Verslag Jong sc Emmeloord - Jong Steenwijkerwold

Jong sc Emmeloord ( 19-1 )  -  Jong Steenwijkerwold   7  -  0   (  3  -  0  )

De beloften van sc Emmeloord hebben een eenvoudige 7 - 0 overwinning behaald op het jeugdteam van Steenwijkerwold.
Trainer Frank vd Werf kon vandaag weer over Wouter vd Velden beschikken die na een periode van twee maanden blessureleed in de tweede helft zijn eerste minuten mocht maken.
Vandaag zat ook voor het eerst de nieuwe verzorger Tim Dekker bij de beloften in de dugout.
Enkele tientallen diehard supporters zorgden voor een gezellige en uitgelaten sfeertje op de Ervenbos en kregen in de beginfase een galavoorstelling voorgeschoteld.
Meteen in de eerste minuut gingen de gordijnen open en kon het blauwe voetbalcircus beginnen.

De opstelling van Jong sc Emmeloord:
Gio Huijsmans, Luuk Halsema, Ian Koopmans ( Justin vd Poel ), Koen Kroes, Joost van Tilburg, Lucas Loosman, Marc Loosman, Jordy Benjamins ( Wouter vd Velden ), Maric Naaktgeboren, Robin Elsinga ( Wessel Scheepers ) & Rick Voskuil ( Annys Radwan ).
Wissels: Justin vd Poel, Wouter vd Velden, Wessel Scheepers & Annys Radwan.
Geblesseerd: Roy Pettinga
Gele kaart: Maric Naaktgeboren
Trainer: Frank vd Werf
Teammanager: Jacob Loosman
Verzorger: Tim Dekker
Assistent scheidsrechter: Hans Mijnen

In een fantastische en oogstrelende eerste kwartier kwamen de blauwe Desperado's op een snelle 3 - 0 voorsprong.
Nadat een voorzet van Rick Voskuil door iedereen werd gemist verdween een ziedend schot van Lucas Loosman naast het doel.
In de 5e minuut gaf Marc Loosman een perfecte steekbal op Maric Naaktgeboren die met een vlammend schot in de korte hoek voor de verlossende 1 - 0 voorsprong zorgde.
Met prachtige en vloeiende aanvalsgolven werden de rood zwarten teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
De ene aanval was nog mooier dan de ander en het tweede doelpunt kon eigenlijk niet meer uitblijven.
Nadat mooie pogingen van Maric Naaktgeboren, Luuk Halsema en Lucas Loosman niets opleverden kregen de Emmeloorders via Luuk Halsema een corner te nemen.
In de 15e minuut werd deze indraaiende corner van Maric Naaktgeboren bij de tweede paal door Marc Loosman snoeihard tegen de touwen gekopt voor de 2 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord.
Amper een minuut later bezorgde Jordi Benjamins met een subtiel steekballetje de bal bij Lucas Loosman die via een rood zwarte verdediger doel trof voor de 3 - 0 voor sc Emmeloord in 16e minuut.

Na deze 3 - 0 voorsprong zakte het spel in en ging het tempo ineens drastisch omlaag.
Er sloop wat nonchalance en gemakzucht in de ploeg waardoor nu ook Steenwijkerwold uit zijn schulp kroop.
Het voetbal oogde in deze mindere fase slordig, rommelig en onzuiver.
Bij een corner van Steenwijkerwold moest doelman Gio Huijsmans in actie komen door de bal weg te stompen waarna onze doelman plotseling enige tijd geblesseerd op het veld bleef liggen.
Gelukkig viel het allemaal mee en kon Gio Huijsmans weer verder.
De rood zwarten uit Steenwijkerwold probeerden wat plaagstootjes uit te delen, maar vonden telkens doelman Gio Huijsmans of de centrale verdedigers Koen Kroes en Ian Koopmans op hun weg.
Op de rechtsbackpositie oogde Joost van Tilburg wat onwennig, maar hij speelde een puike partij.

Vlak voor rust stormde Ian Koopmans mee op naar voren en werd het vanaf de flanken via Luuk Halsema meteen gevaarlijk, maar Rick Voskuil en Robin Elsinga wisten niet te profiteren.
De doelman van Steenwijkerwold wist stijlvol een hoge bal van Joost van Tilburg onschadelijk te maken terwijl een schot van Jordi Benjamins in het zijnet belandde.
Met een 3 - 0 voorsprong voor sc Emmeloord gingen we rusten.

In de tweede helft bracht trainer Frank vd Werf met Annys Radwan, Wessel Scheepers en Justin vd Poel voor Rick Voskuil, Robin Elsinga en Ian Koopmans nieuw elan in de ploeg.
Tot aan de 55e minuut lieten de Emmeloorders de rood zwarten opkomen en een paar speldenprikjes uitdelen, maar plotseling gingen de gordijnen los en kon de galavoorstelling weer beginnen.
In de 55e minuut bezorgde invaller Annys Radwan met een oogstrelende fluwelen steekbal de bal bij Marc Loosman die verwoestend uithaalde voor de 4 - 0 voor de Blauwe Desperado's.
Het publiek had geen tijd om bij te komen of in de 56e minuut liet de grillige onberekenbare Annys Radwan iedereen verbaast achter zich door vervolgens met de perfecte assist Maric Naaktgeboren in stelling te brengen voor de 5 - 0 voor sc Emmeloord.
De doelman van Steenwijkerwold had geen schijn van kans op deze poeier van Maric en hoorde de bal slechts voorbij suizen en tegen de touwen ploffen.
Intussen was daar dan eindelijk de comeback van Wouter van der Velden. Deze talentvolle middenvelder raakte drie maanden geleden aan zijn schouder geblesseerd, maar is nu weer helemaal terug.
De blauwen gingen vrolijk door met aanvallen en lieten nog een paar mooie kansen ligggen.
In de 72e minuut belandde een voorzet van Annys Radwan op het hoofd van Lucas Loosman die met een inknikker voor de 6 - 0 zorgde.
Daarna geloofden de Emmeloorders het wel en gingen de gordijnen van deze galavoorstelling weer dicht.

In de slotfase moest doelman Gio Huijsmans in actie komen om een tegentreffer te voorkomen want Steenwijkerwold bleef het proberen een eretreffer te maken.
In de 80e minuut moest Gio Huijsmans gestrekt naar de hoek om een gevaarlijk schot onschadelijk te maken.
Vlak voor tijd gingen de gordijnen weer even open en waren Maric Naaktgeboren, Wessel Scheepers en Lucas Loosman dichtbij een treffer.
Helaas moest Marc Loosman het veld met een lichte blessure verlaten en verdween een poging van Wouter vd Velden rakelings naast het doel.
Na een prachtige aanval tussen Wessel Scheepers en Wouter vd Velden mocht Annys Radwan nog een duit in het zakje doen voor de 7 - 0 in de 90e minuut....in eerste instantie leek dit doelpunt te worden afgekeurd, maar toch bleek er een 7 - 0 eindstand op het scorebord en wedstrijdformulier te staan.
Het enigste smetje op deze galavoorstelling was de totaal onnodige gele kaart voor Maric Naaktgeboren, maar toch konden de Blauwe supporters tevreden en voldaan huiswaarts keren.
Man of the Match: Lucas Loosman ( The Buffaloo )

De blauwe desperado's staan met 9 punten uit drie wedstrijden op een 3e plek in de eerste klasse en gaan volgende week op bezoek bij koploper FC Wolvega.
De Paarse Wolven staan met 10 punten uit vier wedstrijden bovenaan en gelden als een echte angsgegner voor de Blauwe Polderboys.
De wedstrijd Jong FC Wolvega  -  Jong sc Emmeloord begint volgende week om 14:30 op sportpark Molenwiek te Wolvega.

Verslaggever: Klaas Huisman.