvereniging sc Erica met handbal, zwemmen, gymnastiek en waterpolo gestalte kreeg.
Sindsdien zijn de clubkleuren van sc Erica rood wit met een vleugje rood geel.
Het speelt zijn thuiswedstrijden op het sportpark De Veenschappen te Erica waar langs het hoofdveld een grote tribune staat.
Pas naast de zondagclub is de thuisbasis van de zaterdagclub sc Erica'86 die in de zaterdag vijfdeklasser zijn wedstrijden speelt.
De voetbaltak van zondagclub sc Erica heeft nu ongeveer 600 leden.

De indrukwekkende opmars van Sportclub Erica!
In de jaren '60 klommen de Ericanen gestaag vanuit de vierde klasse omhoog richting de eerste klasse.
In 1974 bereikte sc Erica zelfs de hoofdklasse waar het tot de jaren'80 goed meedraaide en daarna weer afgleed richting de derde klasse.
Het speelde in deze bewogen tijd historische wedstrijden tegen vv Emmen, CEC en Germanicus Coevorden waarbij er regelmatig 5000 toeschouwers compleet met boerenkarren en noodtribunes langs de lijn stonden.
Vanaf 1990 t/m 2000 kwamen de Ericanen tien seizoenen in de derde klasse uit waarna in 2000 de tweede klasse en in 2003 de eerste klasse werden bereikt.
Vanaf 2003 t/m 2017 was sc Erica veertien seizoenen lang een stabiele en evenwichtige eerste klasser.
In Mei dit jaar degradeerde sc Erica naar de tweede klasse.

sc Erica heeft een geroutineerde en ervaren selectie!
Hoofdtrainer Claus Boekweg was ooit profvoetballer bij FC Groningen en PEC Zwolle en werd na zijn spelersloopbaan hoofdjeugdopleiding bij FC Emmen en assistenttrainer bij PEC Zwolle.
Hij stond als hoofdtrainer aan het roer bij vv Dalen, WKE Emmen en Alcides Meppel waar hij nog steeds in het veteranenteam een balletje meetrapt.
Dit wordt zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van sc Erica.
De selectie van sc Erica heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij de broers Niek en Joost Rolink samen met Martin de Roo, Rick Tubben en Niels Wellen voor de routine en ervaring moeten zorgen.
Daaromheen proberen de jonge talenten Kjelt Huls, Victor Elling, Justin Meeuwisse, Pelle de Vries en Joost Schrik hun draai te vinden.
De doelpunten moeten vooral komen van Jan Willem Beukers, Niek Rolink, Dion Symonds, Pelle de Vries en sinds afgelopen zondag dus ook van het grote talent Kjelt Huls.

Het Drentse dorp Erica ligt onder de rook van Emmen en heeft ongeveer 5000 inwoners. Dit dorp kent zijn oorsprong uit de Boekweit Kolonie en staat verder bekend om zijn Turfstekers, Kanaalgravers, De Tuinbouw en de Korenmolen de Heidebloem.

De wedstrijd sc Erica - sc Emmeloord begint zondagmiddag om 14:00 uur op sportpark De Veenschappen in het Drentse Erica.
De blauwe Marionbus vertrekt omstreeks 11:15 uur vanaf De Ervenbos!
In de loop van zondagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag!

Alle voorspellingen van de tweede klasse L:
sc Erica  -  sc Emmeloord  Een 3.
vv Valthermond  -  vv Heerde  Een 1.
vv Raptim Coevorden  -  vv Beilen  Een 3.
sc Stadskanaal  -  sv Olyphia Noordwolde  Een 1.
VKW Westerbork  -  vv Zuidwolde  Een 1.
vv Lemerleveld  -  Germanicus Coevorden  Een 2.
vv Ruinerwold  -  sc Dedemsvaart  Een 2.

Verslaggever: Klaas Huisman.